Antik Cisterna

Yeme İçme Restoran Antik Cisterna

Mutfak Türü: Osmanlı Mutfağı, Türk Mutfağı, Uluslararası Mutfak

Adres: (Antik Hotel Altı) Ordu Cad. Darphane Sok. No:10 Beyazıt Fatih İstanbul

Telefon: 0212 638 58 58

Web: http://www.antikcisterna.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Restaurant

Antik Cisterna ekibi, sevdiklerinizle hoşça vakit geçirmek, benzersiz tarihi atmosferde farklı lezzetleri paylaşmak için Sizler için, özel menüler hazırladı.

Geniş bir mutfağa sahip olan Antik Cisterna`da Bizans`tan günümüze etki eden tatlarla Osmanlı -Türk mutfağından Dünya mutfağına değişik alternatifleri bulabilirsiniz.

5. YÜZYILIN içinde, şimdiki lezzetlere uyarlanan araştırılmış tatlar eşliğinde; tarih ve sanatla bütünleşen özel anlarınız, günleriniz keyfinize keyif katacak.
Özel etkinlikleri sitemizi takip ederek veya mail listemize üye olarak takip edebilirsiniz.

Sevgililer Günü, Dünya Kadınlar Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, Yeni Yıl Organizasyonları, doğum günü, yıl dönümleri kutlamaları sizlere en iyisini sunmaya çalışan ekibimizle unutulmayacak izler bırakacak.

Antik Cisterna, aynı zamanda bir sergi salonu-galeri işleviyle de geçmişten günümüze lezzetler eşliğinde sanat-tarih - turizm buluşmasına elçilik yaparken, farklı atmosferi ve teknik alt yapısıyla, konserler, partiler, tanıtım ve sunumlar için de alternatif çalışmaları ilgilileriyle paylaşmaktan zevk alır.

Deneyimli ve yaratıcı ekibimiz size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

1500 yıllık tarihin izlerinde hoş anlarınız için bekliyoruz.

Tarihçe:

1984 yılında Antik Hotel’in temel kazıları sırasında, yerin 12 metre altında tarihi bir eserin kalıntıları bulundu, inşaat durduruldu kurtarma çalışmalarına başlandı. Tarihçi ve uzmanlar tarafından yapılan incelemeler sonucunda, kalıntıların Geç Roma ve Erken Bizans dönemine ait büyük bir yapının alt (bodrum) kısmına ait olan kalıntıların bir sarnıç olduğu belirlendi.

Tarihsel aslına sadık kalınarak ve yerinde korunarak üzerine inşa edilen otel projesinde değişiklik yapılarak, restorasyon çalışmalarından sonra lezzet, davet ve etkinliklerin tarihle buluştuğu mekan, Antik Cisterna adıyla şehrin kalbinde yaşatıldı.

Antik Cisterna`dan çıkarılan eserler, Antik Hotel girişinde sergilenmeye devam etmektedir.

Tarihçilere göre; Aya Sofya‘nın önünden başlayarak, Çemberlitaş, Beyazıt üzerinden Aksaray‘a uzanan kentin ana caddesi Mese’nin (Divan Yolu) güney kenarında 5. Ve 6. Yüzyıllarda büyük ve önemli sivil yapılar yer almaktadır. Sultanahmet’te Antiochos ve Lausos sarayları, Laleli`de Myrelaion sarayı gibi. Antik Cisterna`da 4. 5. Yüzyıl kentinde önemli yapılar zinciri içinde yer almaktadır.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT