Taps Brewery - Restaurant

Yeme İçme Restoran Taps Brewery - Restaurant

Mutfak Türü: İtalyan Mutfağı

Adres: Teşvikiye Caddesi Atiye Sokak No:5 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 296 20 20

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Gittiğiniz bir bar ya da restaurantta içtiğiniz biranın herhangi bir fabrikada değil, o an bulunduğunuz mekanda üretilmiş olabileceğini hiç düşündünüz mü? Eğer Taps’taysanız bu fikriniz tamamen doğru. Taps batıda Brewery & Restaurant olarak bilinen ve sayıları hızla artan operasyonun Türkiye’deki ilk örneği. Burada tüketilen bira, restaurant bünyesinde taze olarak imal ediliyor. Bu mekanda, biranın imal edildiği fabrika alanı ile biranın ve yiyeceklerin sunulduğu bar ve restaurant alanı zevkli ve doğru bir uyumla birleştirilmiş.

Tüm Brewery’lerde olduğu gibi Taps da büyük ölçekte üretim kaygısı içinde olmadığından hem lager hem de ale türü bir çok bira çeşidini müşterilerine sunabiliyor. Burada bira doğal sürecinde olgunlaşıyor ve ideal süresinde bekletilen bira eşsiz bir aroma ve lezzetle keyifle yudumlayabiliyorsunuz.

Son derece uyumlu ve kullanışlı dekore edilmiş bu nezih mekan restaurant, bar, teras ve bahçe alanından oluşuyor. Taps’ın restaurant bölümü 120, teras ve bahçe alanı 50, bar kısmı oturarak 35 ve ayakta 100 kişiye kadar hizmet verebiliyor.

12.00 – 24.00 arası açık olan Taps’da özellikle Cuma ve Cumartesi günleri oldukça yoğun geçiyor ve kapanış saati geç saatlere kadar uzayabiliyor. Kalitenin deneyimle ve güleryüzle birleştiği çağdaş bir işletme olan Taps’da çorbalar ve başlangıçlar, salata ve sandviçler, ızgaralar, makarna çeşitleri, tatlılar ve tabii ki özel yapım biralar sizleri bekliyor. Bu seçkin mekanın menüsünden örnekler: Krem peynirli kızarmış Jalapeno biber, Louisana soslu tavuk kanatları, Sezar salatası ve Ton Balığı salatası, Buffalo stili tavuklu salata, hindili, tavuklu, ton balıklı sandviç çeşitleri, özel sosları sevenlerin iştahını kabartan birbirinden güzel ve leziz makarna çeşitleri... Enfes yemeklerin üstüne güzel bir tatlının yakışacağını düşünenlerdenseniz dondurmalı profiterol, panna cotta (sütlü ve kremalı bir tatlı), tiramisu, creme brulee, brownie..

Taps’a en büyük orijinalliğini kazandıran bira çeşitlerine geldi sıra: Çoğunlukla Almanya’nın Bavyera bölgesinde üretilen Wheat Beer (Buğday birası), Amerika ve İngiltere’de de buğday biraları oldukça beğeni topluyor. Taps’ın sunduğu wheat beer taban fermentasyonu tekniği ile üretildiğinden lager sınıfında yer alıyor. Altın sarısı renginde, meyvemsi bir aromaya ve hafif baharatlı bir lezzete sahip.

Münchner Hell olarak da bilinen Münih bölgesinin açık renkli lageri de Taps’da sunuluyor sizlere. Az hissedilen malt tadının yanında hafif çiçeksi ve parfüm izleri taşıyan şerbetçiotu tadı ön planda, Pilsner ile karşılaştırıldığında daha sert ama şerbetçiotu oranı düşük.

Almanya’daki Einbeck yöresine özgü bir bira olan Pale Bock, rahat içimli ve alkol oranı diğer biralara göre daha yüksek bir lager. Rengi sarı kahve ile siyah kahve arasında bir tonda olup, tatlımsı ve çikolatamsı bir aromaya sahip. Şerbetçi otunun acımtrak tadının ön plana çıkmasını istemeyenler için.

Red Ale, kızılımsı maltların ve ale mayasının kullanıldığı bir İngiliz ale türü. Üretiminin gerektirdiği tekniklerin sonucu olarak meyvemsi bir aroması var. Taps’in ürettiği taze biraların hepsinin tadını merak ediyor ve birarada denemek istiyorsanız sampler olarak da tadabilirsiniz.

Tüm kredi kartlarının geçerli olduğu Taps’a giderken rezervasyon yaptırmanız yararlı olur.

Adres: Teşvikiye Caddesi Atiye Sokak No: 5 Teşvikiye
Tel: 0212 296 20 20

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT