Bafra Pide Salonu Esentepe

Yeme İçme Restoran Bafra Pide Salonu Esentepe

Mutfak Türü: Bölgesel Türk Mutfağı, Türk Mutfağı, Kebap-Et

Adres: Kasap Sok. No: 18 Esentepe Şişli İstanbul

Telefon: 0212 216 12 12

Web: http://www.bafrapide.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Bafra Pide 1981 yılında İstanbul Kızıltoprak`ta Coşkun ve İdris Kuru tarafından kuruldu. Coşkun Kuru 1950, İdris Kuru ise 1946 yılında Samsun`un Bafra ilçesinde doğdular. Coşkun Kuru 1960`lı yıllarda Bafralı büyük ustaların arasında mesleğin inceliklerini öğrenmişti. 1969 yılında İstanbul`a yerleştiler ve 1981 yılına kadar serbest olarak çalıştılar. Artık kurulu bir düzenleri olsun istiyorlardı. Karar aşamasında yakınlarının da desteğini alarak Kızıltoprak`ta kendilerine ait olan binada Bafra Pide Salonu`nun temellerini attılar. Amaçları yapısı ve şekli itibariyle diğer pidelerden farklı olan Bafra pidesini İstanbul`da da tanıtmaktı.

Restoran ilk açıldığında küçük bir yerdi. Kalitesinden ödün vermeyen Bafra Pide çok kısa bir süre içerisinde emeğinin karşılığını almaya başladı. Müşterilerinin yoğun talebi sonucu basının da ilgi odağı haline gelerek “Semt Semt Ağız Tadı” köşesinde meşhur olmanın ilk adımlarını attı ve kısa bir süre sonra oturum kapasitesi arttırıldı.

Restoranın ünü her geçen gün yayılıyordu. Özellikle Karadenizliler için geleneksel bir hal olan “Pazar Günü Pide Yeme Alışkanlığı” İstanbul Kızıltoprak`ta özelliğini devam ettirdi. Çevre illerden de pide severlerin akınına uğrayan ve birçok ünlüyü konuk eden Bafra Pide Salonu pidesinin eşsiz lezzetini zamanın Cumhurbaşkanı Turgut Özal`a da tattırmıştır. Hiç şüphesiz başarılı olmalarının nedenleri ailecek çalışmaları, malzeme kalitesinin korunması ve ürünün meydana getirilme aşamasındaki faktörlerin titizlikle seçilmesiydi.

90`lı yıllarda da çıkış devam ediyor her geçen gün müşteri portföyü genişliyordu. Müşterilere daha iyi hizmet vermek amacıyla paket ve servis sistemlerinde değişiklikler yapıldı. 90`lı yılların sonuna doğru yeniden basının yoğun ilgisini görerek “Damak Tadı” , “Gizli Mekanları Keşfettik”, “Tadı Damağımızda Kalanlar”, “İstanbul`da Yiyecek ve İçecekte En İyi 100”, “En İyi Karadeniz Pidesi” vb... başlıklar altında gazete ve dergilerde yer aldı.

2000`li yıllara girdiğimiz bu günlerde restoran yönetimine yeni jenerasyonun “Kemal, Tolga, Koray Kuru” katılımıyla büyük bir atılım başladı. Dışarı servis hizmeti etkin hale getirildi. 2000 yılı Kasım ayında restoran yenilendi ve ikinci katı hizmete sokularak yetmiş kişilik kapasiteye ulaştırıldı. Yirmi yılı aşkın süredir hizmet vermekte olan Bafra Pide Salonu kalitesini sürekli yükselterek en iyiler arasındaki yerini daima koruyacaktır...

Kıymalı Pide - B.Peynirli Pide - Kaşarlı Pide - Kavurmalı Pide - Sucuklu Pide - Pastırmalı Pide ve Karışık Pide çeşitlerimizle lezzetimizi tatmaya bekliyoruz. Bafra Pide Salonu`nun servis hizmeti vardır. Her şube hafta içi 10.30-21.30, C.tesi 09.30-21.30, Pazar 08.30-21.30 arasında hizmettedir.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT