Degüstasyon Bar

Yeme İçme Bar Degüstasyon Bar

Mutfak Türü: Deniz Ürünleri, Türk Mutfağı, Meyhane

Adres: Hüseyinağa Mh. Sahne Sk No:41, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 06 67 – 244 57 44

Web: http://www.degustasyonrestaurant.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Canan ki Degustasyon’a Gelmez, Balık Pazarına Hiç Gelmez!
Orhan Veli Kanık

Edebiyat ve sanat tarihimizin gelmiş geçmiş ünlü simalarının hemen hemen hepsini ağırlamış olan Degustasyon, yenilenen işletmesi ve dekorasyonuyla da tarihten günümüze yaşayan en ünlü Beyoğlu mekanlarından biri olma özelliğini koruyor.

Bir dönem Nazım Hikmet, Kemal Tahir, Orhan Kemal, Yahya Kemal, Peyami Safa, Abidin Dino, Necip Fazıl, Cemal Süreya, Ece Ayhan, Sait Faik, ibrahim Çallı ve daha birçok ünlü ismin uğrak yeri olan Degustasyon, 40’tan fazla çeşidiyle leziz mezeleri, kaliteli servisi ve müziği ile günümüzde de İstanbul tarihini hissetmek isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Bir İtalyan lokantası olarak kurulan ve 1940’lı yıllarda sanatçıların uğrak yeri olan Degustasyon’un adı birçok şiirde ve dönem sanatçılarının hatıralarında geçer. Oturduğu masada “Canan ki Degustasyon’a gelmez, Balık Pazarına hiç gelmez.” dizelerini yazan Orhan Veli, bu ünlü mekanı ölümsüzleştirmiştir.

Degustasyon, yaz aylarında üstü açık terasıyla birlikte 3 katta 250 kişilik kapasitesi ile hizmet veriyor. Sıcak başlangıçlarında Krep Marina, Asma Yaprağında Balık Izgara, Degustasyon Sebzeli Börek, Mantar Panenin yanında zengin salata çeşitleri ile Degustasyon mönüsü göz dolduruyor. Degustasyon, balık çeşitlerinde tuzda balık, sütlü balık, buğulama ile tazeliğinin yanında lezzetli pişirme çeşitleri ile de iddiasını koruyor. Ermeni kadınlar tarafından yapılan mezelerinde soya soslu uskumru, uskumru dolması, topik, şefketi bostan, selanik mezesi, girit mezesi, hardallı kuşkonmaz ve 40’tan fazla çeşidiyle İstanbul’daki en zengin meze mönülerinden birine sahip olma özelliğini taşıyor.

Degustasyon’un ana yemeklerinde acı soslu, mantar soslu ve rokfor soslu bonfile, juri soslu kuzu bonfile, tatlılarında ise Osmanlı usülü elma, ayva ve kabak tatlılarının yanında dondurma ile servis adilen fırında muz tatlısı ile damak zevkine önem verenlerin tercihi oluyor.

Degustasyon’un fasıl grubu ise daha önce Alaeddin Yavaşça, Ziya Taşkent, Ela Altın, Taner Şener, Suat Sayın gibi önemli sanatçılara da eşlik etmiş müzisyenlerden oluşuyor ve çok zengin bir repertuvara sahip…

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: VISA-MASTER

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT