Böyle Bir Lezzet Şölenine Şahit Olmadınız

Böyle Bir Lezzet Şölenine Şahit Olmadınız

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Böyle Bir Lezzet Şölenine Şahit Olmadınız

Osmani lezzetlerini tanıyor olabilirsiniz. Osmani; Türkiye’nin bir çok yöresinden 100’den fazla reçete ile her gün size lezzetli bir yemek keyfi sunan bir mekan.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 8, 2014

Osmani ‘8 Yöre, 8 Aşçı’ Projesi’nin Son Konuk Mutfakları: Adana ve Muğla…

Türkiye yemeklerine gönül veren bir ekip tarafından hazırlanan özel menüsü ile tanınan Osmani, her ay gerçekleştirdiği ‘Konuk Mutfak’ etkinliklerine yepyeni bir boyut katıyor. 8 yöreden 8 aşçıyı, 4 ay boyunca dönüşümlü olarak mutfağına ve menüsüne misafir eden Osmani, Ocak ayından itibaren sırasıyla; Elazığ, Antakya, Antep, Kayseri, Giresun ve Malatya mutfaklarını ağırladı. Osmani; Nisan ayında ise Adana ve Muğla mutfağının en özel tadlarını, yöreden gelen ustalar ve özel getirilen malzemelerle hazırlayacağı menülerle lezzetseverlerle buluşturuyor. Siz de her gün özel hazırlanan 100’den fazla çeşidiyle, Türk mutfağının en eski, en gözde yemeklerini İstinye Park Osmani’de tadabilir ya da isterseniz 0 212 345 56 00 numaralı telefondan veya Yemeksepeti’nden Osmani’ye ulaşıp, evinize sipariş verebilirsiniz.

Osmani lezzetlerini tanıyor olabilirsiniz. Osmani; Türkiye’nin bir çok yöresinden 100’den fazla reçete ile her gün size lezzetli bir yemek keyfi sunan bir mekan... 6 yıldır İstinye Park Pazar Alanı’nda bulunan Osmani, her ay konuk aldığı özel yöresel mutfaklarıyla da çok ünlü... Bu konsepti daha da geliştirerek, 4 ay boyunca 8 yöreden gelecek 8 aşçı ile hazırlayacağı özel ek menülerle bir ilke imza attı.

Ocak ayında başlayan ve Nisan ayı ile birlikte sona ermeye hazırlanan bu özel etkinlik kapsamında Elazığ, Antakya, Antep, Kayseri, Giresun ve Malatya yöreleri 15 günde bir değişerek Osmani menüsüne konuk oldu… Yörelerin çorbasından etli yemeğine, kavurmasından pilavından hatta tatlısına kadar en sevilen tarifler, o yöreden getirilen özel malzemelerle, bölgenin en iyi ustaları tarafından hazırlandı.

8 Yöre 8 Aşçı projesinin final ayı olan Nisan’da ise yine Türkiye’nin en sevilen iki mutfağı konuk… İlk olarak kebabıyla ünlü Adana yöresi daha sonra ise Ege’nin tüm lezzetlerini İstanbul’a taşıyacak olan Muğla yöresi lezzetseverleri bekliyor…

1 Nisan – 15 Nisan tarihleri arasında mumbar dolması ve meyhane pilavıyla ünlü Adana mutfağını hazırlayacak olan Birsel Şentuna Usta;

Gelin Bohçası, Patlıcanlı Saray Köfte, Osmanlı Pilavı, Dul Avrat Çorbası, Mumbar Dolması, Şırdan Dolma, Hitap Böreği, Yüsük Çorbası, Kıymalı Patlıcan Çırması, Sıkma, Meyhane Pilavı, Tavuklu Kel Köfte

16 Nisan – 30 Nisan tarihleri arasında bölgeye has otların çeşit çeşit yemeği ve tandırı ile ünlü Muğla mutfağını hazırlayacak olan Burhan Kılınç Usta; Muğla Tarhana Çorbası, Döş Dolması, Muğla Tandırı, Çökertme Kebabı, Muğla Tükürüklü Köfte, Yöresel Ot Kavurmaları (Mevsimine göre 20’ye yakın çeşit), Kavurmalı Mıhlama, Muğla Kebabı

Bu lezzetleri ev rahatlığında sevdiklerinizle paylaşmak için 0 212 345 56 00 numaralı telefondan veya Yemeksepeti’nden Osmani’ye ulaşıp, sipariş verebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT