Pasta Karamela Sarıyer

Yeme İçme Pastane Pasta Karamela Sarıyer

Mutfak Türü: Pastane

Adres: Doğa Evleri B23 Zekeriyaköy Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 201 52 81

Web: http://www.pastakaramela.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Pasta Karamela; hobisini işe dönüştürerek kendi işini kurma hayali peşinden giden Birnur Gökalp tarafından kuruldu. Birnur Gökalp, eğitim merkezi Londra olan “City & Guilds” okulunun pastacılık ve ekmekçilik bölümünden mezun, diploması uluslararası kabul gören bir pasta şefi. Eğitimini tamamlayıp The Marmara Oteli/İstanbul ve Değirmen Pastaneleri’nin imalathanesinde çalıştıktan sonra Pasta Karamela’yı kurdu.

Sarıyer/Zekeriyaköy’deki Pasta Karamela; butik pasta, çikolata, dekorlu kurabiye siparişlerinin kabul edildiği bir imalathane. Pasta şefi aynı zamanda bir anne ve ”kendi çocuğuma yediremeyeceğim ürünü satmak da istemem ” diyor. Ürünler bu denli özenli ve hijyenik koşullarda hazırlanıyor. Tadını unutamayacağınız bir lezzet yaratması da cabası!

Kullanılan hiçbir ürün katkı malzemesi içermiyor. Ürünlerde pastacılıkta sıklıkla kullanılan endüstriyel yağların aksine sadece tereyağı kullanılıyor. Katkı maddesi ve hazır karışım kesinlikle kullanılmıyor. Her şey sipariş üzerine taze olarak hazırlanıyor.

Pasta Karamela; nişan, düğün, doğum günü, yeni yıl vb. özel günleriniz, kutlamalarınız için butik pasta tasarlıyor. Pastalar; sabah kahvaltısında yediğimiz doğal yumurta, halis tereyağ, birinci sınıf çikolata, kısaca her şeyin en iyisi kullanılarak hazırlanıyor. Pastaların içinde tercihe bağlı olarak bitter çikolatalı, beyaz çikolatalı, vanilyalı, portakallı, limonlu kek kullanılıyor. Pasta ara kreması, endüstriyel olmayan ürünlerle (kahvaltımızda yediğimiz yumurta) en iyi çikolata kullanılarak hazırlanıyor. Pasta imalathanelerinin büyük çoğunluğunca kullanılan şantili yağlı krema kullanılmıyor. Tercihe bağlı olarak ara kremada; vanilya, limon, cikolata, beyaz cikolata, portakal ile aromalandırılmış krem patiseri( pastacı kreması) ya da buttercream (yağ kreması) kullanılıyor. Pastanın üzeri icine kullanılan malzemenin tad uyumuna bağlı olarak bitter ya da beyaz çikolata ile sıvanıyor (glaze ediliyor). Pastanın üzeri, şeker hamuru denilen yenebilen ve aynı zamanda dekoratif bir malzemeyle kaplanıyor. Bu hamur aynı zamanda renklendirilebiliyor ve üç boyutlu figür çalışması yapılabiliyor. Bu da pastayı, farklı, estetik kılıyor, pastanın göze daha hoş görünmesini sağlıyor. Düşlediğiniz bir pastanin; şeklini, rengini, nasıl bir etki yaratmasını istediğinizi iletirseniz yalnız size özel pasta da tasarlanabiliyor. Şeker hamuruyla dekorlanan butik pastaların yanı sıra dünya mutfaklarından farklı pastalar da Pasta Karamela’da bulunuyor.

Pasta Karamela`nın dekorlu kurabiyeleri, yalnız göze değil damak tadına da hitap ediyor. Kurabiyeler; içinde ceviz de bulunan çok özel bir tarifle hazırlanıyor ve üzerleri renkli şekerle dekorlanıyor. Kurabiyeler tercihe bağlı olarak, çikolatalı, portakallı, hindistan cevizli, limonlu, vanilyalı, zencefilli, tarçınlı olarak hazirlanabiliyor.

Pasta Karamela`daki çikolataların tümü el yapımı ve yapımında birinci sınıf üretim olan Belcolade ve Callebaut marka Belçika çikolataları kullanılıyor. Tamamen doğal ürünlerle hazırlanan çikolatalarda margarin değil kakao yağı kullanılıyor.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT