İlkbahar Doğa’da Aşk Koleksiyonunu Getirdi

Alışveriş Alışveriş Rehberi İlkbahar Doğa’da Aşk Koleksiyonunu Getirdi

Tarihler: 07 Nisan 2014 Pazartesi ~ 07 Haziran 2014 Cumartesi

Firma: Mücevher İhracatçıları Birliği

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2014 ~ Haz 7, 2014

İlkbahar, yeni aşklara yelken açma zamanı… Tabiat ananın doğadaki tüm canlılara en içten ve yalın hali ile sunduğu “aşk’, bu kez tasarımcılara ilham kaynağı oldu. Göz alıcı ışıltı, sanatsal çizgiler ve kusursuz tasarım, altın ve mücevherle birleşerek takıya dönüştü… Aşkın doğallığından hareketle hazırlanan tüm tasarımlar ise ‘Doğa’da Aşk Koleksiyonu’nda bir araya geldi. Aşkın gizemini hissedeceğiniz koleksiyon değerli taş ve altının büyüsünü taşıyor.

Her yıl sektöre yeni tasarım ve tasarımcılar kazandıran AJUR Mücevher Takı Tasarım Yarışması, bu yıl “Doğa’da Aşk” diyerek yola çıktı. Altın ve değerli taş kategorisinde toplam 20 eserin oluşturduğu koleksiyon içinde her iki kategoriden üçer takı ödüle layık görüldü. Ödüllü eserler sponsor firmaların üretimiyle hayat buldu. Doğa’da Aşk Koleksiyonu, kolye, küpe, bileklik, yüzük ve broş gibi özel tasarımlardan oluşuyor.

Koleksiyonun ilk on parçası yüzyıllardır zenginliğin ve asaletin simgesi olan altınla hayat buldu. Aşk tanrısı Eros’un okundan nasibini alan Apollon’un su perisi Daphne’ye duyduğu karşılıksız aşkı simgeleyen ‘Defne’ adlı kolye Hülya Mert imzası ile birinciliği elde etti. Art-Murat Kaya ise Defne’ye hayat verdi. Her canlının vazgeçilmezi suyun bir ağacın yaşam kaynağını oluşturmasını betimleyen ‘Bir Damla Su’ isimli küpe tasarımı Zeynep Nural’a ikinciliği getirdi. Bir Damla Su tasarımının üretimini ise Model Kuyumculuk üstlendi. Aşkı iki insanın birbirlerinin ruhuna ‘kök salmak’ olarak tanımlayan Ercan Tenekecioğlu, ‘Kapok Tree’ ile üçüncülüğe ulaştı. Bu özel tasarım Goldium Jewellery ile takıya dönüştü.

“Doğa’da Aşk Koleksiyonu”nun diğer on parçasını ise göz alıcı ışıltısıyla büyüleyen değerli taşlardan oluşuyor. ‘Karadul’un erkeğine duyduğu tehlikeli ve güçlü aşktan yola çıkan Mustafa Kula, tasarladığı yüzük ile birinciliği elde etti. Bu tasarımın üretimine ise Suulin imza attı. Dünyanın en küçük canlıları ‘Kral Kelebek’lerinin uzun bir göç yolculuğu sonunda aşklarına ulaşmasının hikâyesini anlatan Özlem Altan bu özel tasarım ile ikinci oldu. Kral Kelebek, Vigold Jewellery ustalarının elinde hayat buldu. ‘Onunki Kara Sevda’… Karadul’un çiftleşmeden sonra erkeğini öldüren bir vahşi mi, yoksa eşini başkalarıyla paylaşmak istemediğinden onu kalbine mühürleyen bir aşık mı? Deniz Yıldırım da tasarım yolculuğuna bu sorunun cevabını aramak için çıktı ve yaratıcılığı ona üçüncülük ödülünü getirdi. Tasarımcının hayalini ise Zen Pırlanta gerçeğe dönüştürdü.

Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ajur Mücevher Tasarım Yarışması sonucu oluşturulan koleksiyon, doğanın gizli kalmış aşklarından bazılarını gün yüzüne çıkardı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT