Ben Nereliyim?

Tarihler: 27 Şubat 2015 Cuma ~ 27 Şubat 2015 Cuma Saat:21:00

Yer: sekizincikat

Ücret: 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. Galatasaray Meydanı No: 108, Aznavur Pasajı Kat:8 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 27, 2015 ~ Şub 27, 2015
Ben Nereliyim?

Türklerin Almanya'da olan yaşam hikayesinden yola çıkılarak, Harun Özer tarafından kaleme alınan Ben Nereliyim?, sekizincikat'ta sahnelenecek.

Yazan
: Harun Özer
Yöneten: Ebru Kara
Oynayan: Evrim Doğan

"Anlatacak ne çok şeyimiz birikmiş:

Türklerin Almanya'ya işçi olarak gidişinin üzerinden neredeyse yarım asır geçti. Bu zaman diliminde dünya, başka zaman dilimlerinde görülmedik bir hızla değişti. Küresel ısınmadan reel sosyalizmin yenilgisine; Amerikan'ın dünya emperyalizminin komiserliğine soyunmasına kadar bir dizi büyük değişim yaşadı küremiz. 

Bu değişimlerin pratik sonuçları, Avrupa'da da yansımasını buldu. Sözgelimi Berlin'i ortasından ayıran duvar yıkıldı, 'iki Almanya', 'bir Almanya' oldu. 'Bir'leşen Almanya'da hem global değişimden, hem kendi iç dinamiklerinden etkilendi; başkalaştı. 

Bunun en belirgin yansımalarından biri, bir zamanlar bando ile karşıladıkları Türk işçilerinin bugün, Almanlar'dan sonra gelen en ciddi nüfus, Almanlar'dan sonra gelen en ciddi dinamik ve Almanlar'dan sonra gelen en ciddi problem olması.

Kısaca hem Türklerin, hem Almanların cephesinde çok fazla hikaye birikti. Anlatmak için...

Bizler geleneksel bir Türk tiyatro biçimi olan meddahı kullanarak, Almanya'ya giden ilk kuşak Türklerden birinin hikayesini anlatacağız size. Mehmet dedik ona; dinleyin Mehmet'i... Anlatacakları yalnızca kendi adına biriktirdikleri değil çünkü. Türkiye adına, Almanya adına, Avrupa adına, dünya adına...

Anlatmak gerek. Anlamak ve birlikte yaşayabilmek için... Çünkü iyi şeyler hep buradan başladı ve buradan devam edecek..."

Harun Özer

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT