Fener Köşkü Restaurant, Bar ve Kafe

Yeme İçme Restoran Fener Köşkü Restaurant, Bar ve Kafe

Mutfak Türü: Bar, Deniz Ürünleri, Meyhane

Adres: Abdülezel Paşa Caddesi No: 311 Fener Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 621 90 25-26

Faks: 0212 621 90 27

Web: http://www.fenerkosku.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Haliç’in en güzel semtlerinden biri olan Fener’de Eylül 2001’den beri seçkin bir mekan var: Fener Köşkü. Restaurant, cafe ve bar olarak hizmet veren Fener Köşkü sevgisiyle kalplere, mutfağıyla midelere, müziğiyle ruhlara seslenmeyi amaçlayan, kaliteli hizmeti ilke edinmiş seçkin bir mekan.

Dilerseniz önce mekana da isim veren semti kısaca tanıyalım. Fener, Haliç`in güney kıyısında Balat ve Ayakapı arasında yer alıyor. Semtin adını, Bizans döneminde Haliç surlarında yer alan Fener Kapısı (Porta Phanari) yanındaki kulede sallanan bir fenerden aldığı söyleniyor. Bu fener Haliç`in kayalık kıyılarını aydınlatarak gemicilere yol gösterirmiş. Bizans döneminde oldukça tenha olan Fener, 1204`teki Latin işgalinde Venedikliler`in denetiminde kalmış. 1453`te İstanbul`un fethiyle Mora ve Trabzon`dan gelen Hristiyan halk buraya yerleştirildi. 1600`lü yıllarda Rum Ortodoks Patrikhanesi`nin Fener`deki Hagios Georgios Kilisesi`ni merkez yapınca semt uluslararası önem kazandı. Soylu ve varlıklı Rum aileler Fener`e yerleştiler. Fener`de zengin Rum evleri, Eflak ve Boğdan beylerinin konakları, kağir yapılı, içi Türk üslubunda zengin bezemeli evler ve meyhaneler meşhurdu. Fener, bugün de Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Gül Camii (Ayia Teodosia Kilisesi), Fener Rum Lisesi, Ayia Maria Kilisesi, Bulgar Kilisesi, Kadın Eserleri Kütüphanesi gibi tarihi yapılarını ziyaret etmekten, Haliç kıyısında yürümekten ve tarihi bir Rum yapısının restorasyonuyla kurulan Fener Köşkü`nde yemeğinizi yiyip, içkinizi yudumlamaktan keyif alacağınız bir semt.

Sırtını İstanbul surlarına dayayan Fener Köşkü restaurant, bar, cafe Haliç`in karşısında, İstanbul`un tarihi ve mavi Haliç`in büyüleyen güzelliğini birleştiren üç katlı bir mekan. Giriş katında mutfak yer alıyor. İkinci kat cafe-bar, üçüncü kat ise restaurant olarak düzenlenmiş. Cafe-bar kısmı yirmi, restaurant bölümü yetmiş kişilik kapasiteye sahip. Dekorasyonda rahatlık ve ferahlık ön planda tutulurken eski tarzın ve geçmişin çizgilerine de sadık kalınmış. Kahvaltı, brunch, öğle ve akşam yemekleri, özenli ve hızlı servisi, kaliteli eğlencesi ile Fener Köşkü 09.00 - 04.00 arasında hizmet veriyor. Turizm işletme belgesine sahip Fener Köşkü`nde Salı, Cuma, Cumartesi akşamları canlı Türk Sanat ve Yunan Müziği programları var. Kömür ızgarasında pişirilen balık ağırlıklı menüde mevsimine göre balıkları ve diğer deniz ürünlerini taze olarak tava, buğulama ve ızgara şeklinde yemek mümkün. Tavuk ve diğer et çeşitlerinin de bulunduğu geniş menüde zengin meze çeşitleri, salatalar, tatlılar alkollü ya da alkolsüz içecekler eşliğinde konukların beğenisine sunuluyor. Restaurantın spesiyallerinden Fener tatlısını yemeden gitmek büyük bir kayıp olur.

Özel gruplara rezervasyon yapılan Fener Köşkü’nde kredi kartları geçerli ama yemek fişleri kullanılmıyor. Özel otoparkı da bulunan Fener Köşkü güzel bir manzara karşısında yemek keyfi yapmak ya da sevdikleriyle eğlenip içkisini yudumlamak isteyenleri bekliyor.
Adres: Abdülezel Paşa Caddesi No: 311 Fener
Tel: 0212 621 90 25-26
Faks: 0212 621 90 27

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT