Kars Öyküleri

Sinema Film Arşivi Kars Öyküleri
Kars Öyküleri

Orjinal Adı: Kars Öyküleri

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen:

Film Türü: Dram

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyon Tarihi: 30 Eylül 2011

Moto Guzzi
Yönetmen-Senaryo:
Özcan Alper
Öykü: Hasan Özkılıç
Görüntü Yönetmeni: Özgür Eken
Kurgu: Çiçek Kahraman, Ulaş Cihan Şimşek
Ses: İsmail Karadaş
Sanat Yönetmeni: Elif Sönmez
Müzik: Sumru Ağıryürüyen, Yuri Yedcanko
Oyuncular: Şebnem Köstem, Alican Tamet, Demet Tarım, Zarif Tamet, Yaşar Öztürk, Gülbanu Polat, Faruk Demir, Ebru Bulut, Gözde Bulut, Mertcan Bulut

Kars’ın Digor ilçesinde yaşayan on iki yaşındaki Yusuf köyüne oldukça uzak olan okula her gün bisikletle gitmek zorundadır. Bu zor bir iş gibi görünse de Yusuf hoşlandığı Leyla’yı her sabah bir anlığına bile olsa göreceğini bilmektedir.
Özcan Alper: 1975 Artvin doğumlu yönetmen, İstanbul Üniversitesi Fizik bölümünü bitirdikten sonra sinema kariyerine başladı. İlk uzun metrajlı filmi Sonbahar (2008), ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle döndü.

Kül
Yönetmen-Senaryo:
Zehra Derya Koç
Görüntü Yönetmeni: Özgür Eken
Kurgu: Çiçek Kahraman, Zehra Derya Koç
Ses: İsmail Karadaş
Sanat Yönetmeni: Elif Sönmez
Müzik: Bora Çeliker, Baroş Öztürk
Oyuncular: Deniz Çevik, Ayda Aksel, Müge Ulusoy, Rıza Akın, Begüm Birgören, Ruhi Sarı, Parkan Özturan, Yaşar Gücü

"Nazlı, annesinin ölümüyle çocukluğunun geçtiği eve dönmüştür. Anılarıyla, hayalleri birbirine karışır. Şimdiki zamanda korkutucu olan anılar, zaman geçtikçe zararsızlaşmıştır. Hesaplaşacak kimse kalmadığında bazen tek çıkar yol uzlaşmak olur..."
Zehra Derya Koç: 1977 yılında Mersin`de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olduktan sonra, eğitimine Galatasaray Üniversitesi Medya ve İletişim Çalışmaları bölümünde devam etti. Sinema ve fotoğraf alanındaki çalışmaları sürmektedir.

Zilo
Yönetmen-Senaryo:
Ülkü Oktay
Görüntü Yönetmeni: Özgür Eken
Kurgu: Çiçek Kahraman, Selda Taşkın, Ülkü Oktay
Ses: İsmail Karadaş
Sanat Yönetmeni: Natali Yeres
Müzik: Okan Kaya, Ömer Öztüyen
Oyuncular: Birsu Demir, Berna Adıgüzel, Erol Babaoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Turgay Tanülkü, Derya Durmaz, İpek Türktan, Alican Tamet, Alican Tamet

Kars’ta yaşayan yedi yaşındaki küçük Zilo’nun tek arkadaşı yanından hiç ayırmadığı civcividir. Kendine ve civcivine ne evde ne de okulda yer bulamayan Zilo, öğretmenin derste Ankara hakkında anlattıklarından etkilenir ve Ankara’ya gitmek için para bulmaya çalışır.
Ülkü Oktay: 1980 Ankara doğumlu yönetmen, ODTÜ’de mimarlık eğitimi aldı. Kısa film ve senaryo çalışmalarının yanı sıra, çeşitli müzik gruplarına klipler çekti. Bacaksızlar adlı senaryosu Zagreb’de Nisi Masa tarafından gerçekleştirilen Uluslararası senaryo yarışmasında en iyi senaryo seçildi.

Açık Yara
Yönetmen-Senaryo:
Ahu Öztürk
Görüntü Yönetmeni: Özgür Eken
Kurgu: Çiçek Kahraman, Ulaş Cihan Şimşek
Ses: İsmail Karadaş
Sanat Yönetmeni: Natali Yeres
Müzik: Engin Arslan
Oyuncular: Ozan Bilen, Nihal Menzil, Necmettin Çobanoğlu, Aygül Koçak, Remzi Bozkuş

Üniversitede okuyan Ozan, babaannesinin ölümü üzerine köyüne gider. Köyde, içten içe kavgalı olduğu babasının geçmişiyle ilgili birçok şey öğrenir. Ama o da gerçeklerden kaçmayı seçer.
Ahu Öztürk: 1976 İstanbul doğumlu yönetmen, Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe bölümünden mezun oldu. 2002’de Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sinema-TV bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2000 yılından bu yana çeşitli sinema projelerinde çalışmaktadır.

Küçük Bir Hakikat
Yönetmen-Senaryo:
Emre Akay
Roman: Can Kozanoğlu (Acemi Eğitimi)
Görüntü Yönetmeni: Özgür Eken
Kurgu: Çiçek Kahraman, Emre Akay
Ses: Mustafa Bölükbaşı
Sanat Yönetmeni: Natali Yeres
Müzik: İbrahim Özgür, Osman İşmen
Oyuncular: İskender Bağcılar, Yaşar Karabulak, Bennu Yıldırımlar, Rıza Sönmez, Meral Çetinkaya, Mehmet Demirtaş, Selen Uçer, Muhammed Özler, Tuğrul Sezer, Ertuğrul Edgü Arpacı, Deniz Güçlü, İhsan Karayazı, Tanşuğ Bleda, Olgun Ertem, Özkan Yılmaz, Emre Akay, Erdil Akay

“Sporcu’ lakaplı Celal Bey’in bu takma adı nereden aldığını kimse bilmemektedir. Modern bir cumhuriyet çocuğu olmakla övünen Celal Bey, eski yöntemlerle tarım yapan Karslı bir çiftçidir. Gündelik hayatında yeniliklerden yana olduğu için bir ziraat mühendisini işe alarak çağı yakalamak ister.
Emre Akay: 1978 İstanbul doğumlu yönetmen, Paris’te hukuk ve iktisat eğitimi almıştır. İlk uzun metrajlı filmi Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi’ni 2008 yılında, Hasan Yalaz ile beraber çekmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT