İlk Aşk-

İlk Aşk-

Orjinal Adı: dandelion

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Mark Milgard

Film Türü: Duygusal

Film Süresi: 94 dakika

Senaryo: Mark Milgard, R.D. Murphy, Robb Williamson
Görüntü Yönetmeni: Tim Orr
Müzik: Robb Williamson
Oyuncular: Vincent Kartheiser, Taryn Manning, Arliss Howard, Mare Winningham, Michelle Forbes
Yapım: 2004 ABD

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyona Giriş Tarihi: 27 Ocak 2006

“İlk Aşk”, iletişimin uzun sessizlikler aracılığıyla kurulduğu, sevginin es geçildiği bir topluluğa ayak uydurmaya çalışan Mason’ın, kasabaya yeni taşınan Danny ile tanışmasıyla kasvetli hayatının kurtuluşunu aşkta bulmasını konu alıyor.

Annesiyle birlikte yeni bir hayata başlamak üzere kasabaya gelen Danny, kısa süreli rastlaşmaların ardından Mason ile yakınlaşır. Günlük hayattaki açmazlardan, kendisini çevrelemiş uçsuz bucaksız doğayla vakit geçirerek kaçınmaya çalışan Mason, samimiyeti ve güzelliğinden etkilendiği Danny sayesinde zihnini sıkıntılarından soyutlamaya çalışır. Ne var ki, katı kuralları ve işi arasında gidip gelen babasının vurdumduymazlığı, kocası ile arasındaki iletişimsizliğinin çaresini alkol ve haplarda bulmaya çalışan annesi, savaşın üzerinde bıraktığı izlerin içinde yaşadığı gerçeklik ile tek bağı olan büyükbabası, Mason’ın duygularında gelgitlere neden olur.

Babasının neden olduğu ölümcül bir kaza sonucu, Mason ve Danny’nin aşkı derin bir darbe alsa da kader bu iki genci tekrar bir araya getirdiğinde aralarında eskisinden de güçlü bir bağ kurulur. Ailelerinin ve çevrelerindeki insanların bu aşka olan duyarsızlıkları ise genç aşıkları trajik bir sona götürecektir.

“Öteki” Amerika’nın ücra topraklarında filizlenen bir aşkın kisvesi altında günümüz gençlerine dair içten, incelikli ve bir o kadar da acımasız bir bakış atan film, aşkın insanların kendilerini daha iyi hissetmek adına yarattıkları bir kavram olup olmadığı sorusunu zihinlere getiriyor. “İlk Aşk”, göz kamaştırıcı görselliği ve melankolik atmosferiyle, Amerikan bağımsız sinemasının duayenlerinden Terrence Malick’in “Days Of Heaven” adlı filminin izini sürerken, aşkın, bireyi acılarından özgürleştirebilecek denli güçlü bir duygu olduğuna işaret ediyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT