Nike Hypervenom 3’ü Tanıttı

Nike Hypervenom 3’ü Tanıttı

Alışveriş Alışveriş Rehberi Nike Hypervenom 3’ü Tanıttı

Tarihler: 24 Ocak 2017 Salı ~ 24 Mart 2017 Cuma

Firma: Nike

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 24, 2017 ~ Mar 24, 2017

Nike, rakipten sıyrılıp daha iyi şut çekmek için tasarladığı kramponu Hypervenom’un yeni versiyonunu görücüye çıkardı. Gol atma üzerine kurulu köklü bir yenilenme sürecinden geçen Hypervenom 3’e yeni bir tabanla beraber Flyknit teknolojisi de eklendi.

Nike, Futbol Ayakkabıları Bölümü Başkan Yardımcısı Max Blau’nun deyimiyle her bir parçasını gol atmak için tasarladığı Hypervenom 3’ü tanıttı. Yeni bir tabanla birlikte Flyknit teknoloji eklenen Hypervenom 3, sadece 196 gr ağırlığında ve bir önceki modele göre yüzde 17 daha hafif.

Kramponun gole odaklılığı en çok topa bu bölge Flyknit teknolojili üst kısma bağlanmış, çok katmanlı Poron® vuruş bölümünde ortaya çıkarken köpük kapsüllerinden oluşuyor. Bu kapsüller uygulanan güce göre şekil aldıklarından, düşük kuvvetli vuruşlarda yumuşaklık sağlarken, topa büyük bir kuvvetle vurulduğunda ise sertleşme kabiliyetleriyle gerçek bir şut için gerekli sert alanın oluşumuna olanak veriyor.

Vuruş bölgesinde yer alan 2 mm kalınlığa sahip kapsüller, Flyknit teknolojisine sahip krampon üst kısmının görünen bölgesi elastik, içi boş ve teması güçlendirme hedefiyle tasarlanmış bir kumaşla dokundu. Bu kumaş aynı zamanda 2013 yılında piyasa sürülen pullu üst kısma sahip ilk Hypervenom kramponlarına karşı bir saygı ifadesi niteliğinde…

Kişiye özel ayarlama özelliğini sağlamak amacıyla Hypervenom 3’de üç metrelik Nike Flywire ipi kullanıldı. Flywire, kramponun içinde serbest duran ve yanlamasına bağcık sistemiyle kişiye özel ayarlanabilen kanalların içine yerleştirildi. Bu sistem sayesinde oyuncular bağlama şeklini en ince detayına kadar ayarlayarak daha sıkı bir tutuş elde edebiliyor ve bu sayede yana çalımlarda çok daha sıkı bir kavrayışla destekleniyor.

Nike Tasarımcısı Dylan Van Atta, kramponlar için, “Hypervenom 3’ü tasarlarken istediğimiz şey, yumuşak ve esnek bir üst kısımdı. Bunu elde etmenin en iyi yolunun Flyknit’ten geçtiğini biliyorduk. Piksel seviyesine dek inerek yaptığımız tasarımlarla bu kumaşı yalnızca gerekli yerlere bağlayarak rahatlık ve temasa yönelik esneklik ve yumuşaklığı sağlamayı başardık” diye konuştu.

Hypervenom3’ün yeni Dynamic Fit Collar’ı, yeniden tasarlanmış çevik manşet ile daha fazla yanal sabitliğe olanak veriyor. Van Atta konuya ilişkin “Bilekteki kemiklerin öne çıkıklığı 10 mm’ye kadar. Hypervenom da bunu taklit etmeyi amaçlıyor. Sporcuların yan çalımları bilekte azami açılara sebep olabildiğinden Hypervenom 3 de bu açılar düşünülerek tasarlandı” dedi.

Nike Football’un ilk bileksiz ve Flyknit teknolojiye sahip kramponu Hypervenom 3, bileksiz krampon tercih eden oyuncular için tasarlandı.

Hypervenom 3 aynı zamanda esnek Pebax® malzemesi ile daha sağlam naylon malzemeyi ön ayakta bir araya getiren ilk Nike kramponu. Van Atta taban hakkında şu şekilde konuştu: “Hyper-Reactive tabanı geliştirme süreci altı sene sürdü. Sert çalımlarda topuk yerden kesildiğinde yerle temas eden ve hareket kabiliyeti daha yüksek bir ön krampon yaratabilmek için Nike Free’den ilham aldık.”

Temelini Nike Football’un “Traction Revolution” teknolojisinden alan Hypervenom 3 aynı zamanda “FEA” dataları göz önüne alınarak oluşturulmuş bir tabana sahip. Bu taban keskin açılarda yan çalımları mümkün kılıyor. Taban hakkında konuşan Van Atta, şunları ifade etti: “Altıgen bağlantı parçalarını dönme ve itme hareketleri için en verimli biçimde kullanarak oyuncuların güvenle çalım atabilmelerini sağladık. Yan ve merkez tutuş için krampon yanlarında şeritler kullandık.”

Kramponun içinde ayağın kaymasını önleyen Nike Grip tabanlık ayakkabının içindeki tutuşu destekliyor.

Sadece 196 gr ağırlığındaki Hypervenom 3, bir önceki modelden %17 daha hafif. Blau “Oyuncuların elde etmeyi arzuladıkları dengeyi yakalamak için 200’den fazla prototip geliştirdik. Oyunun ‘önünü kes ve vuruş yap’ tarzına odaklanarak, gole ulaşanlara özel bir krampon tasarladık”.

Poison Green/Hyper Orange renk paletine sahip Hypervenom 3, 30 Ocak 2017 tarihinden itibaren Nike.com adresinde ve Nike mağazalarında satışa sunulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT