Kuzey Faresi

Kuzey Faresi

Orjinal Adı: Lemming

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Dominik Moll

Film Türü: Dram

Film Süresi: 129 dakika

Senaryo: Dominik Moll, Gilles Marchand
Görüntü Yönetmeni: Jean-Marc Fabre
Müzik: David Sınclair Whitaker
Oyuncular: Laurent Lucaz, Charlotte Gainsbourg, Charlotte Rampling, Andre Dussolier
Yapım: 2005, Fransa
Dağıtımcı: 35 Milim Filmcilik

Fragman Adresi: http://a.videodetective.com/?PublishedID=579246

Orjinal Sitesi: http://www.diaphana.fr/fiche.php?pkfilms=131

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyona Giriş Tarihi: 8 Eylül 2006

Benedicte ve Alain Getty, Fransa’nın güneyinde banliyöde yaşayan genç ve modern bir çifttir. Daha yeni taşınmışlardır ve Alain, büyük bir bilgisayar firmasında mühendis olarak çalışırken, Benedicte henüz iş bulamamıştır. Bir gece Alain’in zengin patronu Richard Pollock ve karısı Alice’i yemeğe davet ederler. Fakat Alice gecenin başlangıcından itibaren tuhaf davranmaya başlar, akşam yemeğinin tadını kaçırır ve kocasını yemeği erken terk etmeye zorlar. Richard ve Alice’in gelmesinden birkaç saat önce, Alain mutfak borularının içine sıkışmış yarı ölü bir fare bulmuştur. Ertesi gün yaralı fareyi veterinere götüren Benedicte, bunun sadece iskandinavya’da yaşayan bir ‘lemming-kuzey farsi’ olduğunu öğrenir. Benedicte, bu kuzey faresinin evlerine nasıl geldiği sorusu gibi, hayatlarının da bir muammaya dönüşeceğinden habersizdir.

Ertesi gün Alice, sözde kocasını ziyaret etme bahanesiyle, şirkete Alain’in odasına gelir. Kocasının daha önce onu öldürmeye çalıştığını ve şimdi onun kocasını öldürmek istediğini anlatır ve Alain’i açıkça baştan çıkarır. Alain de pek fazla direnmez… Birkaç gün sonra, Alice tek başına Getty’lerin evine gelerek Benedicte’den yemeğe geldikleri akşamdan dolayı özür diler ve Alain’le aralarında yaşananların neredeyse tamamını anlatır. Benedicte, duyduklarını anlamamayı ve kabullenmemeyi deneyerek Alice’e bir fincan kahve önerir. Böyle bir teklifle şaşkına dönen Alice, misafir odasında biraz dinlenmek ister. Akşam Alain işten eve döndüğünde Alice halen uyumaktadır. Bir süre sonra Alice uyanır ve ani bir öfke nöbetine kapılır, kendisini odaya kilitler ve intihar eder. Bu andan itibaren artık hiçbir şey Alain için bir daha eskisi gibi olmayacaktır.

Yeni bir şehre atanan genç ve başarılı mühendis Alain Getty, karısı Benedicte ile birlikte yeni patronunu ve karısını yemeğe davet eder. Bu karşılaşma genç çiftin uyumunu zedeler. Ancak, iki çift de birbirinden olsa olsa bu kadar farklı olabilir: bir yanda genç, örnek bir çift, diğer yanda nefret ve hınçla çürümüş bir çift. Bu feci akşam yemeği ve mutfaklarının atık borusunu tıkayan esrarengiz bir kemirgen leşinin bulunmasının da faydası olmaz. Her şey, o âna kadar düzen içerisinde süren hayatın akıldışı bir seyre kapılacağının habercisidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT