Cehennem Çiçeği

Sinema Film Arşivi Cehennem Çiçeği
Cehennem Çiçeği

Orjinal Adı: The Black Dahlia

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Brian De Palma

Film Türü: Polisiye

Senaryo: Josh Friedman, James Ellroy
Görüntü Yönetmeni: Vilmos Zsigmond
Müzik: James Horner
Oyuncular: Josh Hartnett, Aaron Eckhart, Scarlett Johansson, Hilary Swank, Mia Kirshner, Mike Starr, Fioa Shaw
Yapım: 2006, ABD
Dağıtımcı: Özen Film

Fragman Adresi: http://www.theblackdahliamovie.net/

Orjinal Sitesi: http://www.theblackdahliamovie.net/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyona Giriş Tarihi: 9 Şubat 2007

James Ellroy’un kitabından
15 Ocak 1947`de, Los Angeles`da boş bir arsada, işkence edilerek öldürülmüş genç ve güzel bir kadının cesedi bulunur. Kurban, gazete manşetlerine Siyah Dalya olarak geçmiştir ve ölümü Kaliforniya tarihinin en büyük insan avını başlatır.

Bucky Bleichert ve Lee Blanchard kendilerini Siyah Dalya soruşturmasının tam ortasında bulurlar: İki polis, iki sert erkek, iki arkadaş ve aynı kadına aşık iki rakip. Ancak Siyah Dalya ikisinin de takıntısı haline gelecektir. Hayatıyla ilgili her şeyi bilmek, katilini yakalamak ve ona ölümünde bile sahip olmak isteyecekler, araştırmaları onları savaş sonrası Hollywood`unun karanlık yüzüne, ölü kadının hayatının ve ölümünün derinliklerine götürecektir.

Los Angeles 1947. Polis bonolarına olan desteği arttırmak için Los Angeles polis departmanı, “Mr. Fire” ve “Mr. Ice” takma isimlerine sahip iki polis, genç idealist BUCKY BLEICHER ve sinik LEE BLANCHARD arasında bir boks maçı düzenler. Dövüşten sonra, Fire ve Ice partner olurlar. Kendilerini bir devriye sırasında, korkunç bir cinayet sahnesinin ortasında bulurlar.

Gelecek vaat eden yıldız ELIZABETH SHORT, suratına bir palyaço maskesi kazınmış, iç organları dışarı çıkartılmış ve ikiye kesilmiş olarak terkedilmiş bir alanda bulunur.
Lee, büyük bir davayı çözmek ve bunun getireceği şöhret umutlarıyla heyecanlanır. Soruşturmaya atanması için başvuruda bulunur. Bucky cinayet yüzünden kendini çok rahatsız hisseder ve öldürülen kadına karşı güçlü bir empati geliştirmeye başlar. Lee, yanlış giden bir tutuklama sırasında Bucky’nin hayatını kurtarır. Bucky kendini Lee’ye karşı borçlu hisseder ve ortaklıkları, bir tek engel dışında dostluğa dönüşmeye başlar: Lee’nin, karanlık bir geçmişe sahip hazır cevap kız arkadaşı KAY. Bucky’nin Kay’e karşı olan duyguları gittikçe platonikleşirken, kız da onun cesaretini kırıcı hiç bir davranış göstermez.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT