Filizler Köftecisi’nden Annelerimize Anlamlı Bir Hediye: Fıstık Çamı Fidanı

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Filizler Köftecisi’nden Annelerimize Anlamlı Bir Hediye: Fıstık Çamı Fidanı

Tuzla’nın köfte denilince akla ilk gelen ismi olan Filizler Köftecisi, İstanbul’daki ikinci yeri olan Kız Kulesi karşısında da Anneler Günü geleneğini değiştirmiyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 28, 2011

28.04.2011

Tuzla’nın köfte denilince akla ilk gelen ismi olan Filizler Köftecisi, İstanbul’daki ikinci yeri olan Kız Kulesi karşısında da Anneler Günü geleneğini değiştirmiyor. Bıkmadan usanmadan fidanlar yetiştiren annelerimize, anneler gününde Fıstık Çamı Fidanı Filizler Köftecisi’nden hediye ediliyor.

1994 yılında Tuzla’da başlayan lezzet yolculuğunu İstanbul’a da taşıyan Filizler Köftecisi, Üsküdar Kız Kulesi’ndeki yeni adresinde hizmet veriyor. 17 yıllık lezzet geleneği, bu kez de Kız Kulesi ve Tarihi yarım ada manzaralı “özel” yerinde İstanbullu lezzet severlerle buluşuyor.

Müdavimlerinin vazgeçemediği, ayda ortalama 70 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Filizler Köftecisi, Tuzla’daki anneler günü geleneğini bu yıl da bozmuyor. Şairin dediği gibi “yaşamı taçlandırmanın fidanlar dikerek yapılacağına” inanan Filizler Köftecisi, yeni nesillerin mimarı annelerimize Fıstık Çamı Fidanı hediye ediyor. 3000 adet çam fidanı, berekete dönüşmek için Tuzla ve Üsküdar’daki Filizler Köftecisi restoranlarında annelerimizle buluşmayı bekliyor. Daha yeşil bir Türkiye hayalini kuran Filizler, bu konuda 1 fidan dikmenin bile önemli bir adım olduğuna inanıyor. Filizler Köftecisi tarafından Anneler Günü’ne özel tüm annelere hediye edilecek olan Fıstık Çamı fidanlarını dikecek yer bulamayanlara, dikilecek alan ve bahçıvan da tahsis edilecek.

Filizler Köftecisi’nin alışkanlık yaratan lezzeti öncelikle, Filizler için hazırlanan özel üretim etlerden geliyor. Türkiye’deki köfte restoranı kavramını değiştirmeyi hedefleyen Filizler’de etler canlı hayvan olarak seçilip, kesiminden depolanmasına kadar olan bütün süreçlerde titizlikle takip ediliyor. Bir hafta özel koşullarda dinlendirilen etler, Türkiye’nin dört bir yanından Filizler için getirilmiş baharatlarla buluşuyor. Özenle seçilen kaliteli malzemelere Filizler aşçılarının hünerli elleri de eklenince ortaya muhteşem bir lezzet şöleni çıkıyor.

Lezzeti şansa bırakmayan Filizler’de turşular, tatlılar ve mezeler de el yapımı olarak üretiliyor. Dört hanımın Filizler için özel olarak kurduğu turşulara ve davul fırında pişirilen tatlılara doyum olmuyor. Lezzetini yüzde 90 yoğunluğundaki özel üretim etlerinden alan Filizler’in köftesinde fazladan yağ da bulunmuyor. Et, kendi yağı ile pişiyor. Bu yüzden köfteler donmuyor ya da damağa yapışmıyor.

Filizler Köftecisi, anneler gününde de annelerimizin maharetini aratmayan özel lezzetleri ile ağzının tadını bilen konuklarına Kız Kulesi’ne karşı köfte keyfi sunuyor.

Adres: Aziz Mahmut Hüdai Mah. Öğdül Sok. No: 41 Salacak Üsküdar İstanbul
Telefon: 0216 343 45 49
Web: www.filizler.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT