Cercis Murat Konağı Garden Park

Yeme İçme Restoran Cercis Murat Konağı Garden Park

Mutfak Türü: Bölgesel Türk Mutfağı, Türk Mutfağı

Adres: Yeni Sahra Mah.Lale Sok.No:1 Ataşehir İstanbul

Telefon: 0216 410 92 22-23-688 88 47

Web: http://www.cercismurat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Bugün, Geleneksel Mardin mutfağının en iyi örneklerinin sunulduğu, yine bu yemeklere uyum sağlayan mistik havasıyla, etkileyici 19. yüzyıl motifleri olan taş işlemeleriyle Cercis Murat Konağı, görenleri kendine hayran bırakan bir yapı.

Mardin`deki sivil mimari eserler ile adeta bütünleşen mimar Lole tarafından yapılan konak, Tüfekçioğlu ailesi için 1888 `de inşa edildi. 1947 yılında bu ailenin Mardin`den ayrılması üzerine konağın mülkiyeti de Hacı Tahir Şaar ve Hacı Ahmet Bilezikçi ailelerine geçti. 1956 – 1977 yılları arasında ise bugün konağın adıyla anıldığı Cercis Murat (Dilmener) buraya adeta damgasını vurdu. Daha sonra Hacı Hıdır Yılmaz`ın satın aldığı konak, 1992-1998 yılları arasında Mardin İl Turizm Müdürlüğü Hizmet Binası olarak hizmet verdi. Tarihi ve turistik bir mekan olması nedeniyle bir müze niteliği taşıyan konak, bugün hem pek çok kişinin ziyaret ettiği bir mekan olarak Mardin için önem taşıyor. 2001 yılından itibaren turizmci Ebru Baybara Demir tarafından yeni bir anlayış ve otantik değerleri korunarak düzenlenen Cercis Murat Konağı, Mardin halkı ile yöreyi ziyarete gelen yerli ve yabancı konuklar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Mardin Mutfağını ve yörenin egzotik lezzetlerinin ününü önce bölgenin, sonra Türkiye’nin sınırları dışına taşıyan Cercis Murat Konağı, Tarçın, kişniş, mahlep, zencefil, yeni bahar, sumak, pul biber ve badem gibi malzemelerin kullanıldığı, bilinen Güneydoğu mutfağından farklı zengin Mardin mutfağını tanımak isteyenlerin uğrak yeri olan mekan, İstanbul’da da vazgeçilmez lezzet duraklarından biri.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT