Canavar

Canavar

Orjinal Adı: Cloverfield

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Matt Reeves

Film Türü: Aksiyon

Senaryo: Drew Goddard
Oyuncular: Blake Lively, Lizzy Caplan, Mike Vogel (Rob), Michael Stahl-D
Yapım: 2007, ABD
DağıtımÇ UIP Filmcilik

Fragman Adresi: http://www.worstpreviews.com/trailer.php?id=966&item=0

Orjinal Sitesi: http://www.cloverfieldmovie.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyon Tarihi: 15 Şubat 2008

SIRLARLA DOLU BİR FİLM: “CLOVERFIELD/ CANAVAR” 15 ŞUBAT’TA TÜRKİYE SİNEMALARINDA GÖSTERİLMEYE BAŞLANIYOR
Bugüne kadar gizli tutulan,gizli çekilen ve sinemaseverlerin ilk defa “Transformers”ın ön gösterimi öncesinde haberdar olduğu bilimkurgu filmi “Cloverfield”, 15 Şubat 2008’de gösterime girecek. Yapımcılığını J.J. Abrams’ın, yönetmenliğini Matt Reeves’in üstlendiği; senaryosunu Drew Goddard’ın yazdığı filmde New York’a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü anlatılıyor.

Paramount Pictures, Şubat 2007’de “Cloverfield” adlı projeye gizlice yeşil ışık yaktı. Yapımcığılını J.J. Abrams, yönetmenliğini Matt Reeves’in üstleneceği filmin senaryosunu, daha önce “Lost” ve “Alias” dizilerinde Abrams’la çalışan Drew Goddard’ın yazmasına karar verildi. Oyuncu seçmeleri de tam bir gizlilik içerisinde yürütüldü. Hatta oyuncu adaylarına senaryo taslağı dahi gönderilmedi.

“Transformers”ın çok geniş izleyici kitlesine ulaşacağını bilen Paramount yetkilileri, filmin gösterimi öncesine “Cloverfield”ın “teaser” adı verilen kısa fragmanını yerleştirmeye karar verdi. Teaser’da filmin ismi geçmiyordu ama gösterime gireceği tarih bildiriliyordu. Fragmanın açılışında New York’taki bir barda düzenlenen partiden ve kentten görüntüler vardı. Hemen ardından kulakları sağır eden bir gürültü duyuluyor, bardaki kargaşa sırasında davetliler merdivenden aşağıya kaçmaya çalışırken New York caddelerini alev alev yanan yıkıntı ve enkazlar kaplıyordu. Ardından Manhattan tarafında şiddetli bir patlama oluyor; Özgürlük Heykelinin kafası tıpkı dev bir top güllesi gibi caddeye çarpıyordu. Tahmini bütçesi 30 milyon dolar olan filmin çekimlerine haziran ortasında New York’ta başlandı. Çekimlerde ev-yapımı amatör film stilini vermesi için elde taşınan kamera kullanıldı. Böylelikle “Armageddon” ile “The Blair Witch Project” karışımı tadında görüntülere ulaşıldı. Filmin tamamının bu şekilde çekilip çekilmeyeceği bilinmemekle beraber en azından başlangıcı böyleydi. Teaser’daki görüntülerin internete taşınarak YouTube’da yayınlanması çok uzun sürmedi. Birileri kameralı cep telefonuyla kaydederek YouTube’da yayınlamıştı. Paramount yetkilileri hemen devreye girerek, telif haklarının kendilerinde olduğu gerekçesiyle linkleri kaldırttılar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT