Cibalikapı Balıkçısı

Yeme İçme Restoran Cibalikapı Balıkçısı

Mutfak Türü: Deniz Ürünleri

Adres: Abdülezelpaşa Caddesi No: 7 (Eski Tekel Fabrikası Yanı) Balat/Fener Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 533 28 46

Web: http://www.cibalikapibalikcisi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Eski Türk filmlerini hatırlar mısınız ? Bir zamanların siyah-beyaz Türk filmlerinde özellikle Nubar Terziyan`ın sıkça gittiği meyhaneler vardı. Buralarda dertliler teselli bulmaya çalışır ve özellikle de sevdiğine kavuşamayanlar içki yudumlarıyla avunmak için meyhaneleri mesken edinirlerdi. Eğer bu tür filmleri, böyle nostaljik meyhaneleri ve balığı seviyorsanız Cibalikapı Balıkçısı’na gitmenizi öneririz. Ahşap bir bina, ahşap bir zemin, tahta sandalyeler ve masalar... Cibali`de, tarihi Cibalikapı`nın yanında alabildiğine geniş açısıyla Hasköy`den Galata Kulesi`ne, Topkapı Sarayı`na kadar uzanan muhteşem bir panoramada müşterilerine hizmet veren Cibalıkapı Balıkçısı, eski meyhane kültürüyle günümüz arasında köprü kurmayı başarmış ve müdavimlerini yaratmış bir mekan.

Bodrum Türkbükü`nü bilenlerin kolayca tanıyacaği ünlü balıkçı Giritli Şaban artık Bodrum`u bırakmış, şimdi Cibalikapı Balıkçısı`nın temel direği olmuş. Giritli`nin menüsünde binbir deniz lezzeti ve çeşit çeşit mezeler. Denizdeki herşeyi Cibalikapı Balıkçısı’nda en güzel şekliyle bulabiliyorsunuz. Fener şiş, lüfer, levrek, çipura, ızgaralar, tavalar, buğulamalar, kalamarın en lezzetlisi, börekler, nefis bir salata, Ermeni pilaki, hünkar salatası, közde patlıcan, lakerda, çiroz, tarama, balık salatası, zeytinyağlı enginar sadece buraya yazabildiklerimiz. Tabii ki doğal olarak geniş bir içki ve özellikle şarap kavı da mevcut. Tüm bu birbirinden leziz yemekler, tam meyhane ambiansının gerektirdiği şekilde taş plakların derinden gelen keyifli sesi eşliğinde yeniyor; Yorgo Bacanos’lar, Münir Nurettin’ler, Udi Hrant’lar ve diğerleri mekanda geçireceğiniz unutulmaz saatlere geçmişin derinliklerinden gelerek eşlik ediyorlar. Cibalikapı Balıkçısı’nda yemekler ve müzikler kadar, dekorasyon, havalandırma hatta en küçük ayrıntılar bile kusursuz. Yazılı ve görsel basın da bu güzel mekana çeşitli haberlerde yer vermiş ve ilgi göstermiş durumda.

Hafta içi: 17.00-24.00 ve Cumartesi-Pazar: 14.00-24.00 saatleri arasında hizmet veren Cibalıkapı Balıkçısı, Pazartesi günleri kapalı. Taksim yönünden gelirken, Unkapanı Köprüsü`nün hemen bitiminde ilk sağa, Haliç yönüne; yaklaşık 300 metre sonra, Tekel Tütün Fabrikası`nın biraz ilerisindeki trafik ışıklarından da geriye döndüğünüzde Cibalikapı Balıkçısı`na ulaşıyorsunuz. Aracınızı binanın önüne bırakabilirsiniz. Kredi kartları geçiyor, rezervasyon yaptırmanız yararlı olur.

Adres: Abdülezelpaşa Caddesi No: 7 (Eski Tekel Fabrikası Yanı) Balat
Tel: 0 212 533 28 46

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT