Kent Mobilyaları İle Kamusal Alanlar Tasarımla Buluşuyor…

Alışveriş Alışveriş Rehberi Kent Mobilyaları İle Kamusal Alanlar Tasarımla Buluşuyor…

Tarihler: 12 Ağustos 2014 Salı ~ 12 Ekim 2014 Pazar

Firma: Arman Tasarım

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 12, 2014 ~ Eki 12, 2014

Arman Tasarım’ın kentlinin yaşam kalitesini ve konforunu arttırmayı hedefleyerek kamusal alanlar için tasarladığı kent mobilyaları, estetik görünümleri ve fonksiyonellikleriyle doğa ile tasarımı bir araya getiriyor…

Kent mobilyalarının enerji ve kaynak tüketiminin azaltılması, üretim aşamasında çevre dostu teknolojilerin kullanılması, kullanıcıların doğa ve kent ile bütünleşmesi kriterlerine büyük önem veren Arman Tasarım, Axanor işbirliği ile kent mobilyaları geliştiriyor.

Tasarımları ile kamusal alanlarda keyifli noktalar meydana getiren Arman Tasarım, sanat ve mimari gibi yaratıcı disiplinlerin birbirlerini beslediği bir alanı tanımlamaya çalışırken, kente kazandırdığı eserlerin fonksiyonel özellikleriyle kamusal alanda fayda sağlamayı hedefliyor. Tasarımların mimari yönleriyle kentliye farklı deneyimler yaşatmayı amaçlayan Arman Tasarım, yapısal strüktürleri analitik bir yaklaşımla geliştiriyor. Tanımlı geometrinin sıklıkla kullanıldığı tasarımlar, çarpıcı ve farklı bir biçim dili taşıyor. Bank, çiçeklik, bisiklet parkı ve aydınlatma gibi pek çok fonksiyonun iç içe kurgulandığı kent mobilyaları, çok yönlü kullanım amacına hizmet ediyor.

Kentin Tarihi Dokusuna ve Mimari Algısına Uygun Tasarımlar…

Kent mobilyalarının tasarım aşamasından önce bölgenin özelliklerini analiz eden Arman Tasarım, orada yaşayan insanların ürünleri benimseyip sahip çıkmalarına büyük önem veriyor. Araştırmalarda öncelikle tasarım yapılacak bölgenin mimari algısı ve tarihi mirası inceleniyor. Bölgede yapılan araştırmaların ve çekilen fotoğrafların ardından, kentin dokusuna uygun tasarımlar üretmek üzere çalışmalar başlatılıyor.

Kent mobilyalarının doğru yerlerde kullanılmasının önemine vurgu yapan Arman Tasarım, mobilyaların doğru aydınlatılması konusuna da dikkat çekiyor. Günümüzde şehirlerin 24 saat yaşıyor olması ve kamusal alanların gece-gündüz devam eden canlılığı nedeniyle kent mobilyalarının doğru açılardan aydınlatılması gerektiğine inanan Arman Tasarım, bu konuda da yaratıcı fikirler ortaya koyuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT