Fransız Sokağı - 1

Yeme İçme Pastane Fransız Sokağı - 1

Mutfak Türü: Fransız Mutfağı

Adres: İstiklal Caddesi, Cezayir Çıkmazı Sokak (Galatasaray Lisesi Arkası) Beyoğlu İstanbul

Web: http://istanbul_yeme_icme_fransizsokagi.asp

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
FRANSIZ SOKAĞI:

Bilindiği gibi, Osmanlı imparatorluğu zamanında Türk-Fransız ilişkileri köklü bir geçmişi de içermektedir. Hatta, Kanuni Sultan Süleyman zamanında kurulan ilk sefaret de Fransız sefaretiydi.
İşte Beyoğlu`nda gerçekleştirilen ve 1 Temmuz`da açılan "Fransız Sokağı" hem ortak kültürler hem de İstanbul tarihine katkı amacıyla oluşturulmuş bir kültür ve ticaret sokağı. Fransız Sokağı, Beyoğlu’nda Galatasaray Lisesi’nin arka meydanına bakan alandan merdivenlerle inilen sokak Cezayir Sokağı, hemen inişin solundaki sokak olan Cezayir Çıkmazı`nda bulunuyor. 1 Temmuz`da dört gün sürecek görkemli bir açılışla açılan sokakta resim galerileri, resim atölyeleri, plastik sanatlar ve elsanatları sergileri, sanat kursları, Fransız yemekleri sunan cafe, pastane, restaurantlar, Fransız müzik cd`leri satılan satış galerileri, Fransız parfümlerinin bulunduğu parfümeriler, film, fotoğraf gösterileri, seminer ve konferanslar için salonlar, güzellik ensitüleri, Fransız giysileri ve aksesurları satan mağazalar, bir kreş ve çocuk yuvası, turizm firması bulunuyor.

FRANSIZ SOKAĞI`NDAKİ İŞLETMELER:
A LA SANTE (Kahve -bar -mağaza):
İşletmemizin her şeyden çok daha önemli olan "insan" unsurunu temel alan bir konuda hizmet vermesini amaçladık. Temelde insan sağlığına yaralı bir bitki baharat ve doğal ürünlerin gıda ve kullanılabilecek malzeme insanlara tanıtıldığı satıldığı ve yeme içmelerine sunulduğu bir mekan hazırladık. Ayrıca aynı mekanda ülkemizde turizime katkısı olabilecek çok amaçlı çalışmalar yapılacaktır. Hem fransız kültürü hem milli kültürümüz hemde işletme kültürümüzbağlamında hediyelik eşya satışları da iştigal konumuz olacaktır. Kapasite: 56 kişi.
Adres: Bostanbaşı Sok. No : 41/1 Beyoğlu
ATELİER (Kültür sanat okulu):
Görgü kuralları ve sanat kültürü konusunda muhtelif kurs ve düzenleneceği bir atölye. Özellikle gençlere yönelik görgü kuralları ve sanat kültür alanında değişik seminer ve work-shopların düzenleneceği bir iş alanı sokakta tamamlayıcı bir öğe olacak.
Adres: Hayriye Cad. No: 8 Galatasaray
BRASSERİE LEVANTİNE (Cafe- Restorant ve Butik Galeri):
Pera Kültürünü oluşturan Osmanlı Levantenlerin kendi mutfaklarının temelindeki doğu Akdeniz mutfağından oluşturulacak fusuon bir menü ile servis verecek cafe-restorant konsepti ile birinci katta açılacak butik galeride sanatçılara eserlerini ücretsiz sergileme imkanı sağlamak ve genç Türk tasarımcıların kostümlerin satışını yapılarak yeni nesil Türk modacılarına destek sağlanması işletmenin ana konseptidir.
Adres: Cezayir Sok. No: 12 Beyoğlu
CAFE ARTİST (Cafe):
Özgün avrupa yiyecek ve içecekleri ikram edilecektir. Kapasite: İç alan 60 dış alan 20 kişi.
Adres: Cezayir Çıkmazı Sok. Zekipaşa Apt. No: 4 Beyoğlu
CAFE MİRO (Cafe - Restoran):
Cafe Miro barok stilini ünlü ressam Jean Miro `nun (1893-1983) çağdaş çizgileriyle buluşturan bir dekorasyonla konuklarını ağırlayacak cafe miro fransız mutfağının özel lezzetleriyle kruvasanlar özel krep özel şarap ve özel salar ve pastalar buluşacak olan konuklarımız miro nun baş yapıtlarınıda röprodüksiyon olarak yakından görecekler fransızların değişik peynir çeşitleri Cfe Miro da yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunulacak. Kapasite: İç mekan 100 kişi dış mekan 8 kişi.
Adres: Cezayir Sok. No:5 1.2.3. katlar Beyoğlu
CENTRE DE DOCUMENTATİON DE "BEYOĞLU":
Beyoğlu dökümantasyon merkesi beyoğlu ve fransız sokağı nın uluslararsı planda tanıtımı ile ilgili seri seminer sempozyum toplantı konser gibi etkinlikler düzenleyecektir. kendi elindeki bilgi belge fotoğraf ve dökümanların üniversiteler akademisyenler araştırmacılar ve konuyla ilgilenlerin hizmeine açarak bölgenin tanıtımına katkı sağlayacaktır. tarihsel mirasa sahip çıkmak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında bölgeyle ilgili bilgi belge ve dökümanların merkezde toplanması için çalışılacaktır.Merkez beyoğlunda son derece kapsamlı bir turizm bürosu işlevini de üstlenecektir.
Adres: Hayriye Cad. No: 16 Beyoğlu
CHEZ VOUS (Cafe-Restoran):
Özellikle Fransız mobilyalarının kullanıldığı özel bir yer. Tipik Fransız spesiyalitesi isteyenler için özel bir mekan. Krep, peynir volovan gibi sokağın konseptine uygun aşçılarla özel yemekler sunuluyor.
Adres: Cezayir Sokak No: 21 Galatasaray
DEZİR:
Mekan açık mutfak bar şarküteri ve oturma grupları olarak özel dizayn edilmiştir. Sağlıklı yemekler ve hijyenik ortam çok önem verdiğimiz noktalardır. Fransız Mutfağının çarpıcı mönülerin den sunulacak şarap ve peynir deneme ve satışı olacaktır. Kapasite: İç mekan 62 kişi Dış mekan 10 kişi.
Adres: Cezayir sokak Cezayir çıkmazı 5-7 Beyoğlu
GALERİE DE 1`ART (Sanat Merkezi):
Nitelikli bir sanat merkezi plastik sanatlar ve el sanatlarıyla ilgili yerli ve yabancı ünlü sanatçıların eserlerinin sergileneceği ve cok amaçlı bir saon konferaslar seminerler müyazedeler ve sempozyumların bir merkez.
Adres: Hayriye Cad. No:16 Kat: 2 Beyoğlu
LA BONBONNİERE (L`ART DE VİRE) - Butik:
Düğün ve Davet organizasyonlarına yönelik aksesuarlar, sofra düzeni tasarım ve uygulamaları, aksesuarları çoğunluğu el yapımı ürünler güney Fransa tarzından tamamen aydınlık renklerde ve mekanın doğal dokusu korunarak oluşturulmuş PROVENCİAL dekorasyon ve PROVENCİAL(Güney Fransa) ile Türk Osmanlı dokusunu buluşturan hediyelik ürün satışı, özel şekerlemeler tekstil ürünleri, aydınlatma objeleri, seramik vs aksesuarlar. Fransız dokusunun buluşturulması iki kültürün entegrasyonunu yansıtan bir konsept oluşturulmuştur.
Adres: Cezayir Çıkmazı No: 2 Beyoğlu
LA VİE (Restoran, Cafe, Bar):
Beyoğlu`nun (Pera) eskl yığma tuğla yapılarından olan restoranımız tarihi be turistik dokunun içinde yer almaktadır. toplu konsepte uygun olarak, dekorasyonu artdeco stilde restore edilmiş piyona cafe bar restoranımızda, hedefimiz temiz ve kaliteli hizmeti müşterilerimiz ile buluşturmaktır. Kış kapasitesi : (kapalı mekanlar) toplam 100 kişi. Yaz kapasitesi: (açık mekanlar) toplam 101 kişi.
Adres: Firuzağa mah. Cezayir Çıkmazı No. 9 Beyoğlu Telefon: 0212 245 88 20 -21
LE CHEVAİLER (Şarapevi, Restoran):
Le Chevalier Türk ve Fransız Şaraplarının sunulduğu ortaçağ görüntüsünde modern bir şarapevidir. Dekorasyonda Fransız şövalyelerinin yaşantıları ve kullandıkları malzemeler dikkate alınmış demir ferforje ve tuğla ve duvar aplikler ortaçağ hanların andıran bie dekor gerçekleştirilmiştir. Sanat dinletilerinin gerçekleştirileceği Le Chevalier`de özellikler Fransız müziğinin en güzel örnekleri yemek ve şarap eşliğinde misafirlere sunulacaktır.Ressamların yapıtları mekanda sergilenecek, misafirler yemek sırasında hem bir resim sergisini gezecekler hem de ressamların resim yapmasını izleyebileceklerdir.Özel müzik gecelerinde seçilen Fransız müzisyenin gece boyunca şarkıları çalınacaktır.
Adres: Cezayir Sokak No:5-7 Beyoğlu
LE TERRACE (Pastane, Cafe):
Dekorasyonu yakım Fransız dönemini yansıtacak tarzda olacak,işletme ve personel görünümü çağdaş Fransız konseptini yansıtacaktır. Fransız müziği ağırlıkta olacak bununla birlikte klasik müziği de olacaktır. Müşterilerin e-mail adresi alınıp sokak etkinliklerini tanıtım ve davet amaçlı e- mailler gönderilecektir. Fransız pasta ve tuzluları ağırlıkta olup Fransız ekmekleri imal edilip müşteriye sunulacak. Menülerimiz arasında krep,meyveli fransız tatlıları, dondurma, çikolata çeşitleri bulundurulacaktır. Kapasite: 133 kişi (iç).
Adres: Cezayir sokak No: 23/1-2 Beyoğlu
sayfa 2

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT