Tokyo Restaurant & Sushi Bar

Yeme İçme Restoran Tokyo Restaurant & Sushi Bar

Mutfak Türü: Japon Mutfağı

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah.Meşelik Sok. No:1 D:3, Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 58 58

Faks: 0212 293 44 24

Web: http://www.tokyo-restaurant.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Hızla gelişen sosyo-ekonomik yapısı ile dünyanın belli başlı büyük kentlerine rakip olmaya aday “dünya şehri” İstanbul’umuzun bir o kadar kozmopolit merkezi Beyoğlu’nda, gerek mönüsü gerek mimarisinin tüm ayrıntıları ile Japon mutfağında hizmet veren “Tokyo Restaurant-Sushi Bar” ocak ayında kapılarını tüm İstanbul’lulara açtı.

Restaurant’da artık aşina olmaya başladığımız Sushi Bar’ın yanı sıra, Japon Kültürünün en önemli olgularından biri olan ve Türkiye’de pek de tanınmayan, Japonya’dan getirilen orijinal bambu döşemeler ile kaplanmış, yer sofraları ve minderlerle döşenmiş, sürgülü Japon kapılarla birbirinden ayrılabilen “Tatami odaları” yeralıyor.
Tokyo Restaurant, Japon Mutfağının kendine özel sosları ve pişirme teknikleri ile hazırlanmış et- balık ve sebze yemekleri, günlük taze balıklardan hazırlanan “sushi” lerle zengin bir mönüsü ile öğlen ve akşam olarak hizmet vermeyi hedefliyor. Öğleden sonraları da çay ve kahvenizi Japon tatlıları eşliğinde yudumlayacağınız keyifli müzikler eşliğinde gazetenizi okuyacağınız huzurlu bir ortam sunuyor.

Mekanın ortaklarından Ahmet Aykut öncesinde aynı ismi taşıyan Ortaköy’deki Tokyo Restaurant’dan tanınan bir yüz. Aynı zamanda Japonlarla ortak turizm şirketine sahip olan Ahmet Beyin Japon Kültürüne olan ilgisi onu 5 yıl evvel kendi restoranını açmaya teşvik etmiş. Restaurant özellikle İstanbul’da yaşayan ikibine yakın Japon’un ilgi ve lezzet odağı haline gelince işini son yıllarda yıldızı giderek parlayan Beyoğlu’na taşımaya karar vermiş.

Mekanın mimarisinde yerli işçiliğin yanı sıra Japonya’dan getirilen malzemeler kullanılmış. Bambu yer döşemeleri, el işi birbirinden özenli Japon tabakları, Japon sürgülü kapıları, antika Japon resimleri ve Japon kumaşlarının kullanıldığı restaurant şimdiden ülkelerini özeleyen Japon misafirlerin takdirini kazanmaya başlamış bile.

İstiklal caddesinin Taksim girişinde tarihi Hacı Baba Restoranın Sokağında bulunan iki katlı Restoranın baş aşçısı yine İstanbul’da mutfakseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Kişi başı fiyatların ortalama 40-50 Milyon olduğunu düşündüğünüzde gerçekten Japon Mutfağını Türklere sevdirmeyi amaçlamışlar.
Tokyo Restaurant, tüm Japon mutfağı severleri ve denemek isteyenleri bekliyor.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Tüm kredi kartları geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT