Jarhead

Jarhead

Orjinal Adı: Jarhead

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Sam Mendes

Film Türü: Aksiyon

Senaryo: William Broyles (Anthony Swofford´un aynı adlı anılar kitabından)
Görüntü Yönetmeni: Roger Deakins
Müzik: Thomas Newman, Tom Waits
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Jamie Foxx, Chris Cooper, Evan Jones, Lucas Black
Yapım: 2005 ABD
Dağıtımcı: UIP

Fragman Adresi: http://www.apple.com/trailers/universal/jarhead/

Orjinal Sitesi: http://www.jarheadmovie.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyona Giriş Tarihi: 10 Şubat 2006

Üç kuşaktan beri asker olan bir aileden gelen 20 yaşındaki Anthony Swofford, Birinci Körfez Savaşında mücadele etmesi için 1990 yazında Suudi Arabistan çöllerine gönderildi.
Deniz piyadesi Swofford´un orada yaşadığı deneyimler, 2003 yılının çok satan kitabı "Jarhead"ın konusunu oluşturdu. Kendisinin kaleme aldığı anılar kitabında Suudi Arabistan çöllerinde bizzat yaşadığı deneyimleri olağanüstü dürüstlükle anlatmıştı.

Universal Pictures´ın sunduğu "Jarhead"de 1990 yılında yaşanan Birinci Körfez Savaşına çok farklı bir bakış vardır. O zamanlar 20 yaşında olan bir askerin ağzından dökülen cilalanmamış bir öykü anlatılır. Bu filmde portresi çizilen Körfez Savaşı, o yıllarda televizyonlar ve gazeteler sayesinde havadan izlediğimiz savaştan çok farklıdır.

Burada, gecenin karanlığında alev alev yanan petrol kuyularından gökyüzüne doğru uzanan alevlerin yerden çekilmiş görüntüleri vardır. İrikıyım ve küstah görünümlü askerler toz toprak içinde ilerlemeye çalışır. Hepsi de tükenmiş gibidir. Beklenen savaşın bir sonraki tepenin ardında başlayıp başlamayacağını bilememenin korkusunu iliklerine kadar hissederler. Ansızın acımasız bir çevrenin içine düşmüşlerdir. Gaz maskeleriyle oynanan bir Amerikan futbolunda gibidirler. Vakit geçirmek için oyalanacak eğlence ararlar. Mektup ve porno dergi paketlerini heyecanla beklerler, akrepleri dövüştürerek bahse girerler, ailelerinden uzaktaki Noel´i kutlarken körkütük sarhoş olurlar.

Ancak bu cehennemi ortamdan hiç beklenmedik arkadaşlıklar doğar. Çok güçlü sadakate ve "senin için ölürüm" dayanışmasına varan dostluklardır bunlar... Sonsuza dek inancını korumaya yemin etmiş askerlerin kardeşliğidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT