!f İstanbul / AFM Bağımsız Filmler Festivali

Sinema Film Arşivi !f İstanbul / AFM Bağımsız Filmler Festivali
!f İstanbul / AFM Bağımsız Filmler Festivali

Orjinal Adı: !f İstanbul / AFM Bağımsız Filmler Festivali

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen:

Film Türü: Festival

Film Süresi: 15-25 Şubat 2006

7 Şubat’ta Biletix’te indirimli önsatışa sunulacak olan biletlerin fiyatları tam 11 YTL, öğrenci 9 YTL, Ankara’da ise tam 10 YTL öğrenci 8 YTL olacak. Tüm biletler Yapı Kredi University Telecard sahiplerine %50 indirimli olacak. Festival programı ve filmler hakkında daha ayrıntılı ve güncel bilgileri www.ifistanbul.com adresinden takip edebilirsiniz.

Orjinal Sitesi: http://www.ifistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..

!f İstanbul (15-25 Şubat 2006)
Yeniliğin, sıradışılığın, politik olarak uyanık ve aktif olmanın festivali !f istanbul 6. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı’nın ana sponsorluğunda 15-25 Şubat 2007 tarihleri arasında şehri sarsmaya hazırlanıyor. !f istanbul bu yıl da Beyoğlu AFM Fitaş ile birlikte Caddebostan AFM-Budak Sineması’nda gerçekleşirken, !f ankara 1-4 Mart tarihlerinde Ankaralı sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da festival “HİT FİLMLER” bölümünde ünlü yönetmenlerin son yapıtlarını ve festivallerden ödüllerle dönen filmlerle karşımıza çıkıyor. Şüphesiz bu bölümün en çok konuşulacak filmlerinden biri ABD Başkanı George W. Bush’un öldürüldüğü bir geleceği konu alan, Toronto Film Festivalindeki prömiyerinde fırtınalar koparan Death of a President (Bir Başkanın Ölümü) olacak. Ayrıca bu bölümde, başrol oyuncusu Ryan Gosling’e şimdiden bolca ödül kazandıran Half Nelson (Tepetaklak Nelson), kült müzisyen Tom Waits’in de oynadığı, Sundance ödüllü Wristcutters: A Love Story (Bilekkesenler: Bir Aşk Hikayesi), Almanya’nın çok konuşulan, Yabancı Film Oskarının iddiali ismi Lives of Others (Başkalarının Hayatı) ve oyuncu Maggie Gyllenhaal’ın iç burkan Sherrybaby’si yer alıyor. Bölümün bir diğer starı ise Turner Ödüllü sanatçı Douglas Gordon ve Fransız sanatçı Pilllippe Parreno’nun 17 senkronize kamera ve 150 kişilik bir ekiple çektikleri Zidane: A 21st Century Portrait (Zidane: Bir 21. Yüzyıl Portresi) olacak.

!f’e bu yıl eklenen yeni bölümler, dünya sinemasındaki trendleri kapımıza kadar getiriyor. Irak savaşı, globalizasyon, küresel ısınma gibi konuları ele alarak dünyayı ayağa kaldıran belgeseller ve güncel konulara farklı açılardan yaklaşan cesur filmler “AKT!FIST” başlığı altında toplanıyor. Joacquin Phoenix’in yapımcılığını ve seslendirmesini üstlendiği, endüstriyelleşen dünyadaki hayvan kullanımları ile ilgili görüntüleri ile et yemekten soğutacağı garanti olan Earthlings (Dünyalılar), kullandığımız dilin politik bir araç olduğunu anlatan sivri belgesel Fuck (S…), bir intihar bombacısının eylem öncesi hazırlıklarına bambaşka bir perspektiften yaklaşan Day Night Day Night (Gündüz Gece Gündüz Gece), 70lerin en ünlü sol militanlarından biri olan Hans Joachim-Klein’ın silahlı eylemden vaz geçme nedenlerini ilk defa anlattığı My Life as a Terrorist (Bir Terörist Olarak Hayatım) yer alıyor.

Kısalarda “Yarışma, Katıl!” Dönemi
!f’in bu yıl diğer bir yeniliği ise jürili Kısa Film Yarışmasını ortadan kaldırarak Kısalar gösterimleri yapacak olması. Sponsorluğunu Ericsson’un üstlendiği Kısalar bölümünde Türkiye’den kısaların yanı sıra dünya kısa filmlerinin de en iyileri 6 farklı başlık altında izleyicilerle buluşacak. Radikal gazetesi tarafından yürütülen !f Kısalar ‘İzleyici Ödülü’ ise devam ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT