Osmani ‘8 Yöre, 8 Aşçı’ Projesi’nin Son Konuk Mutfakları: Adana ve Muğla…
Türkiye yemeklerine gönül veren bir ekip tarafından
hazırlanan özel menüsü ile tanınan Osmani, her ay
gerçekleştirdiği ‘Konuk Mutfak’ etkinliklerine yepyeni bir
boyut katıyor. 8 yöreden 8 aşçıyı, 4 ay boyunca dönüşümlü
olarak mutfağına ve menüsüne misafir eden Osmani, Ocak
ayından itibaren sırasıyla; Elazığ, Antakya, Antep, Kayseri,
Giresun ve Malatya mutfaklarını ağırladı. Osmani; Nisan
ayında ise Adana ve Muğla mutfağının en özel tadlarını,
yöreden gelen ustalar ve özel getirilen malzemelerle
hazırlayacağı menülerle lezzetseverlerle buluşturuyor.
Siz de her gün özel hazırlanan 100’den fazla çeşidiyle, Türk
mutfağının en eski, en gözde yemeklerini İstinye Park
Osmani’de tadabilir ya da isterseniz 0 212 345 56 00 numaralı
telefondan veya Yemeksepeti’nden Osmani’ye ulaşıp, evinize
sipariş verebilirsiniz.
Osmani lezzetlerini tanıyor olabilirsiniz. Osmani; Türkiye’nin bir çok
yöresinden 100’den fazla reçete ile her gün size lezzetli bir yemek keyfi sunan
bir mekan... 6 yıldır İstinye Park Pazar Alanı’nda bulunan Osmani, her ay
konuk aldığı özel yöresel mutfaklarıyla da çok ünlü... Bu konsepti daha da
geliştirerek, 4 ay boyunca 8 yöreden gelecek 8 aşçı ile hazırlayacağı özel ek
menülerle bir ilke imza attı.
Ocak ayında başlayan ve Nisan ayı ile birlikte sona ermeye hazırlanan bu
özel etkinlik kapsamında Elazığ, Antakya, Antep, Kayseri, Giresun ve Malatya
yöreleri 15 günde bir değişerek Osmani menüsüne konuk oldu… Yörelerin
çorbasından etli yemeğine, kavurmasından pilavından hatta tatlısına kadar en
sevilen tarifler, o yöreden getirilen özel malzemelerle, bölgenin en iyi ustaları
tarafından hazırlandı.
8 Yöre 8 Aşçı projesinin final ayı olan Nisan’da ise yine Türkiye’nin en sevilen
iki mutfağı konuk… İlk olarak kebabıyla ünlü Adana yöresi daha sonra ise
Ege’nin tüm lezzetlerini İstanbul’a taşıyacak olan Muğla yöresi lezzetseverleri
bekliyor…
1 Nisan – 15 Nisan tarihleri arasında mumbar dolması ve meyhane pilavıyla
ünlü Adana mutfağını hazırlayacak olan Birsel Şentuna Usta;
Gelin Bohçası, Patlıcanlı Saray Köfte, Osmanlı Pilavı, Dul Avrat Çorbası,
Mumbar Dolması, Şırdan Dolma, Hitap Böreği, Yüsük Çorbası, Kıymalı
Patlıcan Çırması, Sıkma, Meyhane Pilavı, Tavuklu Kel Köfte
16 Nisan – 30 Nisan tarihleri arasında bölgeye has otların çeşit çeşit yemeği
ve tandırı ile ünlü Muğla mutfağını hazırlayacak olan Burhan Kılınç Usta;
Muğla Tarhana Çorbası, Döş Dolması, Muğla Tandırı, Çökertme Kebabı,
Muğla Tükürüklü Köfte, Yöresel Ot Kavurmaları (Mevsimine göre 20’ye
yakın çeşit), Kavurmalı Mıhlama, Muğla Kebabı
Bu lezzetleri ev rahatlığında sevdiklerinizle paylaşmak için 0 212 345 56 00
numaralı telefondan veya Yemeksepeti’nden Osmani’ye ulaşıp, sipariş
verebilirsiniz.