La Pergola

Mutfak Türü: İtalyan Mutfağı

Adres: Büyükdere Caddesi No: 149 Zincirlikuyu Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

La Pergola üç bölümden oluşuyor. Alt bahçe, teras ve iç bölüm. Yan bahçede de Ninja Sushi var.
Dekorasyonunu ünlü mimar Ülkü Kulaç yapmış. İç mekan tamamen venge ağacı ile minimalist bir stilde döşenmiş olup, terasda ise tamamen tik ağacı kullanılarak yemyeşil bir ortam yaratılmış. Alt bahçenin ortasında çok şık bir bar bulunuyor. Barın etrafında oturma grupları yer alıyor. Bahçenin ortasında ise şömine var. Alt bahçede isteyene yemek servisi de yapılıyor.

Tamamen İtalyan mutfağı lezzetini sunan La Pergola`nın orjinal İtalyan taş fırını bulunuyor. Pizza ve beş çeşit ekmek bu taş fırında pişiriliyor. Bu İtalyan taş fırından İstanbul`da şimdilik yalnızca La Pergola`da bulunuyor.

La Pergola`niı aşçıbaşısı Asım Yıldız.. İtalya`nın en başarılı aşçılarından olan Asım Yıldız, 7 yıl İtalyan mutfağı üzerine eğitim almış. Da Mario`dan transfer edilen Asım Yıldız La Pergola`da müthiş bir yemek ziyafeti sunmakta.
La Pergola`da 40 kişilik servis ekibi, 25 kişilik mutfak ekibi, 15 de güvenlik ekibi hizmet veriyor. Mekanın şefleri çok tecrübeli ve herkesin yakından tanıtığı simalar. Turan Yaman, Faruk Kep ve Nurettin Deveci. Bu güçlü ekip gelen müşterilere en iyi servisi ve eğlenceyi sunabilmek için gayret ediyorlar.

La Pergola`da yemeklerde kullanılan bazı bitkiler alttaki kendi bahçelerinde yetişiyor. Bu bitkilerin kokusu bahçede oturanları adeta mest ediyor. Bahçeden toplanan bitkiler taze taze yeniyor. Yani bu bahçe hem göze hem de mideye hitap ediyor.

La Pergola`da çok ilginç bölümler yer alıyor. Bir tanesi de, üst terasın altında kayalar oyularak oluşturulmuş oturma bölümleri. Burada sanki mağarada oturuyormuş gibi oluyorsunuz. Ama yine de bahçe manzaramız var.
La Pergola özürlü müşterilerini de unutmamış ve onlar için özel düzenlemeler yapmış. Tekerlekli sandalyeler için mekana giriş yolunun yanı sıra, onlar için özürlü tuvaleti de yapılmış.

Aşçıbaşı Asım Yıldız`ın tavsiye ettiği yemeklere... Mantar soslu tagliatte ai funghi, tagliatte bianca enere al gamberi, ravioli ıspanaklı ve risotto peynirli, tagliatte manzo, fırında patates ile kaplanmış levrek, peynir sepeti içinde karides, enginar ve mantar salatası, tatlılardan da özellikle sıcak kestaneli sufle ve dondurma ve italyan tatlı çeşitleri.
Kapasite bilgileri : Kışlık iç mekan oturma düzeninde 140 kişi – kokteyl düzeninde 250, Bahçe ve teras oturma düzeninde 150 – kokteyl düzeninde 300 kişiyi ağırlayabiliyor.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT