Seyahatlerin Vazgeçilmezi Olacak Yeni Bir Model

Alışveriş Alışveriş Rehberi Seyahatlerin Vazgeçilmezi Olacak Yeni Bir Model

Tarihler: 28 Ağustos 2014 Perşembe ~ 28 Ekim 2014 Salı

Firma: Officine Panerai

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 28, 2014 ~ Eki 28, 2014

Officine Panerai’nin seyahat edenler için özel olarak tasarlanmış yeni modeli Luminor 1950 3 Days GMT 24H, 24 saat göstergeli ikinci zaman dilimi fonksiyonuyla öne çıkıyor. 24 saatlik dilimler halinde derecelendirilen kadranı, hem yerel zamanın hem de ikinci bir zaman diliminin aynı anda ve bir bakışta kolayca okunmasına olanak sağlıyor. Greenwich Mean Time (Greenwich Ortalama Zamanı) kelimesinin kısaltması olan GMT, Greenwich Gözlem Evi tarafından hesaplanan ve tüm dünya tarafından zaman dilimlerini hesaplamak için kullanılan zamanı temsil ediyor.

The Luminor 1950 3 Days GMT 24H, Oficine Paneai’nin tamamen kendi üretimi olan P. 9003 kalibrenin kullanıldığı ilk saat olma özelliğini de taşıyor. Bu yeni kalibre P.9001 kalibrenin işe yarar bir çok yeni fonksiyon ve özellikle geliştirilmiş bir versiyonu. Yapılan en büyük yenilik GMT fonksiyonu ile ilgili; GMT fonksiyonu 12 yerine 24 saatlik olarak derecelendirildi ve aynı zamanda yeni dairesel bir güç rezervi göstergesi de mekanizmanın arka tarafına eklendi. Kasa arkasında bulunan safir cam sayesinde ise kolayca görülebiliyor.

Birbirlerini seri haline bağlanmış çift tulumba sayesinde üç günlük bir güç rezervi elde ediliyor, ve çift yöne hareket eden rotor ağırlığı sayesinde ise otomatik kurma mekanizması oldukça etkili bir şekilde çalışıyor. Ayarlama konusunda ise, tarih ibresi ile bağlantı olan akrep, yelkovan ve saniyeyi etkilemeden birer saatlik aralıklarla ayarlanabilir; aynı zamanda saati ayarlarken balans duruyor ve saniye sıfır konumuna dönüyor, böylelikle referans sinyaliyle tam olarak senkronize şekilde ayarlanabiliyor.

24 saatlik ikinci zaman dilimi fonksiyonu bu tasarımda siyah kadran üzerinde açıkça göze çarpıyor: yerel saati göstermek için kullanılan klasik indekslerin yanı sıra kadranın dış kısmında ikinci zaman dilimini okumayı kolaylaştırmak için yerleştirilmiş indeksler ve ucunda ok olan bir ibre bulunuyor. Tarih penceresi ve saat 9 pozisyonunda yer alan küçük saniye göstergesinin de yer aldığı kadranı az ışıkta bile sade ve kolay okunabilir kılmak için sandviç yapıda hazırlanmış: iki disk arasına yerleştirilmiş luminova üst kısımda yer alan indeks formundaki deliklerden görülüyor. Bu yapı 1930lu yıllardan bu yana Panerai tarafından kullanılıyor ve yıllar içinde Floransalı markanın adete alameti farikası haline gelmiş.

Markanın bir diğer ikonik öğesi olan tepe koruma sistemi de Luminor 1950 3 Days GMT 24H modelinde en klasik versiyonuyla görülüyor: kasanın cilalanmış paslanmaz çelik yapısıyla kontrast oluşturacak şekilde matlaştırılmış çelikten hazırlanmış. Luminor 1950’nin 44 mm çapındaki kasası paslanmaya karşı ekstra dayanıklılık sağlayan karbon alaşımlı AISI 316L çelikten yapılmış.

30 ATM’ye (yaklaşık 300 metre derinliğe) kadar su geçirmezlik özelliğine sahip Luminor 1950 3 Days GMT 24H ekru dikişli siyah bir deri kayışla tamamlanıyor. Yedek bir silikon kayış, çelik tornavida ve boynuz kısımlarında yer alan tuşlar sayesinde kolayca değiştirilmeye olanak sağlayan bir kayış değiştirme aparatı ile birlikte sunuluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT