Hayal Kahvesi Bistro

Yeme İçme Restoran Hayal Kahvesi Bistro

Mutfak Türü: Uluslararası Mutfak

Adres: İstiklal Cad. Meşelik Sokak No:10 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 63 13

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Hayal Kahvesi yeni yıla yepyeni bir mekanla girdi. Meşelik sokaktaki mekan, kalabalıktan kaçan, iyi yemek, iyi müzik arayanlara sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar hayat veriyor.

İlk Hayal Kahvesi Beyoğlu`nu mesken tutalı uzun zaman oldu. 1992 yılının soğuk bir kış günüydü. O günlerde kolay girilemeyen bir arka sokaktı Büyük Parmakkapı, hiç de tekin görünmüyordu insanların gözüne... Bu ilk kahve küçük bir "Hayal`di ve kapısından bir kez girenlerde bile derin izler bıraktı. Bugün, dünyanın ve Türkiye`nin önde gelen müzik gruplarıyla ve sanatçılarıyla, her gece canlı performans olarak süren bu gelenek, yeni mekanla daha da güçlenerek, farklı bir boyut kazanıyor.

Hayal`cilerin "Kabımıza sığamadık, burayı açtık" diyerek özetledikleri Hayal Kahvesi Taksim Bistro, hayal düşkünleri için 24 saat yaşayan bir mekan. Tıpkı içinde yeşerdiği Beyoğlu gibi... Nefesi, günün her saatinde değişen, nu jazz, funk, alternatif, soul, blues, Rock`n roll, lounge ve ambient tarzda DJ performansıyla güçlenen mekan, güne sabahın erken saatlerinde kahvaltıyla başlıyor. Üstelik kahvaltıda görmek istediğiniz her şeyin bulunduğu zengin bir mönü var önünüzde. Kendi yumurtanızı ya da tostunuzu, neyle istiyorsanz, nasıl alıştıysanız öyle yapabiliyorsunuz.

Yemek mönüsü dünya mutfaklarından seçilen özgün lezzetlerle şekillenmiş. Üzerinde uzun uzun düşünüldüğü her halinden belli oluyor. Garnitür seçimleri de öyle, her bir yemekte farklı, neredeyse her ülkeden, her mevsimden bir tat var. Mutfakta deneyimli, dinamik bir ekip var. Kapalı kapılar ardında pişmiyor yemekler, her şey ortada... Öğle ya da akşam yemeği, hafif ya da doyurucu tercih sizin! Ancak seçim yapmak kolay olmayacak gibi görünüyor. Günün her saatinde, dilediğiniz her yemeği seçebileceğiniz mönüde; Sandviç çeşitleri, Bruschetta`lar, Deniz Mahsülleri Tempura, Dana Carpaccio, Crostini, Samosa, Falafel, Çin böreği, Gnocchi, Arancini, Sigara böreği, Kızarmış Camembert gibi "kolay" ama sarıp sarmalayıcı lezzetler de var; Mantar yahnili, hardallı patatesli Dry Aged Dana Pirzola, Rezeneli Kuzu Pirzola, Izgara Kirpi Kalamar (Susam yağında marine edilmiş karamelize kalamar, ramen noodle ile), Teriyaki Soslu Somon Izgara, Fırınlanmış Yer Elmalı Kuzu Sırtı gibi daha sofistike lezzetler de... Hayal Kahvesi Bistro, salata ve makarna konusunda ayrıntıya önem veriyor. Özellikle salata detaylarında mekanın kendine özgü yanı daha çok ortaya çıkıyor; kolaycılığı değil, zor olanı seçen yanı! Mercimekli Keçi Peynirli Salata, Izgara Ayvalı Tere Salatası, Rezeneli Yaban Otları Salatası, Izgara Baby Sebze Salatası denenmeye değer olanları arasında... Makarna çeşitleri ise baştan çıkarıcı; Deniz Tarağı ve Karidesli Linguini, Penne Arabbiatta, Spagetti Bolognese, Sebzeli Parpadelle, Raviolli, Rigatoni, Tortellini ve kesinlikle Noodle; hem de Singapore Fried Noodles! Tatlı konusunda "az ama öz" seçenek sunuluyor; cheesecake, brownie, krem brulee ve Profiterol mönüden birkaç örnek...

Bar da hayat var
Beyoğlu Hayal`de bar keyiflidir. Canlıdır, kıpır kıpırdır ve sohbeti boldur. Burada da öyle! Usta işi bir mönü var barda, fiyatlar yine ayarında. Abartısız, cool... Kokteyllerin her biri denenmeyi hak ediyor fakat, Hayal Limonata Kokteyl çok insanın kalbini çalacak.

Fiyatlar kimseyi üzmüyor
Hayal Kahvesi Bistro`da servis sabah 10`da kahvaltıyla başlıyor, yemek servisinin gece 23`e kadar sürdüğü mekanda fiyatlar kimseyi üzmeyecek düzeyde. Örneğin kahvaltı Tabağı 10 TL, başlangıçlar 10-22 TL arasında, salatalar 8-14 TL, sandviç ve bruschetta`lar 8-12 TL aralığında, makarnalar 9 TL`den başlıyor. Ana yemeklerden en pahalısı Dry Aged Dana Pirzola; dinlendirilmiş özel üretim et ile hazırlandığı için 36 TL. Diğer ana yemekler 16-24 TL, tatlılara gelince hepsi tek fiyat 8 TL.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT