Ananta Kumadori Kronograf

Alışveriş Alışveriş Rehberi Ananta Kumadori Kronograf

Tarihler: 10 Temmuz 2012 Salı ~ 10 Eylül 2012 Pazartesi

Firma: Seiko

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 10, 2012 ~ Eyl 10, 2012

2009 yılında ilk kez sunulduğundan bugüne, Japon ilham kaynaklarından esinlenerek yaratılan Ananta tasarımı, tüm dünyada saat severlerin ilgisini çekti. Kılıç şeklindeki Katana profili ve pürüzsüz Zaratsu cilalaması ile Ananta lüks saat pazarında yerini almıştır.

“Kumadori” sanatı ve Kabuki

Kabuki tiyatrosu, 17.yy Kyoto’sunun mütevazi dönemlerinde gelişerek Japon kültürünün en farklı ve popüler eğlencesi haline geldi. Gösterişli sahneleri ve kostümleri, dans gösterileri ve oyunları ile bugünün Kabuki’si, eski Japon geleneğine dayanıyor. Sanat içinde sanat olan “Kumadori”, Kabuki sahnesindeki oyuncuların duygularını ifade etmesini sağlayan canlı ve abartılmış çizgilere sahip yüz boyama sanatıdır. Yeni Ananta Kronografın ilham kaynağı da “Kumadori” sanatıdır.

Ananta “Kumadori” Kronograf

Bu dikkat çekici saat, Japonlar’ın zengin kültür mirasından farklı öğeleri buluşturuyor. Mekanik kronograf model, Seiko’nun ünlü 8R28 kalibresini kullanıyor. Kalibrede kolon çarkı ve dikey kavrama, kronografın hassas çalışmasını, Seiko’nun benzersiz üç ayaklı çekici ise ibrelerin sıfırlanmasındaki mükemmel zamanlamasını sağlıyor. Bu kronografın eşsiz olmasını sağlayan kadran, lake boya ustası Isshu Tamura tarafından saf siyah lake kullanılarak, elle boyandı. Tamura, Kaga Makie tarzının en iyi ustalarından biri ve kadranları da tüm boyamalarını yaptığı gibi Kanazawa’da kendi stüdyosunda boyadı. İlk olarak kadran siyaha boyanıyor daha sonra içerideki kırmızı halkalar boyanıyor. Böylelikle ortaya çıkan gecenin karanlığı kadar derin siyah ve keskin kırmızılar “Kumadori” sanatını saatin kadranına taşıyor. Bu olağanüstü ve koleksiyon değeri taşıyan parça 800 adetli sınırlı sayıda üretildi.

Özellikler:

Otomatik Kronograf
Ref. SRQ015
Kalibre: 8R28
Kasa : Paslanmaz çelik, siyah kaplama
Safir camlı şeffaf arka kapak
Cam : Yansıma yapmayan safir cam
(Yeni geliştirilen yansıma yapmayan cam hem ön hem arka için kullanıldı. Yansımanın %99’unu engelleyen cam, parlak ışıkta bile kolay okumayı sağlıyor.)
Bilezik : Paslanmaz çelik siyah kaplama
Toka : Paslanmaz çelik kelebek toka
Su geçirmezlik: 100 metre
Manyetik rezonans: 4,800 A/m
800 adet sınırlı sayıda üretim

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT