Nejat Güllü’den Tatlıların Şahı: Kadayıf Lezzeti

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Nejat Güllü’den Tatlıların Şahı: Kadayıf Lezzeti

Dünyaya baklava yediren Nejat Güllü’nün Güllüoğlu markası, tatlıseverleri fıstıklı ve burma kadayıfın eşsiz lezzeti ile buluşturuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şubat 11, 2011

11.02.2011

Dünyaya baklava yediren Nejat Güllü’nün Güllüoğlu markası, tatlıseverleri fıstıklı ve burma kadayıfın eşsiz lezzeti ile buluşturuyor.

Gaziantep’ten gelen özel kadayıf ununun Güllüoğlu ustaları tarafından yoğrulup bakır ocaklarda tele dönüşmesi, nar gibi kızardıktan sonra kıvamında şerbetlenmesi sonucu ortaya çıkan Güllüoğlu kadayıfları, içindeki Antep fıstığı ile damakları şenlendiriyor.

Heyecanla beklenen, çıtır çıtır ve kıvamında şerbeti ile kendine çeken, içinden taşan taptaze Antep fıstıkları ile insanın aklını çelen kadayıfın adı bile tatlıseverlerin içini hoplatır…

Baklavanın vazgeçilmez adresi Nejat Güllü’nün Güllüoğlu markası, kadayıfın da değişmez adresi oluyor.

Nejat Güllü’nün Güllüoğlu’nda, Gaziantep’ten gelen özel kadayıf unu ile geleneksel Antep fıstığı, çok özenle hazırlanan kadayıfı vazgeçilmez kılıyor.

Kadayıf; un ve suyun karışımından elde edilen hamurun, ince teller haline getirilmesi ile hazırlanan çok özel bir tatlıdır. Bu eşsiz lezzetin kökeni ise Arapça’dan gelen kadife sözcüğünün çoğuludur.

Genellikle yumuşak ve yarı pişmiş kıvamda satılan tel kadayıfın, katmanlarının arasına fıstık veya ceviz eklenerek fırında kızartılır.

Üzerine ise şekerli bir şurup dökülerek son halini alır. Özellikle Balkanlar, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde çokça tüketilen kadayıf tatlısını sofralara taşıyan Baklavacı Güllüoğlu, 1,5 asırlık Güllüoğlu ustalığını bu eşsiz lezzet ile buluşturuyor.

Türkiye’nin en iyi Antep fıstığı ile Urfa sadeyağının kullanıldığı Güllüoğlu kadayıfları, usta ellerin yoğurduğu hamurun, özel bakır ocaklarda tele dönüşmesi ardından bir süre bekledikten sonra nar gibi kızartılıp, tam kıvamında bir şerbet ile buluşması ile ortaya çıkıyor.

Nejat Güllü’nün Güllüoğlu’nda Fıstıklı tel kadayıf 30 TL/Kg; Burma kadayıf 36 TL/Kg.’dan tezgahta yerini alıyor.

Her gün taze olarak üretilen ve birbirinden farklı 4 kadayıf çeşidini tatlıseverlerin beğenisine sunan Nejat Güllü’nün Güllüoğlu’ndaki kadayıf tatlısına, Türkiye çapında toplam 16 noktadan, yurtdışında ise 7 şubeden ulaşılabiliyor.

Güllüoğlu’nun enfes kadayıfları yurt içinde İstanbul’da Kağıthane, Mısır Çarşısı, Beyazıt, Ümraniye, Mecidiyeköy, Fulya, Kadıköy, Üsküdar, Otogar, Hasanpaşa, Sultanbeyli, Pendik’te; Bursa’da Heykel ve Nilüfer’de, İzmit’te Merkez ve Gebze şubelerinde; yurtdışında ABD NewYork’ta Manhattan ve Brooklyn’de, Kaliforniya Los Angeles’ta; Hollanda Amsterdam’da ve Irak Erbil’de, Libya Trablusgarp ve Kuveyt şubelerinde tatlıseverleri bekliyor.

Dünyanın farklı kültürlerini geleneksel Türk tatlıları ile buluşturan Nejat Güllü’nün Güllüoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.gulluoglu.com adresi ziyaret edilebilir. www.gulluoglusiparis.com internet adresinden ya da 0 (212) 321 34 44 numaralı hattan da sipariş verilebilir.

Adres: Keresteciler Sitesi Fatih Cad. Sedir Sok. No:19, Merter İstanbul
Telefon: 0212 637 13 98
Web: www.gulluoglu.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT