İstanbul’da Sporun Renkleri İçin Fotoğraf Zamanı

Tarihler: 28 Ağustos 2012 Salı ~ 19 Kasım 2012 Pazartesi

Yer: iletisim@ifsak.org.tr

Web: http://www.belnet.com.tr/yarisma/sartname.html

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 28, 2012 ~ Kas 19, 2012

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İFSAK işbirliğiyle “İstanbul’da Sporun Renkleri” konulu fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Çağlar boyunca yaşamımıza yön veren hareket, modern şehir hayatının sınırlı alanlarına hapsolmuş olsa da; spor hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. İnsan hayatında beşikten, mezara kadar uzanan süreçte hareket ve spor gündelik hayatımızın önemli bir yere sahip. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İFSAK işbirliğiyle “İstanbul’da Sporun Renkleri” fotoğraf yarışması bu birlikteliğin en estetik kanıtlarını ortaya koymak amacıyla İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti etkinlikleri çerçevesinde organize ediliyor.

Sporun farklı renkleri ve biçimleri ile nice ayrıntı ve güzelliği gün yüzüne çıkarmayı amaçlayan yarışma, ülkemizde geçmişi çok uzun bir döneme uzanan spor tarihimize, kültürel ve entelektüel bir sermaye kazandırılması hedefini de taşıyor. Fotoğraf sanatının belgesellik gücünü kullanarak bu topraklarda varlık göstermiş spor birikimini hak ettiği özenle korumaya, yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya katkı sağlayacak yarışma, spora ait görsel bellek oluşturmaya da katkı sağlayacak.

“İstanbul’da Sporun Renkleri” konulu fotoğraf yarışmasında, Olimpik değerlerin (başarma azmi, fair play, toplumsal duyarlılık, düzenli egzersiz) yanı sıra centilmenlik, dostluk, takım ruhu, coşku, kazanma azmi gibi konuların yarattığı duyguları içeren kadrajlar yarışma konusu içerisinde yer alacak.

Her türlü spor müsabakasının ve bu müsabakalar sırasındaki sahanın ve izleyicilerin spor ruhunu yaşatan anlarından kesitler ile İstanbulluların günlük hayatlarında spora ilişkin gerçekleştirdikleri tüm faaliyetleri betimleyen fotoğraflar da yarışma konusuna dâhil olabilecek.

Sadece renkli fotoğrafların kabul edileceği yarışmaya fotoğrafçılar en fazla 4 eser ile katılabilecek. Yarışmada dereceye giren ve beğeni kazanan eserler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kitap, broşür, web sayfası ve diğer tüm basılı yayınlarında yer alma şansı bulacak.

Dünyaya bir objektifin gözünden bakarak hayatın önemli anlarını ölümsüzleştiren, bir kareye sayısız anlam sığdıran fotoğraf sanatı ile ilgilenen amatör veya profesyonel tüm katılımcılar 19 Kasım 2012 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.

Yarışmada dereceye girenlere toplamda 10 bin ödül verilecek. Yarışma birincisi 3 bin; ikincisi 2 bin, üçüncüsü ise bin liralık ödülün sahibi olacak. Sporun renklerini fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmek isteyen herkesi deklanşöre basmaya davet ediyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT