Zamane Kahvesi Nişantaşı

Yeme İçme Kafe Zamane Kahvesi Nişantaşı

Mutfak Türü: Kafe Türü

Adres: Vali Konağı Caddesi No: 85/1 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 296 01 51

Web: http://www.zamanekahvesi.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Mekansal tasarım özelliklerini Anadolu kültürünün yaygın bir öğesi olan ”kahvehane”lerden alan Zamane Kahvesi’nin ikinci şubesi Suadiye’de açıldı. 7’den 70’e her kesime hitap ederken modern dokunuşlarla son yılların trend kahve zinciri anlayışına farklı bir soluk getiren Zamane Kahvesi, Anadolu Yakası’nda Akdeniz esintisi yaşatıyor.

Geleneksel Anadolu kahvehanelerinin çağdaş bir yorumu olarak tasarlanan Zamane Kahvesi, farklı dekorasyonundan özel mönüsüne kadar ince ayrıntılar üzerine hayata geçti. Mekan konsept tasarımı ve uygulaması, endüstriyel ürün tasarımcısı Özlem Yalım tarafından gerçekleştirildi. Özellikle İstanbul’un kent yaşamında pek yeri olmayan, kıyı köylerine öykünen mekanın dekorasyonunda mavi ve beyaz hakimiyeti dikkat çekiyor. Zamane Kahvesi’nin diğer ayırdedici detayı kuşkusuz, renkli cam kapısı. Tipik bir Akdeniz mimari özellikleri taşıyan kapı, renkli dokulu camlar ile bütünleşerek yarattığı ışık oyunları sayesinde adeta mekana canlılık ve neşe katıyor. Bahar aylarının keyifli havasının yaşanacağı bahçesi, şehri içinde gürültüden uzak keyifli vakit geçirme imkânı sağlıyor.

Zamane Kahvesi’nin mönüsü de mekânın ambiyansına uygun olarak oluşturuldu. Mekanın girişinde yer alan dolapta sergilenen Sakızlı Cheesecake, günlük Petitfour, Piramit Pasta, Parça Çikolatalı Pasta, Ballı Şu, Hurma Tatlısı, Çilekli Milföy gibi birbirinden lezzetli pasta ve tatlı alternatiflerinin yanı sıra çikolataya batırılmış meyveler, Meksika ve Beyoğlu çikolataları müşterilerin beğenisine sunuluyor. Kafenin baş döndüren geniş çikolata ve tatlı çeşitleri hafif atıştırmalıklar, taze salatalar, sandviçler, makarnalar, dondurma ve Kup alternatifleri çeşit çeşit kahve ve çay seçenekleriyle tamamlanıyor. Zamane Kahvesi Suadiye’ye özel olarak hazırlanan mönüde dikkat çeken spesiyallerden bazıları: Dil Peynirli Köfte, Biber Çemenli Somon Izgara, Limon Tavuklu Şiş ve İncirli Hurma Tatlısı. Zamane Kahvesi’nin bir diğer uygulaması ise gün içerisinde iki ya da üç kez tekrarlanan “Sıcak Sürprizler”. Fırından yeni çıkmış börekler, servis tepsilerinde mekânda dolaştırılarak bu doyumsuz lezzetlerin taptaze ve sıcacık bir şekilde tadılması sağlanıyor.

Zengin kahvaltı mönüsüyle güne başlayanlara lezzetli alternatifler sunan Zamane Kahvesi, taze meyve ve sebze sularıyla hazırlanan detoks içecekleri ile form tutmak isteyenlerin vazgeçilmezi olacak.

Hayata keyifli ve tatlı bir mola vermek isteyenlerin adresi Zamane Kahvesi, Suadiye’de müdavimlerini bekliyor.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT