Ben, Nazım, Yaşarken ve Ölürken

Tarihler: 29 Nisan 2015 Çarşamba ~ 29 Nisan 2015 Çarşamba Saat:20:30

Yer: Sahne3

Ücret: Tam - 34.00 TL Öğrenci - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Mah. Halaskargazi Cad. Sebat Apt. No:74 Kat:5 Daire:9 Osmanbey Şişli İstanbul

Telefon: 0507 649 47 21 - 0212 231 19 31

Web: http://http://www.sahne3.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 29, 2015 ~ Nis 29, 2015

3MOTA oyuncuları Nazım Hikmet’in izini sürüyor, sezonun ikinci oyunu "Ben, Nazım, Yaşarken ve Ölürken" ile Sahne 3’te sizlerle buluşuyor.

Ahmet Cemal’in kaleme aldığı oyun, Nazım Hikmet’i ele alırken, bilindik, alışılagelmiş bakış açılarını, şiirlerini ya da dizelerini içermiyor, bunun yerine Nazım’ın farklı zamanlarını ele alıp, onun bıraktığı izlerin peşine düşerek, özgün bir metinle, herkesin kendine ait Nazım’larını ortaya çıkarmasına öncülük ediyor. 

Yönetmenliğini Ümit Çırak’ın yaptığı oyunun dramaturjisi; Nazım Hikmet’in dava uğruna yollara düştüğü yıllarını, kendi yurdunda hapis yattığı yıllarını ve hapisliğinden sonra, yurt dışında geçirdiği sürgün yıllarını yaşayan Nazım’ları aynı sahnede buluşturuyor. Oyunun dekor tasarımı, 3MOTAoyuncuları’nın ilk oyunu Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü'nde olduğu gibi, yine Barış Dinçel tarafından yapıldı. Hareket düzeni Senem Oluz tarafından çıkarılan oyunda; Tolga Çıklaçiftçi, Yiğit Kirazcı ve Hakan Ummak Nazım rolünü üstlenirken, Ümit Çırak ve Çağatay Çatal Anlatıcı olarak rol alıyor. 

Nazım Hikmet’in Peşine Düşmek; Mahpus yalnızlıkların, sürgün hasretlerin, coşkun sevdaların, insan manzaralarının mavi gözlü devi...

“Bizler, yaşatamadıklarımızı anmak istediğimizde, onları sanki insan yanlarından soyutladığımız ölçüde anılmaya değer buluruz... Kendimize kahraman bellediklerimizin kahramanlıkları çok doğaldır bizim için. Sanki onlar, dünyaya böyle yükümlülüklerle doğmuşlardır ve o yüzden elbette ki kahraman olmaları gerekir! Ama hangi bedeller karşılığında?”

Ahmet Cemal

“Vatandaşlık hakları geri verilen Nazım Hikmet, şiirlerinin kendi dilinde artık yasaksız okunabildiğinden habersiz olsa da, biz onun şiirlerini her fırsatta okumak, paylaşmak, oyunlaştırmak sevdasındayız. Böylelikle onu anlamak, ona dokunmak, ondan öğrenmek ihtiyaçlarımızı gidermiş oluyoruz. Ne var ki, bu acıkmış iştahımız bazen onun gerçek bir insan olma olayını gözden kaçırmamıza sebep oluyor.”

Ümit Çırak

Ben, Nazım, Yaşarken ve Ölürken...
Yazan: Ahmet Cemal
Yönetmen: Ümit Çırak
Yardımcı Yönetmen: Ayşegül Aydın
Sahne Tasarım ve Uygulama: Barış Dinçel
Hareket Düzeni ve Uygulama: Senem Oluz
Kostüm Tasarım ve Uygulama: 3MOTA
Işık Tasarım ve Uygulama: 3MOTA
Reji Asistanı: Özenç Eren Yelçi
Oynayanlar: Tolga Çıklaçiftçi, Yiğit Kirazcı, Hakan Ummak, Ümit Çırak, Çağatay Çatal, Evrim Kaynak, Deniz Baydar, Pınar Dikbaş, Ozan Aytaç Gurbetçi 

Tek perde / 50 dakika

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT