Banyan Ortaköy

Yeme İçme Kafe Banyan Ortaköy

Mutfak Türü: Bar, Uzakdoğu Mutfağı, Fusion

Adres: Muallim Naci Cad. Salhane Sk. No:3 (Ortaköy İskele Yanı) Ortaköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 259 90 60 - 70

Web: http://www.banyanrestaurant.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Asya füzyon mutfağının adresi Banyan Restaurant`ta bir `yemek tecrübesine` davetlisiniz...

Banyan bir aşk çocuğu.
Yemek yaratma aşkı, egzotik lezzetlerin aşkı, güzellikleri paylaşma aşkı...

Banyan, dünya lezzetlerinin Asya ve özellikle Thai baharatları ile harmanlanması ile oluşturulan özgün bir mutfak.

Banyan, bir `hayal ürünü`. Yemek tutkusu, bir şeyleri yaratma heyecanı, hayallerinin peşinden gitme arzusu ile yola çıkmış aşık bir çiftin(Aslı ve Cem), kurduğu bir hayal. Ve, bu hayale inanan, maddi, manevi destek veren, cesaret veren dostlarıyla gerçekleşen bir rüya. (Chris ve Nadine-Belçika, Michael-Japonya, Una ve Rodney –Irlanda, Khalil-ABD, Didem, Selin ve Dilek, Türkiye’den el verdiler bu işe).

Banyan, farklı, özgün yemekleri ve içkileri ile öne çıkan bir mekan. Muz yaprağına sarılmış levrek, Sichuan karabiberli bonfile, mini asya mangalında şişte `satay`lar, buharda pişmiş çeşit çeşit ev yapımı Çin mantılar, kakule ve kurutulmuş portakallı Asya füzyon çayı, taze sıkılmış nar suyu ve votka.. Dünyanın dört bir yanında gördüklerimiz ve tattıklarımız, onlarca kitap karıştırıp, `hah budur işte` diyene kadar birçok denemeye tabi olduktan sonra, kendi yorumumuzla son halini alıyor. Her lezzet, gerek sunum tarzı ile, gerek barındırdığı baharatları ile, uzak diyarların yaşam biçimini, kültürünü yansıtıyor.

Banyan, sağlıklı yemekleri ile tanınan bir mekan. Kendi yapımı ekmekleri, hiçbir koruyucu madde kullanmadan ürettiği özel sosları, kullandığı sızma zeytinyağı ve `soyola` yağı, daha çok tercih ettiği buhar, ızgara, wok tava pişirme teknikleri, taptaze meyve ve sebzeler ile yapılan özel karışım meyve/sebze suları, ev yapımı baharatlı çayları ile ‘evinizdeki’ kaliteyi aratmayan bir mekan.

Banyan, yemek vesilesi ile güzellikleri paylaşmayı arzulayan bir mekan.
Tattığımız, duyduğumuz, hissettiğimiz, yaşadığımız güzellikleri. Bazen masaya koyduğumuz uzaklardan gelen bir çiçek, duvarımıza astığımız bir fotoğraf, bazen bizim için özel olan bir müzik, bazen çok uzaklardan taşıdığımız bir obje, çoğu zaman da yarattığımız lezzetler aracılığı ile bir şeyler paylaşmayı arzuluyoruz sizlerle.

Kapasite
Oturmalı düzende 100 Yaz – 60 Kış
Kokteyl davetleri 250 Yaz – 100 Kış

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT