Cafe Les Bones

Yeme İçme Kafe Cafe Les Bones

Mutfak Türü: Uluslararası Mutfak

Adres: Richmond Hotel, İstiklal Caddesi No:227 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 54 60

Web: http://www.istanbul.com.tr/lesbones.htm

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

İstiklal Caddesi üzerinde Kumbaracı Yokuşu`nun başında uzun yıllar hizmet veren İstanbul ve Beyoğlu`nun tarihi Les Bones pasta ve şekerlemecisi; resmi ünvanı ile "Cafeterie, Patisserie, Glasier et Restaurant Le Bon", 19.yy`ın ikinci yarısından beri varlığını koruyor. İlk kurucusu, Osmanlı Hükümetinin yanında Fransız sefirinin ahçısı ve pastacısı olarak çalışan Edward adında bir Fransız olan Les Bones`in çevresinde o yıllarda bir pastane, Gündoğdu Mağazası ve Asmalımescit`i İstiklal Caddesi`ne bağlayan Şark Pazarı bulunuyordu.

Birbirinden lezzetli pasta ve şekerlemelerin yanısıra, Paris`ten getirilmiş olan özel fırınları, Fransız servis sistemi ile Avrupa tarzındaki cafelere benzemesi ile Les Bones zamanının en ünlü pastanesiydi. Akşamları saat 23.00`e kadar açık olan Les Bones`te pasta ve tatlıların dışında alafranga yemekler, Beyaz Rus bir hanımın canlı müziği eşliğinde sunulurdu. Kimleri ağırlamadi ki.. Namık Kemal, Şinasi, Claude Farerre, Atatürk`ün yakın arkadaşı gazeteci yazar Yunus Nadi, politikacı ve yazarlardan A.Hamdi Tanpınar, H.Cahit, H.Suphi Tanrıöver, Atatürk`ün doktoru Rasim Ferit Tolay, General Abdurrahman Nazif, Burhan Felek ve daha birçok ünlü simanın uğrak yeriydi Les Bones.

Bugün ise tarihi Les Bones, İstanbul Richmond Oteli`nin giriş katındaki eski atmosferi bozulmadan, yenilenen dekorasyonu ile seçkin konukları ağırlamaya devam ediyor. Cafe Les Bones yıllar öncesinden gelen seçkin bir zevkin bugüne taşınan tatlarını özel atmosferinde yaşamak için vazgeçilmez bir köşe. Cafe ve Bistro türü iki bölümden oluşan mekanın cafe bölümü 45, bistro bölümü 60 kişilik kapasiteye sahip. Hem pastane hem de bistro olarak hizmet veren bu mekanda 08:00 - 10:00 arası kahvaltı alternatiflerini deneyebilirsiniz. Öğle ve akşam yemeklerini dilerseniz 3 tabaklık günün menüsünden, dilerseniz Les Bones menüsündeki birbirinden lezzetli seçeneklerden alabilirsiniz. Türk ve dünya mutfağının seçkin örneklerini harmanlayan menüde özel Richmond çorbası, zeytinyağlılar, karides kokteyl, füme balık tabağı, paçanga böreği, güveçte mantar, club sandviç, croissantlı dil füme sandviç, Şehzade salatası, deniz ürünleri salatası, saray kebabı, kuzu şaşlık, beğendili kebap, makarna çeşitleri, mantı, omlet çeşitleri en çok tercih edilen tadlar arasında geliyor. Tatlı olarak da cevizli incir tatlısı, profiterol, acıbademli revani, sakızlı muhallebi, saray tatlısı, tart çeşitleri gibi birçok cazip seçenek sizleri bekliyor. Ayrıca hergün 15:00 - 18:00 saatleri arasında Tea Time`da "çay ya da kahve, finger sandviç, bir dilim pasta ya da tart"tan oluşan leziz tatları afiyetle yiyebilirsiniz.

Tarihsel mimari dokuyu günümüzün estetik çizgileriyle harmanlayan dekorasyonuyla, hiç bozulmayan kalite anlayışıyla daima seçkin bir yer olan Cafe Les Bones her gün 08.00-23.00 saatleri arasında açık ve kredi kartları geçerli.
Adres: İstiklal Caddesi No: 445 Beyoğlu
Tel: 0212 252 54 60

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT