Charlie İş Başında

Sinema Film Arşivi Charlie İş Başında
Charlie İş Başında

Orjinal Adı: Charlie Bartlett

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Jon Poll

Film Türü: Komedi

Senaryo: Gustin Nash
Oyuncular: Anthon Yelchin, Hope Davis, Robert Downey Jr., Kat Dennings, Tyler Hilton, Mark Kendall
Yapım: ABD, 2007
Dağıtım: Pinema Film.

Fragman Adresi: http://movieclock.com/aw/cvpa.aw/e/187615/Charlie_Bartlett.html

Orjinal Sitesi: http://charliebartlett-themovie.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyon Tarihi: 29 Şubat 2008

Amerikan filmlerindeki klasik lise asilerinin arasında, okul kaçakları, suçlular, muzipler ve üçkağıtçı sanatçılar hep vardır ama Charlie Bartlett’a benzeyen biri hiç olmamıştır. Bir iyimser, doğrucu Davut ve korkusuz bir düzenbaz, Charlie kendini kurnazca okulunun yeni yerleşik “psikiyatristi” konumuna getirip de, hem dürüst tavsiyeler, hem de güçlü reçeteler dağıtmaya başladığında, sınıf arkadaşlarını, okul müdürünü ve kendi hayatının potansiyelini neye dönüştüreceğine dair hiçbir fikri yoktu.

Prozak dönemi komedisi olan CHARLIE BARTLETT’ın kışkırtıcı dayanak noktası bu. Filmde, varlıklı lise öğrencisinin banyo koltuğu psikiyatrisine dönüşen baskını modern dünyanın yalnızlığa, endişeye ve ikiyüzlülüğüne karşı yapılan komik, zeki ve duygusal tek kişilik bir mücadeleye dönüşüyor.

Gittiği her okuldan kovulan Charlie Bartlett’ı Alton Yelchin (“Alpha Dog”) canlandırıyor. Devlet okuluna gitmeye başlayınca, yumruk yemiş gibi olur. Ama Charlie etrafını saran çocukların gizlice umutsuz bir ihtiyaç halinde olduklarını keşfettiğinde, girişimci ruhu işi ele alır. Erkekler tuvaletine doktor tabelasını asan Charlie okul arkadaşlarının özel itiraflarını dinleyen, kendi psikiyatrist seanslarında kendisine verilen ilaçları arkadaşlarına vermek gibi akılsızca bir karar alan, gizli ve tabii ki reşit olmayan bir deli doktoruna dönüşür. Bu arada, evde, tatlı ama fazlasıyla ezilmiş annesi Marilyn’le (Hope Davis) kaçınılmaz bir ihtilafa girmemek için kendini uzak tutuyor.

Sonra, Charlie Bartlett en büyük hatasını yapıyor: sürekli peşinde olan, giderek inancını yitiren okul müdürünün (Robert Downey Jr.) güzel ve cesur kızına (Kat Dennings) aşık olur. Charlie Bartlett’ın dünyası ve acemi psikiyatristlik oyunu çözülünce, bir fark yaratmak için ilaç dağıtmaktan çok daha başka şeylerin olduğunu keşfetmeye başlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT