25. Uluslararası İstanbul Film Festivali

Sinema Film Arşivi 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali
25. Uluslararası İstanbul Film Festivali

Orjinal Adı: 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen:

Film Türü: Festival

Orjinal Sitesi: http://www.iksv.org/film

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından AKBANK sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali 2006’da 25. yılını kutluyor.
Festival Sponsorluğunu AKBANK’ın üstlendiği 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 1 – 16 Nisan tarihleri arasında gerçekleşiyor. İstanbullu sinemaseverleri dünya sinemasının en seçkin ve başarılı filmleriyle; özel gösterilerle, yıldız oyuncular ve usta yönetmenlere buluşturan İstanbul Film Festivali 25. yılına özel pek çok yenilikle seyircinin karşısına çıkıyor.

Festival programı; geçtiğimiz yıl belli başlı festivallere katılan övgü ve ödül almış, başarısını kanıtlamış yeni yapıtların yanı sıra, unutulmaz klasik filmler ve sinema tarihinin usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeler içeren 20 bölümde 200’den fazla filmle sinemaseverleri Nisan ayında yine sinema salonlarına koşturacak. 42 ülkenin sinemalarından derlenen programda, belgeseller ve canlandırma sinemasının yaratıcı örneklerini de bulacaksınız.
Uluslararası İstanbul Film Festivali Sponsoru AKBANK’ın Axess kart sahipleri, hafta içi gündüz seansları hariç tüm festival filmlerinin biletlerini % 20 indirimle alabilecekler.

FESTİVAL’DE HER GECE BİR AKBANK GALASI
İstanbul Film Festivali, festival boyunca hafta içi 21:30 seanslarında sinemaseverleri Emek Sineması’ndaki Akbank Galaları’na davet ediyor.

SİNEMALAR… SEANSLAR… ve GECEYARISI SİNEMASI
Bu yıl 219 filmin yer alacağı festivalin film gösterimleri; Beyoğlu`nda EMEK, ATLAS, SİNEPOP, BEYOĞLU, FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ ve İSTANBUL MODERN sinemaları ile Kadıköy`de REXX sinemasında gerçekleştirilecek. Bu yıl filmlerin gösterim saatleri: 11.00 – 13.30 – 16.00 – 19.00 ve 21.30.
Festivalin büyük ilgi gören Geceyarısı Sineması gösterileri bu yıl yine devam edecek. Festival süresince her Cuma gecesi Beyoğlu Sineması’nda ve her Cumartesi gecesi ATLAS Sineması’nda, saat 24:00’te bir film izleyicilere sunulacak.

FESTİVAL KİTAPÇIĞI VE GÖSTERİM ÇİZELGESİ
Festivalle ilgili ön bilgilerin yer aldığı föyler 8 Mart itibariyle ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Sinemaseverler on beş gün boyunca ellerinden düşürmeyecekleri İstanbul Film Festivali kitapçığını ise 11 Mart Cumartesi gününden itibaren festival sinemalarından (Emek, Atlas, Sinepop, Beyoğlu ve Rexx), ve İKSV merkezinden (İstiklal Caddesi No:146, Beyoğlu) 1 YTL karşılığında temin edebilecekler.

FİLM FESTİVALİ’NDE BİLETLER BU YIL HEP İNDİRİMLİ!
İstanbul Film Festivali bilet fiyatları tam 12 YTL; tüm seanslarda öğrenci ile 65 yaş ve üstü sinemaseverler için 7,50 YTL olarak saptandı.
18 – 31 Mart tarihleri arasında indirimli ön satış döneminde 30 adetin üzerinde bilet alan sinemaseverler için %15 indirim uygulanacak. Sinemaseverler, indirimli biletlerini Beyoğlu’nda Emek ve Atlas sinemalarıyla Kadıköy’de Rexx sinemasına açılacak gişelerden temin edebilirler.
Gala filmlerinin biletleri ise; 15 YTL olarak satılacak.
HAFTA İÇİ GÜNDÜZ SEANSLARI SADECE 2,5 YTL!
Bu yıl festivalde film seyretmek çok ucuz! Festival boyunca, Hafta içi gündüz seansları (11.00 – 13.30 ve 16.00) yalnızca 2,50 YTL olacak. Sinema tutkunlarına ve öğrencilere özellikle tavsiye ederiz. Fransız Kültür Merkezi’ndeki tüm seansların biletleri 2,50 YTL’den satışa sunulacak.

BU SENE (2006) İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE…
· Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde 199 yönetmenin 219 filmi yer alıyor.
· Festival programında 42 ülke sinemasından örnekler bulunuyor, bu filmlerin 58 tanesi ortak yapım.
· Festival’deki filmlerin 116’sı Avrupa’dan, 40 tanesi Kuzey ve Güney Amerika’dan 14 tanesi Uzakdoğu’dan, 5 tanesi Orta Doğu’dan… Festival programında Türkiye’den de 44 film var.
· Festival’de gösterilecek filmlerin aldığı toplam ödül sayısı 533.
· Festival filmlerini İstanbul’a getiren Festival’in Resmi Taşıyıcısı DHL, 1.121 bobin film taşıyor. Filmler, Festival’e gelene dek 936.186 mil yol kat ediyor.
· Bu sene Festival’de toplam 373 saat 4 dakika film seyredeceğiz; tüm filmleri seyretmek hiç durmadan 15 gün 13 saat 4 dakika sürüyor.
· İstanbul Film Festivali 7 sinemada 457 seans gösterim yapacak.
· Sinemalardaki toplam koltuk sayısı ise 2.705.
Sürekli çalışan 5 kişinden oluşan Film Festivali ekibine festival süresince 130 kişi ekleniyor.





istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT