Simurg

Simurg

Orjinal Adı: Simurg

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen:

Film Türü: Belgesel

Film Süresi: 109 dk.

Senaryo: Ruhi Karadağ.
Görüntü Yönetmeni: Musta Albağ, Ferit Çetinkaya, Ruhi Karadağ.
Oyuncular: Ali Ekber Akkaya, Çiğdem Kazan, Refik Ünal, Hüseyin Muharrem Gündüz, Delil İldan, Cafer Gürbüz, Gülsuman Duman Dönmez, Şenay Hanoğlu.
Dağıtım: Tiglon.

Fragman Adresi: http://www.simurgfilm.com/tr/index.html

Orjinal Sitesi: http://www.simurgfilm.com/tr/index.html

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyon Tarihi: 30 Kasım 2012

Yıllardan 1996. Ülke bir yandan tırmanan terörle mücadele ederken diğer yandan insani koşulların sağlanmadığı iddia edilen F-tipi cezaevlerine karşı yaşam mücadelesi veriliyor. Bu mücadeleye açlık grevi ile katılan altı isim Refik, Cafer, Çiğdem, Hüseyin Muharrem, Ali Ekber ve Delil 69 gün süren ölüm orucuna giriyorlar.

Fakat bu inatla girdikleri bu yol, onlara Wernicke Korsakoff hastalığı ile geri dönüyor. Konuşma zorluğu, istemsiz kasılmalar, denge bozuklukları, hafıza kaybı ve ciddi unutkanlık gibi sorunlar hepsinde ortaya çıkıyor.

2000'e gelindiğinde ölüm oruçları yeniden başlıyor ve altı arkadaş, bu sefer dört sene önce yaşamını yitiren İdil Erkmen'in mezarı başında buluşarak, hem geçmişte yaşadıkları günlere geri dönüyor, hem de devam eden eyleme tekrar destek veriyorlar...

1998'den bu yana çektiği belgesellerle ve televizyon sektöründe yürüttüğü gazetecilik yapımcılık faaliyetleri ile tanınan Ruhi Karadağ'ın son çalışması 18. Altın Koza Film Festivali'nde dünya prömiyeri yaparak yarışmalı bölümde şans arayacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

cok aci
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT