Muhteşem Güzellik

Sinema Film Arşivi Muhteşem Güzellik
Muhteşem Güzellik

Orjinal Adı: The Great Beauty

Vizyon Tarihi: Şubat 7, 2014

Yönetmen: Paolo Sorrentino

Film Türü: Komedi, Dram

Film Süresi: 142 dk

Senaryo: Paolo Sorrentino, Umberto Contarello.
Yapımcılar:Nicola Giuliano, Jérôme Seydoux.
Besteci:Lele Marchitelli.
Görüntü Yönetmeni: Luca Bigazzi
Oyuncular:Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Iaia Forte, Isabella Ferrari, Vernon Dobtcheff, Giorgio Pasotti.
Dağıtım:M3 Film.

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr 07 Şubat 2014 Cuma
Muhteşem Güzellik

Vizyon Tarihi: 07 Şubat 2014

Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan ve Fellini’nin başyapıtı Tatlı Hayat’a benzetilen film, Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kurgu ödüllerini kazanan “Muhteşem Güzellik - The Great Beauty”, senenin en çok övgü alan filmlerinden biri.

Büyüleyici ve görkemli atmosferiyle bir Roma yazı… İlerleyen yaşına rağmen karşı konulamaz bir cazibesi olan yakışıklı Jep Gamberdella, şehrin tadını sonuna kadar çıkarmaktadır. Şık akşam yemeklerinden çılgın partilere koşar. Kıvrak zekası ve mizahi kişiliğiyle her zaman baştan çıkarıcı ve bağımlılık yapan biri olmuştur. Aynı zamanda bir yazar olan Jep, gençliğinde ödül aldığı kitabı ile büyük bir başarı yakalar ve Roma yüksek sosyetesinde önemli bir itibar edinerek ihtişamlı bir hayat sürmeye başlar. Roma’nın en güzel manzaralı evlerinden birinde oturan Jep, terasında eğlenceli partilere ev sahipliği yapar. Takındığı alaycı tavır ile dejenere olmuş insanları ve hayal kırıklıklarını maskeleyerek dünyayı biraz daha iyi bir yer olarak görmeye çalışır. Onun için masumiyetini koruyan tek şey hala hayallerinde yaşattığı eski aşkıdır. Artık yeniden kalemi kağıdı eline almanın zamanı gelmiştir, ancak güzelliğiyle insanı etkisiz hale getiren bu göz kamaştırıcı şehirde içinde biriken derin yorgunluğun üstesinden gelebilecek midir?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Groteskin estetik hali bu olsa gerek. Gayet uzun olmasına rağmen sıkmıyor, sürüklerken insana kendi sorgulamalarını gözden geçirme fırsatı veriyor. İronik tadı da eksik değil. Modern insan denen yaratığın halinin İtalyan usulü yorumu. Sinema salonunda izlenmesi gereken bir film.
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT