Adem Baba Balık Lokantası (Dalyan)

Yeme İçme Restoran Adem Baba Balık Lokantası (Dalyan)

Mutfak Türü: Deniz Ürünleri

Adres: Satış Meydanı Sokak No:2 Arnavutköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 263 29 33 - 287 26 48

Web: http://www.adembaba.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Arnavutköy’de hizmet veren ve en iyiler sıralamalarında daima listelerin en üst sıralarında yer alan bir lokanta: Adem Baba Balık Lokantası. Önce bugüne nasıl geldiklerine bir göz atalım. 1994’te yılında Bebek’te, Dalyan adlı ufak bir teknede, dört Karadenizli kardeşin girişimiyle deniz üzerinde balık yemenin doğallığıyla faaliyete başlayan lokanta, müşterilerin beğeni ve yönlendirmesiyle gelişip Boğaziçi’nde beş masalı küçük bir mekanda hizmete devam etti. 1998’de Arnavutköy`de "Adem Baba Dalyan Balık Lokantası" ünvanı ile yeni yerine taşındı. 2000 yılında evlere paket servisi sunmak amacıyla yeni bir şube hizmete girdi. 2001’de "Adem Baba" markası tescil edildi ve karışıklığı önlemek için yalnızca "Adem Baba" ismi kullanılmaya başlandı. 2002’de ise yine Arnavutköy’de bulunan bir Rum evi restore edildi ve yeni bir şube oldu. Bugün "Adem Baba" iki lokantası ve bir paket servisiyle hizmette.

Arnavutköy’de, bütün süsü birkaç balıkçı ağı ve bol gemili duvar resminden ibaret küçük bir salon. İçeride, sürekli dolup boşalan 10-12 masa, koşuşturan garsonlar ve iştah açan hamsi, lüfer, kalamar kokuları... Son yılların en popüler fast food balık lokantalarından Adem Baba ya da yaygın adıyla Arnavutköy Dalyan Balıkçısı işte böyle bir yer.

Adem Baba mütevazı, süsü ve gösterişi olmayan, sadece yaptığı yemeklerin lezzetiyle var olan tipik bir esnaf lokantası. Ama onu benzerlerinden ayıran özellikleri var. Mesela müdavimleri.. İşadamlarından yazarlara, sanatçılardan semt esnafına her kesimden insanı ağırlayan bir Mevlevi tekkesi gibi adeta. Gelen kim olursa olsun, 40 kişilik küçük salonda yer varsa oturuyor yoksa öteki masaların boşalmasını bekliyor.

Lokantanın bir başka ilginç özelliği de fast food mantığıyla çalıştığı için içki servisi vermemesi. Balık yerken yanında rakı içmek isteyenler için duvarda özenle çerçevelenip asılmış olarak gurme Tuğrul Şavkay’ın "Balıkla rakı içilmez" adlı hoş bir yazısı var.

Adem Baba’da her şey balık üzerine kurulu olduğu için en önemli konu iyi balığa ulaşabilmek. Bunun için lokantaya ismini veren büyük kardeş Adem Akbulut’un üç teknesi her gün Marmara’ya açılıyor. Sonuçta balıklar kendi tuttukları, günlük, taze ve dipfrizde kalmamış şekliyle müşteriye ulaşıyor. Ertesi güne kalan balığı kesinlikle satışa sunmuyorlar. Boğaz kıyılarında oltayla tutulan balıkların çoğu da Adem Baba’ya getiriliyor. Geri kalan açık ise (talep fazla olduğu için açık hep kalıyor) Kumkapı’daki balık halinden karşılanıyor.

Adem Baba’nın fiyatları oldukça makul olan mönüsünde mevsimine göre her türlü balıkla, balık çorbası, balık köftesi, kalamar, çiroz, lakerda, midye (tava/dolma) gibi deniz ürünleri, sızma zeytinyağıyla yapılan salatalar, ayva tatlısı, şekerpare, helva gibi tatlılar yer alıyor.

Adem Baba saat 12.00’den 22.30’a kadar kesintisiz hizmet veriyor. Ayrıca lokantanın hemen yakınındaki küçük bir dükkanda ayıklanıp pişirilen balıklar Pazartesi dışındaki günlerde civardaki semtlere paket servis olarak ulaştırılıyor.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Geçmiyor

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT