LG Display, Saydam Ve Kıvrılabilen Ekran Teknolojisinde Çığır Açıyor

Alışveriş Alışveriş Rehberi LG Display, Saydam Ve Kıvrılabilen Ekran Teknolojisinde Çığır Açıyor

Tarihler: 17 Temmuz 2014 Perşembe ~ 17 Eylül 2014 Çarşamba

Firma: LG

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 17, 2014 ~ Eyl 17, 2014

Görüntü teknolojilerinde dünya lideri LG Display, en yeni inovasyonu 18 inç’lik saydam ve kıvrılabilen OLED ekranları tanıttı. LG Display devrim yaratan bu teknoloji ile saydam ve kıvrılabilen görüntü panelleri ile bu alanındaki öncülüğünü kanıtlamış oluyor.

LG Display bu yeni ekran panelleriyle saydam ve kıvrılabilen ekran piyasasına öncülük edecek teknolojileri görücüye çıkarttı. 1200x810 çözünürlüğe sahip yeni kıvrılabilen OLED paneller aynı zamanda bir milyon mega piksel içeriyor. Üç santimetre çapında bir rulo haline getirildiğinde bile net görüntü verebilen LG ekranlar çok yakın bir zamanda aynı özelliklere sahip 50 inç büyüklüğünde ekranların da piyasaya çıkacağını gösteriyor.

Ekranlarda devre plaketi olarak geleneksel plastik yüzey yerine yoğun moleküllü polyimide malzeme kullanan LG Display bu sayede en yüksek kıvrılma oranını yakalıyor. Polyimide film malzeme aynı zamanda paneli büyük ölçüde inceltiyor.

Şeffaf OLED panel konusunda mevcut saydam panellerin geçirgenliği yüzde 10 seviyelerindeyken, şeffaf piksel tasarım teknolojisini benimseyen LG Display, panellerde yüzde 30 geçirgenliğe ulaşıyor. LG Display devre elemanları ve film bileşenlerinin cihazdaki oranını yüzde 2’ye çekerek ekran bulanıklığı sorununu da büyük ölçüde azaltıyor. LG Display devrim yaratan bu teknoloji ile saydam görüntü panelleri alanında öncülüğünü bir kez daha kanıtlamış oluyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan LG Display Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Merkezi Başkanı Byung Kang:

"LG Display, gelecek nesil OLED TV teknolojisiyle pazara her zaman öncülük ediyor ve 2017 yılında 60 inçin üzerinde saydam ve kıvrılabilir Ultra HD OLED paneller üretmeyi hedefliyoruz. Bu hedef dahilinde yüzde yüz kıvrılabilen ve geçirgenlik oranı yüzde 40’a ulaşmış panellerle gelecekteki ekran pazarının liderliğini garantileyeceğiz” şeklinde konuştu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT