İskoçya’nın Son Kralı

Sinema Film Arşivi İskoçya’nın Son Kralı
İskoçya’nın Son Kralı

Orjinal Adı: The Last King of Scotland

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Kevin MacDonald

Film Türü: Dram-Gerilim

Senaryo: Gles Foden, Jeremy Brock, Peter Morgan
Görüntü Yönetmen: Anthony Dod Mantle
Müzik: Alex Heffes
Oyuncular: Forest Whitaker, James McAvoy, Kerry Washington, Gillian Anderson
Yapım: İngiltere 2006
Dağıtımcı: Özen Film

Fragman Adresi: http://www.worstpreviews.com/review.php?id=448

Orjinal Sitesi: http://www.foxsearchlight.com/lastkingofscotland/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyona Giriş Tarihi: 23 Şubat 2007

Genç doktor 1970’lerin Uganda’sına vardığında çok uzaklardaki bir ülkede vahşi bir macera yaşayacağını düşünerek yola çıkmıştı. Eğlenecek, insanlara yardım elini uzatacaktı. Fakat bu yolculuk dünyanın en karanlık yerine; insan kalbine gidiyordu. Bu film dünyanın tanıdığı en çılgın diktatörlerden biri olan Idi Amin dönemindeki Uganda’yı beyaz perdeye taşımaktadır.

Viktorya Gölü’nün Uganda sahiline iyice yanaştığı ve başkent Kampala’nın bu manzarayı selamlarcasına daracık açıklığa uzattığı bir kolunda görkemli villaların geçit töreni görülür. Bu süslü evler, uzun verandalar ve parlak mavi havuzlarla donatılmış olarak, şehrin yedi tepesinde hektarlarca alana dağılmış bulunan pas renkli teneke mahallelerle keskin bir tezat oluşturur. Afrika’nın inatçı zıtlıklarının, bu sefalet derecesinde fakir yerler ile, temelleri sağlam fakat yozlaşmış zenginliğin bir arada bulunması kadar güzel anlatımı yoktur. Bu yerler, hem ülkenin sömürgelik tarihinin, hem de 1971 ve 1978 yıllarında İdi Amin tarafından yönetilen ülkenin sorunlu zamanlarının mirasıdır.

Ve bugün, sürgündeki ölümünden sonra bile, Amin’in heybetli, kahkahalar atan sureti tekrar görülebilir. Göz kamaştırıcı, ağır madalyalarla -Viktorya ve Askeri Nişan madalyalarının şatafatlı taklitleriyle- süslü gök mavisi hava kuvvetleri üniforması içinde, debdebeli bir partinin ortasında ağır ağır yürümekte. Yozlaşmanın etkileri nereye bakarsanız bakın farkediliyor: barbeküler, çıplak dansçılar, birbirine asılan sarhoşlar; 70’lerin Kampala’sından çok, 80’lerin Miami’sini andıran bir hava var ortamda. Kalabalığın arkasından tek bir ses “Kes!” diye bağırır. Uzun boylu yakışıklı bir beyaz adam, boynunun etrafında kulaklıklarla kalabalığın ortasına doğru ilerleyip Amin ile konuşmaya başlar. Diktatörün tavırları bir anda değişir; hiddet yerini sükûnete bırakır ve yoğun bir dialog başlar. Gerçekte, Amerikalı aktör Forest Whitaker ve yönetmeni Kevin Macdonald konuşmaktadırlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT