Kaybolan Çiçekler ve Kelebekler Bernardo Tasarımlarında

Kaybolan Çiçekler ve Kelebekler Bernardo Tasarımlarında

Alışveriş Alışveriş Rehberi Kaybolan Çiçekler ve Kelebekler Bernardo Tasarımlarında

Tarihler: 02 Aralık 2015 Çarşamba ~ 02 Şubat 2016 Salı

Firma: Bernardo

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 2, 2015 ~ Şub 2, 2016

Tehdit Altındaki Çiçekler ve Kelebekler Bernardo’ya Emanet

“Doğaya saygı” anlayışıyla yepyeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Bernardo, WWF Türkiye ile beraber nesli tehdit altında bulunan türleri tanıtacak özel bir koleksiyon hazırladı. Türkiye’nin giderek yok olan eşsiz kelebekleri bundan böyle Bernardo’nun “Kaybolan Kelebekler” koleksiyonunda özgürleşecek ve yok olmaya yüz tutan çiçekler “Kaybolan Çiçekler” Koleksiyonunda yaşayacak…

Ürünlerinde doğal hammadde kullanmaya özen gösteren Bernardo, dünyanın en büyük ve bağımsız doğa koruma kuruluşlarından WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile yaşam alanı yok olan türler için işbirliği yaptı. Proje kapsamında Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN)’nin Kırmızı Listesi’nde yer alan, nesli küresel ölçekte tükenme riski taşıyan sekiz çiçek ve kelebek türünü, Bernardo, ürünlerine resmetti ve Türkiye’nin doğal hazinelerini koruma çalışmalarına katkıda bulundu.

Bernardo Tasarımlarında Ölümsüzleşti

“Kaybolan Türler” projesiyle ilgili açıklamada bulunan Bernardo Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Sözen; “Nesli tehdit altındaki bu türleri tanımak ve tanıtmak, koruma çalışmalarına katkıda bulunmak için WWF-Türkiye ile başlattığımız işbirliği sonucunda özel bir koleksiyon hazırladık. IUCN’in Kırmızı Listesi’nde yer alan, nesli tehdit altındaki sekiz çiçek ve kelebek türünü seçtik. Endemik ve nesli tehlike altındaki türlerimizi tanıtarak işe başlamak istedik. Neleri kaybettiğimizi bilirsek onlara sahip çıkmak için daha fazla çaba sarf ederiz diye düşündük” diyor ve ekliyor: “Bernardo olarak her zaman doğal hammadde kullanmak önceliğimiz oldu. ‘Doğaya saygı’ anlayışımızı, bizi tercih eden tüketicilerin de benimseyeceği ve destekleyeceğini düşünerek böyle bir proje geliştirdik. Rengârenk çiçekleri ve kelebekleri doğada görme şansımız çok az olduğu için ürünlerimizi desenleriyle süsleyip, Türkiye’nin bu doğal hazinelerini birlikte korumayı istedik.”

Satış Gelirinin Bir Kısmı WWF Türkiye’ye Aktarılacak

Türkiye’de yaşayan, yetişen ve nesli tükenen sekiz türü tanımak, tanıtmak ve korumak amacıyla sofralara getiren Bernardo, Kaybolan Çiçekler ve Kelebekler Koleksiyonunun satışından elde edilen gelirin bir kısmını WWF Türkiye’ye ayıracak ve Vakıf bu geliri doğayı korumak için geliştirilen projelerde kullanacak.

İstanbul Kardelenleri de Tehdit Altında

Ilıman kuşakta yer alan Türkiye’de 9 binden fazla bitki türünün 3 bin 700’ü endemik olarak kabul ediliyor. Tarımdan kentleşmeye, ormancılık çalışmalarından su kaynaklarının aşırı kullanımına kadar birçok nedenden dolayı tehlike alında olan bitkiler için alarm zilleri çalıyor. Karlı dağların zirvesinde filizlenen Ağlayan Gelin, Marmara bölgesinde oldukça seyrek görülen İstanbul Kardelenleri, dünyada sadece Türkiye’de yetişen ve nisan-temmuz aylarında çiçek açan Yanardöner, eski Yunanlılar döneminde koku elde etmek için yetiştirilen Ak Zambak, zakkumgillerden olan Mavi Yıldız, Osmanlı döneminde oldukça ilgi gören Kopça, Güneybatı Toroslarda görülen Çakal Nergisi, Hititlerin özel bayramlarında kral ve kraliçeye sunulan İstanbul Çiğdemi, Bernardo’nun Kaybolan Çiçekler koleksiyonuyla hatırlanacak.

Apollo ve Kafkas Azameti Aynı Projede

Türkiye’nin güneyinde ve doğusunda bulunan Akdeniz Şeytancığı, iklim değişikliği ve asit yağmurlarından etkilenen Apollo ve bin metre yükseklikte yaşayan Karamavi gibi birçok önemli kelebek türü bu proje kapsamında yer alacak. Ayrıca çam ormanlarını tercih eden Güzel Nazuğum, dünyada sadece Adana’nın kuzeyinde görülen Çöl Gözlü Teresya, Artvin çevresinde görülen Kafkas Azameti, Mart ve Haziran ayları arasında yaşayan Kafkas Fisto ve nemli arazileri seçen Büyük Bakır kelebekleri de Bernardo’yla ışıldayacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT