Sai-Thai

Mutfak Türü: Tayland Mutfağı

Adres: Aytar Caddesi Levent İşhanı 3/6 1. Levent Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
SAİ-THAİ: İSTANBUL’DAKİ TAYLAND

Türkiye`nin ve özellikle de İstanbul`un hızla dışa açılan yapısı gastronomi dünyasını da etkiliyor. Artık ülkemizde tüm dünya mutfaklarından örnekler sunan restoranlar bulmak mümkün. Bunların bir çoğu gerek kullandıkları malzemeler gerekse aşçıları dolayısıyla orijinal lezzetlerine pek yaklaşamıyorlar ama işini hakkıyla yapanlar da var. Bunlardan biri de İstanbul`un ilk Tayland restoranı Sai-Thai.

Tüm aşçıları ve servis personelinin bir bölümü Tayland`lı. Tayland ve Almanya`da da restoranları bulunan Sing-ha biralarını üreten holding, yemeklerde orjinal Tayland malzemesi kullanma konusunda son derece titiz. Yani Sai-Thai kesinlikle "alaturka" bir Tayland lokantası değil. Pandan yaprağı, limon otu, bergamut yaprağı, taze paneng curry, su kestanesi yemeklerin önemli malzemeleri. Sadece et, balık ve bir takım sebzeler Istanbul`dan.

90 kişilik lokal, egzotik öğelerle dekore edilmiş ve ferah. Bir bölümü Tayland geleneklerine göre döşenmiş. Bu kısma girmek için merdiven başında ayakkabıları çıkarmak gerekiyor. Rahat arkalıklı kanapelerde oturuyor, alçak masanın başında bağdaş kurmak zorunda kalmaksızın rahat bir şekilde yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Bu bölümün kapasitesi 14 kişilik olduğu için, burada yemek yemek isteyenler rezervasyon yaptırmalı.

Sofraya oturduğunuzda önce zarif Tayland giysileri içindeki genç bayan garsonlar bardaklarınızı suyla dolduruyor. Sonra menüler sunuluyor. Tayland yemeklerine aşina olmayanların 128 çeşitlik listede kaybolmamaları için sekizer yemekten oluşan iki değişik kombinasyon da önerilmiş. Servis elemanları menüden seçimde yardımcı oluyorlar.

Set menülerdeki zencefili ve hindistancevizi soslu tavuk çorbası, acılı karides, pandan yapraklarında pişirilmiş tavuk, içleri doldurularak kızartılmış tavuk kanatları, özel soslarla marine edilmiş ördek göğsü, taze paneng curry soslu dana eti, karidesli kızarmış pilav en çok tercih edilen yemekler arasında. Sai-Thai`nin şarap menüsünün zenginliği de gözden kaçmıyor. Tatlı olarak da kızarmış dondurma farklı lezzetler denemek isteyenlere ilginç gelebilir. Dışı kızarmış sert bir kabuktan oluşan bu lezzetli tatlıyı kesince içerisinden soğuk bir dondurma topu çıkıyor. Ama ne yerseniz yiyin yarım saat sonra mideniz, sanki sofradan saatler önce ayrılmış gibi rahat olacak, çünkü yemekler son derece hafif.

Sai-Thai`de müşterilerin önemli bir bölümü yabancılar. Onlar Tayland mutfağını çoktan keşfetmişler. Ancak hafif ve renkli olan bu mutfağı dünya lezzetlerine açık Türk yemekseverlerin tanımaması büyük bir kayıp. Üstelik İstanbul’da Sai-Thai gibi klasik Tayland yemeklerini bu kadar iyi hazırlayan bir mekan varken. Sai-Thai’de kredi kartları geçerli, otopark yok, rezervasyon yararlı olur.

Adres: Aytar Caddesi Levent İşhanı 3/6 1. Levent

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT