Poseidon’dan Kaçış

Sinema Film Arşivi Poseidon’dan Kaçış
Poseidon’dan Kaçış

Orjinal Adı: Poseidon

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Film Türü: Dram

Senaryo: Mark Protosevich (Paul Gallico’nun romanından)
Görüntü Yönetmeni: John Seale
Müzik: Klaus Badelt
Oyuncular: Josh Lucas, Kurt Russell, Richard Dreyfuss, Emmy Rossum, Jacinda Barrett, Mike Vogel, Mia Maestro, Jimmy Bennett, Andre Braugher
Yapım: 2006, ABD
Dağıtımcı: Warner Bros.

Fragman Adresi: http://www.apple.com/trailers/wb/poseidon/

Orjinal Sitesi: http://wwws.tr.warnerbros.com/poseidon/main.html

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyona Giriş Tarihi: 23 Haziran 2006

Yılbaşı gecesidir ve Kuzey Atlantik denizinde seyir halinde olan lüks yolcu gemisi Poseidon’da eğlenceler başlamıştır.
Türünün en güzel örneklerinden olan Poseidon’un yirmiden fazla katında 800 kamara ve 13 yolcu güvertesi bulunmaktadır. Bu gece, geminin çok sayıda yolcusu yeni yılı şık bir şekilde karşılamak üzere muhteşem Ana Balo Salonu’nda toplanmıştır. Onlar şampanya kadehlerini kaldırırken, Kaptan Michael Bradford (ANDRE BRAUGHER), (Black Eyed Peas’den FERGIE’nin yönetimindeki) orkestranın çalmakta olduğu Auld Lang Syne adlı şarkı eşliğinde bir konuşma yapmaktadır.
Bu esnada, köprüde, Birinci Subay bir şeylerin yanlış gitmekte olduğunu sezer. Ufku taradığında, dev dalgayı görür; otuz metreyi aşan bu muazzam su kütlesi inanılmaz bir hızla üstlerine doğru gelmektedir. Darbenin şiddetini azaltmak üzere dümen kırmaya çalışsa da, artık çok geçtir.
Dalga olağanüstü bir güçle iskele tarafına çarparak, gemiyi alabora eder. Yolcular ve mürettebat hızla savrulurken, parçalanan eşyalara hedef olurlar; camları kırarak içeri dolan suya kapılırlar. Kolonlar çöker; patlayan gaz boruları yangınlara neden olur; ışıklar söner ve geminin büyük bir kısmı karanlık ve kaosa teslim olur.
İlk panik atlatıldıktan sonra, su seviyesinin altında kalan Balo Salonu’nda sağ kalmış birkaç yüz kişi bir araya gelir. Kontrolü ele alan kaptan orada kalıp kurtarılmayı beklemeleri gerektiğini söyler. Ama profesyonel bir kumarbaz olan Dylan Johns (JOSH LUCAS) şansını denemeye karar verir. Emirleri hiçe sayarak, kendini kurtaracak bir yol bulmak üzere Balo Salonu’ndan çıkmaya hazırlanır. Dokuz yaşındaki Conor (JIMMY BENNETT), Dylan’a kendisini ve annesi Maggie’yi (JACINDA BARRETT) de beraberinde götürmesi için ısrar eder. Peşlerine kızı Jennifer (EMMY ROSSUM) ile nişanlısı Christian’ı (MIKE VOGEL) arama çabasındaki Robert Ramsey (KURT RUSSELL) de takılır. Saatler önce nişanlandıklarını babaya söylemeye cesaret edemeyen genç çifti şimdi çok daha ciddi zorluklar beklemektedir. İnsanları peşine takmaktan hoşlanmayan Dylan isteksizce de olsa küçük gruba geminin yukarılarına doğru öncülük eder. Aşağıda beklemektense onlara katılmayı yeğleyen üç kişi daha vardır: Çekingen bir kaçak yolcu (MIA MAESTRO), yaşama isteğini yeniden keşfeden intihar eğilimli bir adam (RICHARD DREYFUSS) ve gemiyi çok iyi bilen genç bir garson (FREDDY RODRIGUEZ).
Gemi batmaya devam ederken, yüzeye çıkmak için mücadele etmeye kararlı grubun, labirenti andıran bu yerde yollarını bulmaları gerekmektedir. Çıkmazlarla ve tırmanışlarla dolu bu dikey yolculukta, grup üyelerinin arasında hızla bir bağ oluşur. Ayrıca, anlaşılır ki güven hayati önem taşımaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT