Kum Saati

Mutfak Türü: Fransız Mutfağı

Adres: Asmalımescit Mahallesi Jurnal Sokak.No:17 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Kum Saati, şirin ve sıcak bir mekan. Basında pek sık adı geçmeyen ancak “bilen bilir.” türünden kendine özgü müdavimlerini yaratan kaliteli bir yer. Çok tanınmış, isim yapmış meslekdaşlarıyla rekabetini alçakgönüllü ve derinden sürdürmeyi tercih eden işletmeciler kafenin kendi kendini tanıtmasının, gelenlerin yine gelmesinin, kendi çevrelerine de haber verip tavsiye etmesinin en büyük, en iyi reklam olduğu düşüncesindeler. Zaman içinde artan müşteri yoğunluğu onların görüşünü doğruluyor. Tünel çevresini tercih etmelerindeki en önemli neden bu bölgeyi gelişmeye uygun bulmaları olmuş, Tünel’e gelen kitle onları cezbetmiş. Tünel’e gelen kitlenin kafe kültüründen iyi anladıklarını düşünüyorlar.

Kum Saati gelenlere rahatsız edilmeden hoşça vakit geçirebilecekleri, lezzetli yemekleri ve içecekleri gönlünce yiyebilecekleri bir ortam sunuyor. Çeşitli antika ve ilginç eserlerle dolu mekanın yemek menüleri hafif yiyecekler ve `Fondü` yle başlamış; zamanla müşterinin isteklerine göre daha geniş bir yelpazeye dağılmış. Kum Saati’nin en çok ilgi gören ve aranılan yemeği Fondü. Fransa`da bilinen Fondü ocaklarında yapılan yemeğin kısaca tarifi şöyle; kuşbaşı doğranan tavuk eti, kırmızı et ve yağsız beyaz peynir, fondü tavasında hafif yağda kızartılıyor. Müşterilerin masasında pişirilen bu yemeğin servisini de yine müşterilerin kendisi yapıyor. Yani bir anlamda kendin pişir kendin ye... Sandviçler, salatalar, creepe, cafe cream önerebileceğimiz yemeklerin başında geliyor. Fiyatların el yakmadığı Kum Saati’nde porsiyonlar oldukça doyurucu.

Alkollü ve alkolsüz içeceklerin zengin çeşitlerini bulabileceğiniz Kum Saati’nin diğer kafelerden en büyük farkıysa şarapları toprak kadehlerde ve toprak testilerde vermeleri. Topraktan yapılma olan bardak ve testileri aynı zamanda satıyorlar. Beyaz şarap olarak Ürgüp`ten gelen ev şarabını bulabileceğiniz Kum Saati`nde Türk ve Fransız şarapları özellikle bu içkiyi sevenleri fazlasıyla memnun ediyor. Alkolle arası iyi olmayanlara aromalı çay çeşitlerini mutlaka deneyin diyoruz.

CD’den güncel müzikler dinleyebileceğiniz Kum Saati’nde zamanla canlı performanslar görmeniz de mümkün. Rezervasyonsuz da gidebileceğiniz Kum Saati’nin otoparkı yok. Kredi kartları geçerli.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT