Zeyrekhane

Mutfak Türü: Osmanlı Mutfağı

Adres: Sinanağa Mah. İbadethane Arkası Sk. No:10 Zeyrek Fatih İstanbul

Telefon: 0212 532 27 78

Web: http://www.zeyrekhane.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Zeyrekhane`ye ulaşmak için adına Zeyrek denilen açık hava müzesinde bir zaman yolculuğu yapacaksınız. Dik yokuşlarda, eğri büğrü yollarda, birbirine yaslanarak ayakta durabilen ahşap evlerin arasından geçeceksiniz ve bu mekana vardığınızda karşınıza son derece muhteşem bir manzara çıkacak: Sağda Şehzadebaşı Külliyesi, onun biraz solunda Süleymaniye, biraz sola dönünce Sultanahmet ve Ayasofya yan yana. Tam karşıda Topkapı Sarayı`nın kubbeleri, yanında Marmara, onun ardında Üsküdar. Sol taraf Galata ve Beyoğlu-eski Pera. Sağ elinizle Beyazıt, sol elinizle Galata Kulelerine dokunabilirsiniz.

İşte bu etkileyici manzarayı seyrederken, Zeyrekhane’nin kendine özgü sıcacık, nostaljik atmosferinde Türk mutfağının en seçkin lezzetlerini tadabilir, kahvenizi içebilirsiniz. Mekanın dekorasyonuyla, tıpkı Cafe Du Levant’da olduğu gibi, Rahmi Koç ve Azize Taylan bizzat ilgilenmiş. Restorasyon sırasında kullanılan harçlar Anadolu’dan toparlanan özel alaşımlarla aslına uygun olarak yapılmış. Zeyrekhane’de gördüğünüz tüm tablolar, fermanlar, kavukluklar, hat örnekleri her şey orjinal. Aksesuarlardaki çini çalışmalarını dünyaca ünlü çini ustamız Sıtkı Olçar, nam-ı diğer “Sıtkı Usta” yapmış.

Osmanlı Tarihi Burada Yaşıyor.

Sağında Şehzade başı külliyesi, solunda Süleymaniye ve Ayasofya, karşısında Topkapı Sarayı`nın kubbeleri, yanında Marmara ve onun ardında Üsküdar ile sol tarafında Galata ve Beyoğlu... 118 yılında Bizans İmparatoru Ioannes II Kommenos ve eşi tarafından vakfedilen Pantokrator Manastırı`nın bir parçası olan Zeyrekhane`de tarihe doyacaksınız. Pembe renkli harçla işlenen taş duvarar ve kemerli büyük pencereler, Anadolu`nun çeşitli yerlerinden ve İstanbul`daki eskicilerden derkenen pilavlıklar gülabdanlar, kavukluklar, dua levhaları, şamdanlar, kandiller ve daha pek çok aksesuarla Zeyrekhane`de Osmanlı tarihiyle iç içe keyifli anlar yaşayacaksınız. İstanbul`un tarihi semtlerinden Zeyrek`te hizmet veren Zeyrekhane`nin büyük kemerli pencerelerinden süzülen ışıkla, Türk mutfağından seçme yemeklerinizi mistik bir atmosferde yeme olanağı bulabilirsiniz. Eski Elişi örtüler para keseleri ve camaltı resimlerle renklendirilen tuvalelerine kadar, mekanın her yerinde tarihin yaşadığını hissedeceksiniz. Haliç`ten Süleymaniye`ye kadar İstanbul`u panoramik bir bakışla seyretmek ve Türk mutfağının en özgün yemeklerinden tatmanız için Zeyrekhane sizleri bekliyor.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: VISA-MASTER

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT