Beeves Butcher - Steakhouse

Yeme İçme Restoran Beeves Butcher - Steakhouse

Mutfak Türü: Amerika Mutfağı

Adres: Kazım Özalp Sok.Yalman Center. B Blok No:60 Şaşkınbakkal Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 411 35 15

Web: http://www.beevesteak.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Caddebostan’ın deniz dokusu ile bol oksijene ve yeşile doyduğu noktada,farklı bir renk önce dikkatinizi ardından iştahınızı çekiyor. Trafiğin kalabalığına ve gürültüsüne ne kadar mesafeli ise, deniz manzarası, 180 metrekare kışlık bahçesi ve şömineli rahat koltuklarıyla en lezziz kırmızı ile yepyeni mekanında., ‘ Etin en iyi Kırmızısı’ sloganına yakışırcasına, sağlıklı bir ziyafet çekmek isteyenlere daha önce hiç yaşamadıkları bir deneyim vaad ediyor. BEEVES mekan olarak, iç ve üst kat toplam 420 metre kare kapalı olmak uzere 600 metre kare ve mutfagıyla beraber, 670 metre karelik yüzölçümü ile Türkiye’nin en büyük ve en keyifli steakhouse oluyor.

BEEVES BUTCHER & STEAKHOUSE’un tüm dekorasyonu da özel mobilya tasarımlarıyla yine marka sahibine ait. Bu arada bulunan her şey, dekorasyondan yemeklere, tamamen markanın bütün ruhunu yansıtacak şekilde, özgün olarak hazırlandı. Bu farklılığı ve özgünlüğü tadından, konumundan, ürünlerin hazırlanma aşamasındaki titizlikten almakta.

BEEVES kurucusu, Sidar Budak et ve et ürünleri konusunda, servis edilecek etlerin, çıkış noktasından en bilinçli isimlerden. Kendisi, Yıldız Teknik makina mühendisliği okumasının ardından, butik bir dershane açmasının ardından, hem beyinleri hem de bünyeyi beslemeye odaklanarak,uzun yıllar yaptığı büyük baş hayvancılığı, lezzete dönüştürdü.

Markanın ve BEEVES’in hikayesi,nisan aylarında Kars dağlarında doğal besi ile yetişenen sağlıklı hayvanları, 1 ay boyunca köy köy gezerek seçip,eylül sonunda Gebze‘deki çiftliklerine getirilmesiyle başlıyor.

BEEVES etleri,dry age sistemi ile özel dolap ve Türkiye’de sadece BEEVES’de bulunan dry age odasında 28 gün boyunca % 80 nem oranı ve 0 derecede bekletilir. Bu süreç boyunca etin içinde bulunan tüm zararlı dokular sinir ve kolestrol yapıcı etmenler ortadan kalkar, etin içindeki microorganizma ve enzimler bu 28 günlük süreç boyunca bu görevi görür. 28 günlük süreç sonunda özel et hızarlarıyla kesilip pişirme aşamasına geçilir.

Pişirilecek hayvanın etinin iyi yetiştirilmesi kadar, pişirilmesi de başlıbaşına bir önem taşıyor. Etin tadına ve ağızda dağılmasını sağlayan Arjantin tarzı pişirilme tekniği uygulanıyor.

Şef Koray Karahan, Ankara’da ve İstanbul’da Pastorito restaurantaki çalışmalarının ardından, 2 ay boyunca Arjantin’de ‘steak pişirme ustalarının’ eğitimiyle, özellikle ‘steak’ konusunda uzmanlaşmıştır. %100 kömür ateşinde pişirilen steakler , sipariş sırasında ‘ Gurme Guide’ların misafirlerinin değişen damak tadlarına göre bilinçli yönlendirmesiyle en lezziz halini kavuşuyor.

Beeves Lezzetlerinden mutlaka denemeniz gereken Türkiye’de yeme şansını bulamayacağınız Flank Steak’dir. Flank etinin lezzeti ve az bulunurluğunun sebebi kesim sırasında bu özel bölgenin doğru ve bilinçli çıkartılmamasından dolayı, bu en leziz kısmının ziyan edilmesidir.Flank steak, özellikle az-orta pişirilmiş olarak servis edilmesi önerilir.Dry aged steak ve leziz & sulu pişmiş özel Beeves soslu burgerlerin yanında süt danasından Dallas Steak ilk tadımdan itibaren alışkanlık yaratacak lezzette.Eti taçlandıracak lezzet olarak da ‘Orman Meyveli Su muhallebisi’ hem hafif hem de final lezzeti olarak en favori seçimler arasında,yada ev yapımı cheesecake yine hafif bir alternatif olarak sunuluyor. ‘BEEVES BUTCHER ‘ ile de mekanda butik bir kasap hizmeti vererek,Anadolu yakasının en büyük kasabı konumunda. Reyonda süt dana kuzu ve tavuk olmak üzere tam 52 çeşit özel soslu/sossuz ürün satışı mevcut.Tüm ürünler kendi tesislerinde parçalanıp ,ayrılıp özel sistemler sonunda ister pişmiş ister çiğ olarak misafirlere sunulmakta. Et haricinde ithal peynirler satışta ve müdavimlik yaratacak,‘tam Türk usulu kahvaltı’ya yakışır enfes kahvaltılar hazırlanıyor. İçinde fıstık, ceviz ve hellim peyniri olan özel yapım sucuk, %100 dana etinden sosisler ve çeşit çeşit yöresel peynirlerle, ev yapımı sıcacık ekmek çeşitleri ile ister bahçede deniz havasında isterseniz şömine karşısında kahvaltı keyifleri sizleri bekliyor.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT