Bosch: Doğa Dostu Ürün Kullanın, Enerji Tasarrufuna Katkı Sağlayın

Alışveriş Alışveriş Rehberi Bosch: Doğa Dostu Ürün Kullanın, Enerji Tasarrufuna Katkı Sağlayın

Tarihler: 09 Ocak 2013 Çarşamba ~ 09 Mart 2013 Cumartesi

Firma: Bosch

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 9, 2013 ~ Mar 9, 2013

Doğal kaynaklarımızı koruyan ve sürdürülebilir bir yaşamı destekleyen “Doğa Dostu Teknoloji” yaklaşımı ile enerji ve su tasarrufunda öncü bir rol üstlenen Avrupa’nın enerji verimliliği lideri Bosch Ev Aletleri, Enerji Tasarrufu Haftası’nda herkesi daha doğa dostu ürünler kullanmaya davet ediyor. Bosch’un sadece bugünkü değil, gelecekteki yaşamımızı da iyileştiren Doğa Dostu teknoloji ve ürünleri, yüzde 95 geri dönüşümlü malzeme kullanılarak üretiliyor, 15 yıl önceye kıyasla elektrik tüketiminde yüzde 80’e, su tüketiminde yüzde 60’a varan tasarruf sağlıyor. Bosch, ürünlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumda çevre duyarlılığının artırılmasına büyük katkı sağlıyor.

“Yaşam için teknoloji” sloganıyla yalnızca günlük yaşamımızı değil geleceğimizi de iyileştiren teknolojiler sunan Bosch Ev Aletleri, tüm Türkiye’yi, 11 – 18 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında herkesi, yeni nesil doğa dostu ürünleri ile hem çevreye hem de aile bütçesine katkı sağlamaya çağırıyor. İnsanlara ve doğaya karşı saygılı ürünler üretme anlayışını “Doğa Dostu Teknoloji” yaklaşımıyla bir adım daha ileriye taşıyan Bosch’un su ve enerji tasarruflu bulaşık ve çamaşır makineleri, çevreyi korurken, uzun ömürlü oluşlarıyla da kullanıcıların ev ekonomisine önemli miktarda katkıda bulunuyor.

Enerji Etiketi uygulamasını ilk başlatan marka
Bosch Ev Aletleri, 90’larda başlattığı Enerji Etiketi uygulaması ile ürünlerinin harcadığı enerji miktarları konusunda tüketicilerini bilgilendiren ve Türkiye’yi Enerji Etiketi ile tanıştıran ilk marka. Ayrıca, 2012 itibariyle tüm AB ülkelerinde zorunlu hale gelen yeni enerji sınıfı etiketlerini, ilk kullanmaya başlayan marka olarak da bu alandaki liderliğini sürdürüyor. Bu yeni enerji sınıfı etiketlerinde, ürünlerin sahip olduğu enerji verimlilik sınıfından, desibel cinsinden ses seviyesine kadar tüketiciyi detaylı olarak bilgi sahibi yapacak tüm veriler kullanılıyor.

Bosch ürünleri enerji ve su sarfiyatına karşı!
Bosch, küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin dünya üzerinde yarattığı tahribatı önlemek adına daha az enerji ve daha az su tüketimine odaklanan yaklaşımı ile bugün 15 yıl önceye kıyasla, elektrik tüketiminde yüzde 80, su tüketiminde yüzde 60’a varan tasarruflu ürünler sunuyor. Bosch çamaşır makineleri, bugün 1997 yılına kıyasla yüzde 53’e varan elektrik tasarrufu sağlarken, kurutma makineleri yüzde 69’a, bulaşık makineleri yüzde 50’ye, buzdolapları yüzde 80’e, elektrikli fırınlar yüzde 40’a varan oranlarda daha az elektrik tüketiyor. Daha temiz ve güvenli bir geleceğe yatırıma odaklanan çalışmalarımız su tüketiminin azaltılmasında da kendini gösteriyor. Bugün Bosch çamaşır makineleri 1997 yılına oranla yüzde 35’e, Bosch bulaşık makineleri ise artık yüzde 60’a varan oranlarda su tasarrufu sağlıyor.

Tüm Bosch ürün ve teknolojilerinde yüzde 95 geri dönüşümlü malzeme kullanılıyor
Tüm eylemlerinde doğa, toplum ve gelecek nesillere karşı sorumluluklarının bilinciyle hareket eden Bosch, insan sağlığına ve güvenliğine saygıyı, doğal kaynakları ekonomik kullanmayı, daha doğal ve temiz bir çevrede çalışmayı, iş politikasının temel prensibi olarak görüyor. Bugün Bosch’un patent kayıtlarının %40’ı, doğal kaynakların ve çevrenin korunmasını hedefleyen teknolojilerden oluşuyor. Bosch doğal kaynakları daha verimli kullanabilmek için bütün ürünlerini, yüzde 95 geri dönüşümlü malzemeden üretiyor.

Bosch i-DOS çamaşır bakımı ailesi doğa ve ev ekonomisi dostu
A+++ enerji sınıfı ile A enerji sınıfı ürünlerden yüzde 30 daha az enerji tüketen ve yıllık yaklaşık 7 ton su ve litrelerce deterjan tasarrufu sağlayan Bosch HomeProfessional i-DOS çamaşır makinesi, benzersiz kullanım kolaylığı, akıllı teknolojisi, üstün performans gücü, kondisyonu ve 10 yıllık motor garantisi ile birlikte çamaşır makinelerinin profesyoneli olarak öne çıkıyor. Bosch çamaşır bakımı ailesinin bir diğer önemli ürünü olan HomeProfessional i-DOS kurutma makinesi de, sunduğu konfor ile çamaşırları açık havada kurutmanın çok büyük sorun olduğu kış mevsiminde hayatı kolaylaştırırken, A enerji sınıfından bile yüzde 60 daha fazla tasarruflu olduğundan hem aile bütçesini hem de doğaya koruyor.

7 litre suyla 13 kişilik bulaşığı en verimli şekilde yıkayan bulaşık makinesi
A enerji sınıfı bulaşık makineleri 13 kişilik bulaşıkta yıllık ortalama 280 yıkama için 294 kWh enerji tüketirken, A+++ enerji sınıfı Bosch Active Water Eco² bulaşık makinesi, aynı miktardaki bulaşığı yıllık 195 kWh’lık elektrik harcayarak yıkıyor. 7 litre suyla 13 kişilik bulaşığın en verimli şekilde yıkanmasını sağlayan eşsiz teknolojisinin yanı sıra nemi hapsedip enerjiye çevirebilme özelliği ile bulaşıkları çok daha hızlı bir şekilde ve çok daha az enerji tüketerek kurutan ödüllü Zeolit® kurutma teknolojisi sayesinde de daha az enerji harcıyor ve daha yüksek performans sunuyor.

Yüksek enerji verimliliği ve ergonomi Bosch LowFrost kombi buzdolabında
A enerji sınıfından bile yüzde 60 daha fazla tasarruflu A+++ enerji sınıfındaki Bosch LowFrost kombi buzdolabı, yüksek enerji verimliliği ve ergonomiyi bir arada arayanlara hitap eden ve minimum enerji ile maksimum performans sunan bir ürün. Dondurucu kısmı alt tarafta olduğu için tüketicilere, sürekli eğilmek zorunda kalmadan ergonomik kullanım kolaylığı sağlıyor. Bu tasarımı da, özellikle uzun boylular, bel problemi yaşayanlar ve yaşlılar tarafından beğeniliyor.

Bosch HotAir Eco ankastre fırınlar A enerji sınıfından bile %30 daha tasarruflu
Bosch Ev Aletleri’nin geliştirdiği ekonomik sıcak hava teknolojisi HotAir Eco, sürekli ve değişmez sıcaklık kontrolünün tek düzeyde yemek pişirmek için tasarlandığı basit bir konsepte dayanıyor. Bu teknoloji sayesinde fırın içindeki pişirme koşulları sabit kalıyor ve sıcaklık değişimlerinden kaynaklı enerji sarfiyatı önlenmiş oluyor. HotAir Eco hassas sıcaklık kontrolü sayesinde A enerji sınıfından bile yüzde 30 daha fazla tasarruf sağlanırken, pişirme sonuçları yine çok tatmin edici oluyor.

Bosch Ev Aletleri, doğa dostu olarak yetişen nesiller için çalışıyor
Bosch, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için sadece üstün teknolojili ürünler üretmekle kalmıyor. Devlet kurumlarının desteği ve farklı sivil toplum kuruluşları işbirliği ile çevre ve eğitim odaklı sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirmeye devam ederek, sürdürülebilir bir yaşam için çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine büyük katkı sağlıyor.

Bosch, Yeşil Kutu, Çevre Çocuk Tiyatrosu ve Çevre Kulübü ile milyonlara ulaşıyor
Bosch, sürdürülebilir kalkınmaya ve çevre eğitimine katkı sağlamayı amaçlayan Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi’ni, 2008 yılından bu yana hem maddi hem de manevi olarak destekliyor. Proje kapsamında 2011 yıl sonu itibariyle toplamda yaklaşık 11.000 öğretmen ve 1 milyonu aşkın öğrenciye ulaşıldı. Bosch Ev Aletleri’nin aynı yıl hayata geçirdiği bir diğer çevre ve eğitim odaklı kurumsal sosyal sorumluluk projesi ise Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu. Tiyatronun evrensel dilini kullanarak, çevre konusunda bilinçli bireyler yaratılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen proje kapsamında Aralık 2012 itibariyle iki farklı oyun ile 47 bin çocuğa çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılandı. Bosch’un 4 - 7 yaş grubu için Minikler, 8 - 13 yaş grubu için Yıldızlar adlı iki farklı kategoriye sahip en yeni doğa dostu platformu Bosch Çevre Kulübü web sitesi, 2011 yılında, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile birlikte yayın hayatına başladı ve her geçen gün artan üye sayısı ile binlerce çocuğa ulaşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT