Garanti Mini Bank 3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali

Sinema Film Arşivi Garanti Mini Bank 3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali
Garanti Mini Bank 3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali

Orjinal Adı: Garanti Mini Bank 3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen:

Film Türü: Festival

21-24 Nisan 2006
Yer: Cinebonus Maçka G-Mall, Kadıköy Cinebonus Tepe Nautilus, Fransız Kültür Merkezi
Ücret: 5 YTL

Orjinal Sitesi: http://www.tursak.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL ZAMANI
İYİ FİLM SEYİRCİSİNİN YAŞI OLMAZ
Garanti Mini Bank 3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali
Garanti Bankası ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve işbirliğiyle gerçekleştirilen “Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali”nin üçüncüsü 21 – 24 Nisan 2006 tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye’de ilk kez çocuklara yönelik olarak yapılan ve bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen Garanti Mini Bank 3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen filmlerle küçük sinemaseverleri dünyanın farklı coğrafyalarından kültürler, farklı renkler, gelenek ve yaşam tarzlarıyla buluşturuyor.

Çocuklar için Kısa ve Uzun Metraj 60’ın Üzerinde Film …
Garanti Mini Bank 3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali’nde filmler, "Uluslararası Çocuk Filmleri Yarışması ", "Hayvanlar Alemi", “Minik Öyküler”, “Uzun Öyküler”, “Şarkılı Öyküler”, "Ben Kendim Yapabilirim", "Eva Saks`tan `Çocuk Olmanın Sırları`", “Mimiklere Masallar”, “Çizgi Kahramanların Maceraları”, ve "Çocukların Dünyasına Sinemasal Yolculuklar” başlıkları altında gösterilecek.

Festival programı çocukların gelişim basamakları ve psiko-pedagojik yapılarına yönelik, 3-5, 6-9, 9 yaş ve üzeri yaş gruplarına yönelik farklı filmlerden oluşuyor. Festival boyunca çocuklar dünyanın bir çok ülkesinden aralarında çizgi ve kukla filmlerin de bulunduğu uzun ve kısa metrajlı 60`ın üzerinde filmi izleme olanağı bulacak. Festival filmleri; Cinebonus Maçka G-Mall ve Kadıköy Cinebonus Tepe Nautilus ile Fransız Kültür Merkezi sinemalarında gösterilecek. Garanti Mini Bank üyeleri, tüm filmleri Garanti Mini Bank kartlarını göstererek ücretsiz izleyebilecek. Kültür merkezlerindeki gösterimlerin ücretsiz gerçekleştirileceği festivalde, G-Mall ve Tepe Nautilus Cinebonus sinemalarında yapılacak gösterimlere giriş ücreti 5 YTL olacak..

Küçük Senaristlerden Hikayeler: “Filmimin Hikayesi” Yarışması
Festivalden önce, 7-11 yaş grubundaki çocuklar arasında düzenlenen “Filmimin Hikayesi” öykü yarışmasında, çocukların hayallerindeki filmin öyküsünü yazarak katıldıkları yarışmada seçilen 50 öykünün yazarları, 22 Nisan 2006 Cumartesi günü yapılacak festival açılışı “Ödül Töreni”nde kitaplarını alacaklar. Öyküler, Kenan Işık (dramaturg), Berna Laçin (Oyuncu), Nevra Serezli (Oyuncu) Sevinç Baloğlu (Türsak Genel Müdürü), Gülten Dayıoğlu (yazar), Naciye Günal (Garanti Bankası, Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü), Cem Mumcu (yazar), sinema yazarı ve çevirmen Sevin Okyay’dan oluşan jüri tarafından belirlendi.

Sevin Okyay’la Çocuk Jürisi Atölyesi
Diğer adı “Festivalin En Sevilen Çocuk Filmi” yarışması olan etkinlikte; yaşları 9-11 arasında değişen Fransız, İngiliz, İtalyan, Alman ve Türk çocuklardan oluşan Uluslararası Çocuk Jürisi, Yazar Sevin Okyay yöneticiliğinde “Bir Jüri Üyesi Nasıl Olunur?” konulu atölye çalışmasına katılacaklar. Jüri üyesi çocuklar bu atölye çalışmasının ardından yarışmaya katılan kısa filmleri izleyip değerlendirerek “En Sevilen Kısa Çocuk Filmini” seçecekler. Bu yıl oluşturulan çocuk jürisine Aşk Oyunu adlı televizyon dizisinde başrol oynayan Ozan Uygun da katılıyor.

Atölye Ezel Akay: "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü”
"Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" Filmi Nasıl Yapıldı" teması çerçevesinde gerçekleşecek atölyede filmin gösterimi ve sonrasında Ezel Akay`la yapılacak söyleşi yer alıyor. “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?”nün yönetmeni olan Ezel Akay filmin nasıl yapıldığını aşamalarıyla anlatacak ve çocukların tarih, sinema ve yönetmenlikle ilgili sorularını cevaplayacak. Orhan Gazi adına yapılan caminin inşaatında birlikte çalışmaya başlayan Türkmen göçer Karagöz ve şehirli Hacivat, kendilerini bir anda çevrelerindeki herkesi eğlendirirken bulurlar. Tabi mizah bazılarını eğlendirip gerçekleri ironiyle ortaya koyarken bazılarının da canını sıkmaktadır… Gölge oyunun bu iki efsanevi karakterinin çevresinde gelişen olayları tarihsel doku içinde başarıyla sinemaya uyarlayan Ezel Akay atölye süresince küçük seyircilerle konuyu derinlemesine tartışacak.

Atölye: Ali Murat Erkorkmaz’la "Piko’nun Adası" ve animasyon sineması hakkında her şey
Türkiye’nin en önemli animasyon ustası Ali Murat Erkorkmaz bu yıl festivalde Türkiye`de ilk kez gösterilecek olan 52 bölümlük “Piko’nun Adası” filminin bir bölümünü gösterecek ve animasyon filminin nasıl yapıldığını anlatacak. Piko ve beş arkadaşı, minik bir göl içinde yer alan küçücük adalarında her gün kendi aralarında yarışmaktadırlar. Her biri ikişer bulmaca ile diğerlerine sorular yöneltirler. Hem eğlenirler, hem de birçok şey öğrenirler. Piko, zeki bir faredir. Öykünün diğer kahramanları ise Baba Bear isimli edebiyat meraklısı ayıcık, cahil bir timsah olan Ali Getter, denizci fare Do-Re-Mi, Karga MacFly, ve Piko’nun kız arkadaşı Pika’dır. Yarışma, Ali Getter ve Do-Re-Mi’nin komik atışmaları içinde sürer. Bulmacalar zeka geliştirici kültür, bilim ve sanat sorularıdır.

FESTİVAL PROGRAMI VE AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT