Uçurtma Avcısı

Sinema Film Arşivi Uçurtma Avcısı
Uçurtma Avcısı

Orjinal Adı: The Kite Runner

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Marc Forster

Film Türü: Dram

Senaryo: David Benioff, Khaled Hosseini (Khaled Hosseini’nin aynı adlı kitabından)
Görüntü Yönetmeni: Roberto Schaefer
Oyuncular: Wali Razaqi (Amir), Said Taghmaoui (Farid), Shaun Toub (Rahim Khan), Nasser Memarzia (Zaman)
Dağıtım: UIP Filmcilik

Fragman Adresi: http://www.worstpreviews.com/trailer.php?id=995&item=0

Orjinal Sitesi: http://www.kiterunnermovie.com/club/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyon Tarihi: 21 Mart 2008

Afgan yazar Khaled Hosseini’nin aynı adlı best-seller romanından uyarlanan “The Kite Runner”da, uzun yıllardır Kaliforniya’da yaşayan Amir adlı bir Afgan göçmeninin, çocukluk arkadaşı Hassan’ın oğlunun başının dertte olduğunu öğrendikten sonra ona yardımcı olmak için Taliban yönetimi altındaki anavatanına geri dönüşünün öyküsü anlatılır.

Kaliforniya’da yaşayan Amir, ülkeye Taliban rejiminin gelmesinden sonra Amerika’ya göç eden Kabil’li zengin bir tüccar ailenin oğludur. Kabil’de geçen çocukluk yılları sırasında evin hizmetçisinin oğlu Hassan ile çok sağlam dostluk bağları yaşamıştır. Ancak bir uçurtma yarışı sırasında Hassan’ın başına gelen olayda ona yardım edebileceği halde sırtını dönerek en sevdiği arkadaşına ihanet etmiştir. Aradan geçen uzun yıllar boyunca bu ihaneti hiç aklından çıkmaz. Yıllar sonra Hassan ve karısının Taliban tarafından öldürüldüğü haberini alır. Bunun üzerine bir zamanlar ihanet ettiği çocukluk arkadaşının başı dertte olan oğlunu bulmak ve onu kölelik yaşamından kurtarmak için Taliban yönetimi altındaki Afganistan’a geri döner.

KİTAP HAKKINDA
Khaled Hosseini’nin yazdığı “The Kite Runner” adlı kitap, yayınlandığı günden itibaren çok büyük ilgi görerek USA Today gazetesi kitap editörü Craig Wilson’un tabiriyle “rüzgarı yakalayan bir kitap” oldu. İlk baskısı sadece 50.000 adet olarak yapıldığı halde sonradan 17. baskısına ulaşarak kısa sürede 1,4 milyonluk satış rakamına ulaştı. 2005 yılı Eylül ayından itibaren çok satan kitaplar listesinde yer almaya başladıktan sonra listelerden hiç inmeden başta USA Today ve San Francisco Chronicle olmak üzere gazete ve dergilerin listelerinde uzun süre kaldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT