Fidel’in Yüzünden

Sinema Film Arşivi Fidel’in Yüzünden
Fidel’in Yüzünden

Orjinal Adı: La Faute A Fidel - Blame It On Fidel

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Julie Gavras

Film Türü: Aksiyon

Film Süresi: 99 Dakika

Senaryo: Domitilla Calamai, Arnaud Cathrine, Julie Gavras
Görüntü Yönetmeni: Nathalie Durand
Müzik: Armand Amar
Yapım: 2006, İtalya/Fransa
Dağıtım: Bir Film
Yapımcı: Silvie Danton

Fragman Adresi: http://www.aefilm.com/fidel/default.asp?lnk=fragman

Orjinal Sitesi: http://www.lafauteafidel-lefilm.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyon Tarihi: 1 Şubat 2008

1970 sonbaharında tanıştığımız dokuz yaşındaki Anna, gazeteci annesi Marie, aileden zengin bir İspanyol olan avukat babası Fernando, erkek kardeşi François ve her şeyini kaybetmesinden Castro’yu sorumlu tutan Kübalı dadısı ile Paris’te yaşar. Gündelik alışkanlıkların tanımladığı rahat ve huzurlu yaşamlarına düşen tek gölge, İspanya’da Franco’ya karşı mücadele veren eniştedir. Komünist olması nedeniyle, evde eniştenin adı dahi anılmamaktadır.

Ailenin burjuva yaşamı, eniştenin öldürülmesi ve ardından eşi ve çocuğunun İspanya’dan kaçarak yanlarına sığınmasıyla altüst olur. Ülkesindeki duruma tepkisiz kalan Fernando’daki suçluluk duygusu, kız kardeşinin gelişiyle tetiklenir. Eşiyle birlikte Şili’ye ideolojik amaçlı bir yolculuk yapar ve dönüşte geniş ve bahçeli evlerini bırakıp küçük bir apartman dairesine taşınırlar. Birden hararetli siyasi aktivistlere dönüşen anne-babasının bu yeni tutkusu, Anna için farklı anlamlar taşımaktadır: Taşınmak, düzensizlik, dadı değiştirmek ve yeni yüzler... Evleri günün her saati sakallı adamlarla dolar; annesi kürtajın yasal hak olmasını savunan bir kitap yazmaya girişir; babası ise “faşist” bulduğu Mickey Mouse’un okunmasını yasaklar. Filmdeki dokunaklı öğe, küçük kızın alışık olduğu eski yaşam biçimini yenisi içinde eritmeyi başaramaması, hatta buna güçlü bir tepki sergilemesidir. Çatık kaşlarıyla olan biteni kavramaya çalışan Anna, çoğu zaman yaşından beklenmeyecek bir olgunluk sergiler. Tıpkı bir protesto sırasında ailesiyle üzerlerine atılan gözyaşı bombasının sisi ile sarmalandığında olduğu gibi…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT